Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Lenti

2013. augusztus 11. - Andre Lowoa

Máhomfai Havas Boldogasszony templom



 Lentikápolnai Krisztus Király-iskolakápolna




 Szent Mihály templom

A főtér közepén álló műemlék jellegű templom egy középkori, Szent György titulusú templom helyén épült, amely 1669 előtt összeomlott.

Ekkor a vár bejáratánál fatemplomot emeltek Szent Ferenc tiszteletére. Ez már 1688-ban omlófélben volt, 1690-ben már misézni sem lehetett benne.
A kőtemplom helyén 1691-ben alapították az új templomot, amely 1691-re elkészült. Szent Mihály tiszteletére szentelték. Akkor még boltozott szentélye, deszkamennyezete volt. Később, 1747-ben alapvetően átformálták, méreteit megnövelték, bővítették, magasították. Boltozatát téglából alakították ki.
1750-ben már az egész templom boltozott, fatornya is volt. Egyhajós, egyenes záródású szentélyű, hajójának külső oldalán támpillérek. Oldalajtaja felett évszám. A homlokzat előtti tornya egyenes sisakos. Szentélye és a három boltszakaszos hajó első szakasza értékes freskókkal díszítve, ezek mestere ifj. Dorfmeister István (időközben meghalt ezért a templom félig van kifestve). Ő festette az oltárképet is, amely a névadó Szent Mihályt ábrázolja, amint a sátánnal vitatkozik Mózes holtteste felett (vö.: Jud. 1,9.) padjai rokokó stílusúak, a szószék copf, XVIII. századi.

Szentháromság szobor

A templomkertben áll műemlék jellegű. 1755 körül készítette Schmidt József veszprémi szobrász. Háromszögletű, alul füzérdíszes posztamensen ugyancsak háromszög alaprajzú, karcsú csonkagúla oszlopon álló Szentháromság szoborcsoport.

Szakál Szilárd káplán

süti beállítások módosítása