Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

A “demokrata” maffia nyafogása

2013. augusztus 11. - Andre Lowoa

Nyílt levél az EBESZ -nek

 

Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet
Lamberto Zannier
főtitkár úr részére
Tisztelt Főtitkár Úr!
Magyarország 1990 –ben, több évtizednyi szocializmus után a demokrácia útját választotta és békés körülmények között szabad, független köztársasággá változott. Népünk kialakította demokratikusan működő államrendszerét, majd hazánk 2004 –ben az Európai Unió tagja lett. Az elmúlt évtizedekben különböző politikai erők nyertek a szabályosan megtartott parlamenti választásokon, és hol nemzeti-konzervatív, hol baloldali kormányok vezették országunkat. Egy valami azonban nem változott, mégpedig a demokratikus berendezkedés tisztelete és megtartása. Ám 2010 –ben Magyarország ezen a téren fordulóponthoz érkezett, ugyanis a választásokon nagy fölénnyel győzelmet arató politikai erő a demokratikus berendezkedés fokozatos átalakításába kezdett. A jelenlegi államhatalom a mindenkori kormányokat korábban ellenőrizni képes szerveket – mint az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék, a Költségvetési Tanács, a Magyar Nemzeti Bank és az ombudsmani hivatalok – fokozatosan megfosztotta ellenőrző jogköreitől, saját pártirányítása alá helyezte a médiát és az igazságszolgáltatást, illetve visszaélve kétharmados parlamenti többségével törvények során keresztül kezdte csökkenteni a lakosság munkavállalói és politikai jogait. A demokrácia iránt elkötelezett magyar lakosság többsége 2010 óta tehetetlen aggodalommal szemléli a kormányzat antidemokratikus hatalomgyakorlását, és a közelgő, 2014 –es parlamenti választásoktól reméli, hogy országában végre megint az európai normákat tiszteletben tartó erő veszi majd kézbe az irányítást. Sajnos azonban a kormányzó pártok által kezdeményezett, választójoggal foglalkozó törvények jogcsökkentő, és a jelenlegi hatalom győzelmét segítő rendelkezései egy igazságtalan választás esélyét hordozzák, és előrevetítik a választási csalás kísérletének lehetőségét is.
Az új választójogi törvény a gerrymandering módszert alkalmazva a kormánypártok számára kedvező módon rajzolja újra a választási körzeteket, sőt törvényileg biztosítja, hogy a kormányzópárt a választásokig bármikor képes legyen tovább módosítgatni ezen körzethatárokat. Emellett a törvény szavazati jogot biztosít a határokon túl élő kettősállampolgároknak, és szavazataik megszámolását a kormánypárti tagokból álló Nemzeti Választási Iroda feladatává teszi, kizárva ezzel az ellenzéki pártokat az ellenőrzés lehetőségéből. A 2010 óta regnáló hatalom által létrehozott új választójogi törvény az említettek mellett még számtalan más ponton is garantálja, hogy a kormánypárti erők nagyobb eséllyel tudjanak győzni a választásokon. Például ilyen az egyfordulóssá alakított választás (a két forduló közti ellenzéki egyeztetés lehetetlenné tétele), a jelöltállítás megkönnyítése (a szavazatok több ellenzéki induló közti megoszlásának elősegítése), a kampányidőszak politikai hirdetési lehetőségeinek korlátozása, és a választások tisztaságát ellenőrző bizottságokban a kormánypárti túlsúly elérése is. A választójogi törvény igazságtalan jellegét mutatja az a tény is, hogy ha ezt a szabályozást a korábbi, 2002 –es vagy 2006 –os baloldali győzelmet hozó választásokon alkalmazták volna (változatlan szavazatszámok mellett), akkor a jelenleg kormányzó jobboldali pártszövetség nagyarányú győzelme lett volna az eredmény.
A felmérések és közvélemény-kutatások szerint ma Magyarország lakosságának 55-60% -a politikai változást szeretne, mert nem ért egyet a jelenlegi kormányzat demokráciaromboló politikájával. A jövő tavasszal esedékes parlamenti választások tétje így óriási lesz, hiszen Magyarország lakossága nem csupán a következő, négy éves ciklus kormányzó pártjáról hoz majd döntést, hanem abban is állást foglal majd, hogy folytatódjon e tovább a diktatúra felé haladó politika, vagy az ország újra a demokrácia útjára lépjen. Azonban a már említett igazságtalan választójogi törvény és az egyre nyilvánvalóbb módon sportszerűtlen előnyök megszerzéséről árulkodó kormányzati megnyilvánulások miatt a lakosság egy része aggódik a 2014 –es magyarországi választások tisztaságáért. Az elmondottak miatt a demokratikus ellenzéket támogató magyar polgárok, ellenzéki internetes csoportok és a jelen levelet megfogalmazó democrat.blog.hu szerkesztői arra kérik az EBESZ –t, hogy a 2014 tavaszán megszervezésre kerülő magyarországi parlamenti választásokra megfelelő számú megfigyelőt küldjenek annak érdekében, hogy a magas tét miatt kulcsfontosságú választások tisztasága biztosított legyen!
magyar demokraták

süti beállítások módosítása