Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Sümeg

2013. augusztus 08. - Andre Lowoa

 Ferences Sarlós Boldogasszony-kegytemplom

A templomot 1654-ben építtette Széchenyi György püspök. Az első csodás gyógyulás 1699-ben történt.



 Urunk Mennybemenetele-templom

A plébánia alapítva: Ősi alapítású, újjászervezve 1760.

A barokk templom a XVIII. század közepén épült Witwer Márton tervei szerint, a belső falképek Maulbertsch alkotásai. A berendezés jelentős része a barokk stílusú.

Ezen a helyen már a XIV. században templom állott, melyet Padányi Bíró Márton lebontatott, és 1756 és 1759 között építtette a helyére a mai barokk plébániatemplomot. Az épület építészeti szempontból nem különösen jelentős, de a magyarországi barokk falfestészet talán legnagyobb alkotását láthatjuk benne. Az egész templomot Franz Anton Maulbertsch festette ki, oly módon, hogy a templom lényegében egy hatalmas festménnyé vált. Maulbertsch 1757-ben, 33 éves korában látott neki segédeivel a munkának, s talán pályája legnagyobb alkotását hozta létre. Bíró püspöktől lényegében szabad kezet kapott, miután megbeszélték a freskók szervező gondolatát. Gyönyörű, megrendítő, élettel teli teret alkotott, mely jóval nagyobbnak tűnik a valós méreteinél. A falak, fülkék szerepe mintha csak az lenne, hogy tagolják az újszövetség történetét ábrázoló festményt, melyből öröm, vidámság és lendületes pátosz árad; a mű hatása alól nehezen tudja a néző kivonni magát. A festő Bíró püspököt is megörökítette, két helyen pedig saját magát is. Érdemes a templom minden részletét megtekinteni: a püspök és a festő alakját együtt a kóruson találjuk. Szép a berendezés is, de a faliképek hatása mindent felülmúl; nem véletlenül szokták a magyar rokokó Sixtus-kápolnájának nevezni.

A templom előtt áll két szobor: Marton László alkotásai Bíró püspököt és Maulbertsch festőművészt ábrázolják.

süti beállítások módosítása