Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Rendszerváltás Magyarországon

2013. július 28. - Andre Lowoa

avagy hogy lehet nyomorba süllyeszteni fél országot a hatalomgyakorlás oltárán?
Az eredeti tőkefelhalmozás időszaka
A Magyarországon végbement rendszerváltás a teljes nemzeti vagyon elherdálását jelentette.A hatalom gyakorlói a kádári intézményi és jogi rendszer teljes lebontásával olyan korruptá és gyengévé tették a rendszert, hogy minden kontroll nélkül működhetett a jogfosztás, és szabad rablás törvényesített módja, mert a rendszer minden szinten korruptá és zsarolhatóvá vált. Ez volt Magyarországon az eredeti tőkefelhalmozás időszaka, amikor a nagy állami vállalatok magánkézbe való átjátszásán fáradozott a politikai és a szakmai elit. Itt a hatalomhoz közel állók osztozkodtak a jusson, és tettek földönfutóvá a nagy cégek bezárásával egymillió embert, kb. ennyire tehető az első 10 év politika és szakmai elitje meggazdagodásának társadalmi „hozadéka”, egymillió munkát kereső ember.

Az uzsorakapitalizmus kialakulása
A rendszerváltás következő évtizede az uzsorakapitalizmus megtelepedéséről, az állam és a finánctőke összefonódásáról szól. 2001-ben a devizaliberalizációval, és más Magyarország számára előnytelen szerződésekkel készítették elő az ország teljes kifosztásának forgatókönyvét az EU-ba való belépéssel. Cél a kisipar, kiskereskedelem tönkretétele, és a magánszemélyek vagyonának megszerzése. Az EU-ba lépés Magyarország kifosztásának előre megírt forgatókönyve volt, az uniós belső piac kiszélesítésével. Ehhez kellett fizetőképes kereslet, ami korlátozott volt, ezért olcsónak tűnő hitellel, megtévesztő THM-el, manipulatív reklámokkal teremtettek, és a lakosság besétált az előre felállított csapdába. 2004-ben beindult a HITELGYÁRTÁS nagyüzemi gyártástechnológiája, és a

hitelközvetítők-értékbecslők-bankok-közjegyzők-strómannok-végrehajtók

jól szervezett csapata futószalagszerűen gyártotta a devizaalapú hiteleket. A jegybank elnökök, Simor Andrással az élen, a bankok iránti hűségének leggyalázatosabb példájáról tett tanúbizonyságot.
A PSZÁF pedig példa nélküli hallgatólagos bűnrészességet szerzett az ország finánctőke érdekeinek képviseletében. Az EU-ba lépéssel egyidejűleg megvalósult a teljes mezőgazdaság megsemmisítése, a kiskereskedelem és kisipar teljes tönkretétele. Magyarország mezőgazdasága gyakorlatilag nem létezik, és ez egymillió szakképzetlen munkaerővel növelte a munkanélküliek addig is népes táborát.

Az öszödi csodafegyver
2006-ban a gazdaság kifulladni látszott és komoly csőd közeli helyzetbe került az ország. Aki az öszödi beszéd teljes hanganyagát meghallgatja, az pontosan tudja és érti ezt. Keresték a csodaszert, amivel felpörgethetik a gazdaságot. Sokáig keresték a megoldást, így jutottak el a „devizahitelhez”, amivel elérhetik a kívánt növekedést. Ekkor tarolt a HITELGYÁR, és alakult ki az a helyzet, hogy a bankok teljesen fellazították a hitelbírálatot, jövedelemigazolás nélkül adtak hitelt, szinte rásózták az ügyfelekre. Ezt egy tanulmánnyal tudom alátámasztani, ami arról szól, hogy a bankoknak nem volt meg a teljes hiteldokumentáció sem. Akkor húzták csőbe a legtöbb devizahitelest. Ez a kormányzati és banki szándékosság egzakt bizonyítéka. Szövetkezett a politika és a bankrendszer Magyarország lakosainak kifosztására, rövid távú politikai érdekek mentén!
Bár Gyurcsány és a politikája megbukott, az országot 20 évre teljes adósrabszolgaságra és végtelen szegénységbe süllyesztette.

Az orbáni politika janusarcúsága
A Fidesz a koncentrált hatalomgyakorlás teljesen új rendszerét építi ki, amiben a kis ember, a kis vállalkozó, és kiskereskedő életben maradása a politikai lojalitás függvénye. A mindennap mást mondok és mindennap mást teszek zűrzavarában nehéz a tisztánlátás, és a jövőkép megfogalmazása. A nép egyre távolabb kerül a hatalom gyakorlóitól, talán ezért nem tud/akar a kormány tudomást venni arról a tényről, hogy az ország lakossága soha nem látott szegénységben él. Munkalehetősége nincsen, életesélye nulla. A szoc.lib.kormányok által támogatott uzsorahitellel a lakosság teljes jogfosztottságban és a banki uzsora fogságában él. A Fidesz választási ígérete volt a devizahitel megszűntetése. De a Fidesz nem váltotta be ígéretét. Olyan intézkedéseket vezetett be, amelyek kis mértékben szolgálták az eladósodottság csökkentését, azt is a gazdagabb réteg számára, a szegényebbeket ott hagyták az uzsorának martalékul.
A Kúria döntése kimondta a devizahitel szerződések semmisségét. Ezután a kormánynak azonnal hozzá kellett volna fogni a rendszerszintű megoldáshoz, és ezzel egyidejűleg a végrehajtásokat, kilakoltatásokat azonnali hatállyal le kellett volna állítani. Most a kormányülésen döntés nem született. A Pávatánc tovább tart, a banki uzsora pedig tovább folytatódik. A Fidesz eddig arról volt híres, hogy 2/3-os törvényi többséggel egy nap alatt visz mindent a parlamenten keresztül. 3000 halott, 200.000 kilakoltatásra váró, 500.000 hazáját elhagyó, másfél millió ember semmit nem jelent a kormány számára? Továbbra is védi a banki uzsorát? Eddig 20.000 MRD HUF profitot realizáltak a bankok a csalással létrehozott szerződésekkel! Minek kell még történnie ahhoz, hogy tisztelt kormányunk rászánja magát a devizahitel kivezetésére? Meddig akarja a kormány a létminimumra süllyedt lakosság türelmét próbára tenni? Vagy ez is csak a politikai játszma része? Másfél millió ember csak a választási stratégia eszköze?

Nagy Éva


Rendszert fogunk váltani.

Lehet, hogy a szavaim kemények, de őszinték és megszívlelendőek. Ilyen az a bizonyos újfajta radikalizmus, ami kimondja az igazat kendőzés nélkül és addig mondja, amíg meghallgatásra nem talál egyre több fül számára.
A rendszerváltás csak igaz alapokon tud megvalósulni.

Az utóbbi évtizedek párthatalmi rendszei azért tudtak a jelenlegi hatalmas erőkre szert tenni, mert félművelt embereket meg lehetett vezetni és érdekeltté lehetett tenni abban, hogy az alsó rétegeket beszervezzék a pártba, ezzel tömegbázist alkottak a hatalmi rendszerhez. Az emberek mire ráébredtek, hogy megvezették őket, már késő volt.

Ennek egyszer, smindenkorra véget kell vetni!

Ha a Haza Nem Eladó Mozgalom Vezére a Hősök terén kimondta, hogy ha kell rendszert fogunk váltani. Bizony azt mondom kell! Ezért a mozgalom csak emellett lehet elkötelezett.

Ha a mozgalomban is teret engednénk annak, hogy történelmi múltunkat és kultúránkat nem kellően ismerő és ezért inkább lefitymáló, ámde lelkesen “változtatni akarók” pártoskodjanak, akkor azt kell mondjam, hogy nem tettünk semmit. A látszólagos változtatás oltárán nem szabad elvéreztetni a rendszerváltást.

A semmire pedig nagyon kár energiákat áldozni.

Ha választási ciklusokban gondolkodunk és nem tudunk elszakadni a jelen rendszertől még gondolatilag se, akkor nem tettünk semmit. A rendszerváltást nem szabad az eltörölni kívánt rendszer játékszabályai szerint játszani, mert akkor nem változtatunk meg semmit.

Ha változtatás igéretével keressük meg az embereket, de a változtatás helyett beleolvadunk abba, amit megvetünk, akkor nem tettünk semmit.

Igy prognosztizálható az emberek újabb csalódása.

Ennek nem az a veszélye, hogy mi munkánk megy kárba, hanem az, hogy ezután már az emberek soha nem fognak hinni abban, hogy valóban lehet változtatni. A bizalmuk utolsó morzsáját is felőröljük.
Ezzel pedig a jelenleg megváltoztatni kivánt rendszert erősitjük.

Tehát el kell dönteni, hogy akarunk-e rendszert változtatni, vagy a jelenlegi rendszerben akarunk dagonyázni.

Nagyon nagyra tisztelem és becsülöm mindenki munkáját, aki ebben a csoportban erőfezitéseket tesz. Éppen ezért arra kérek mindenkit művelje magát mind valós történelmünket illetően, mind kultúránkat illetően és még véletlenül se tegyen olyan megjegyzés, hogy “döglött lovakon hátrafele íjazva nem érünk el semmit” – Az ilyen kijelentés nem kegyetlenül őszinte, hanem végtelenül ostoba és azonnali visszahivásra adhat okot.

Aki ilyen, a történelmünket és kultúránkat lealázó kijelentést tesz, az vajon mit is akar képviselni egy újabb pártban? Kéretik gondolkodni, mielőtt megszólal valaki, hogy a mondandója a rendszerváltást mennyiben építi.
Egyébként szívesen megnézném azt, aki ilyen kijelentést tesz egy beszélgetésben miként érvelne álláspontja mellett pl Kassai Lajossal szemben, aki nem csak hátrafele íjazást ismertette meg az egész világgal, de szellemisége és életmunkája olyan, akit szivesen felkérnék hogy legyen a Felső házban. Az kérdés, hogy vállalná-e. Meglehet, hogy nem is tud a mozgalmunkról.
A lényeg, hogy csak tisztán és hiteles emberekkel szabad a rendszerváltást megcsinálni és valódi rendszerváltásra gondolok.

Járvás Éva

süti beállítások módosítása