Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Kistelek-Sándorfalva

2013. július 28. - Andre Lowoa

 Szent István király templom

A Szent István király tiszteletére szentelt templom 1825-1831 között épült, kora klasszicista stílusban, Grisszer János és Lipovszky Henrik tervei alaján.

A templom felső toronyemelete a szegedi városháza tornyának mintájára épült 1900 körül. Mennyezetképei Szent István életéből vett jeleneteket ábrázolnak (Bicskei Karle János, 1938-1940). Főoltárának képén István király Szűz Mária tiszteletére oktatja fiát, Imre herceget. A berendezés egységes, klasszicista stílusú.


 KISTELEK Kócsói temetőkápolna



SÁNDORFALVA
Mária neve-templom

Először uradalmi majorság, fejlődésnek az 1879-es tiszai árvíz után indul. Többnyire az algyői árvízkárosultak települnek ide. 1880-ban már plébánia és iskola épül. Két évig a plébánia udvarán lévő melléképületben miséznek. Pallavicini őrgróf 1882-ben templomot építtet, megáldása még ugyanebben az évben történik. 1934-ben plébániai rangra emelik. Sándorfalvához tartozik oldallagosan Ópusztaszer 1994-ig és Dóc is, mint filia. Az egyházközség 1993-ig a Váci Egyházmegyéhez tartozik. Dóc 1996-ban ismét visszakerül Sándorfalvához. A paphiány miatt 1997-ben oldallagos ellátásra Szatymazhoz csatolják filiájával együtt. A filiát később a Kisteleki plébánia látja el.

süti beállítások módosítása