Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Szentes

2013. július 27. - Andre Lowoa

 Jézus Szíve-templom

A felsőpárti egyházközség alapítója Dr. Miskolczy Jenő pápai prelátus, főesperes, plébános. 1928-ban indul el a munkálkodás. 1936-ban a kapucinus atyák veszik át. A mostani templom az 1940-es évek elején épül. Bár nagyobb részben protestánsok élnek itt, az atyák munkálkodása eredményesnek bizonyul.
A Jézus Szíve plébánia Filiái: Árpádhalom, Nagymágocs, Kajánújfalu,
Magyartés, Nagytőke




Jó Pásztor kórházkápolna



 Szent Anna-templom

Már a középkorban is volt itt templom, melyet a török hódoltság alatt a reformátusok használtak. Az 1764-1768 között emelt barokk templomot 1844-ben a torony kivételével lebontották. Jelenlegi, klasszicizáló formáját 1847-ben nyerte.
A főhomlokzat fülkéiben Szent József és Szent Péter szobra látható. A mennyezet szecessziós stílusú seccóit Endre Béla és Rudnay Gyula festette 1910-ben; a szentély mozaikhatású képe az Angyali üdvözletet ábrázolja, a többi képen a Napkeleti bölcsek és Krisztus életéből vett jelenetek láthatók. A diadalív 1949-ben készült seccója - a Magyar Szentek hódolata az Oltáriszentség előtt - Terney Béla alkotása.

Oklevél alapján feltehető, hogy már Szent István idejében van itt templom. 1332-ben már kőtemplom áll Szent András tiszteletére. A török időkben a vidék elnéptelenedik. A megmaradt lakosság többnyire református. A templomot is ők használják, majd 1701-ben renoválják. A XVIII. század elején a visszatért katolikusok kis kápolnát emelnek Nepomuki Szent János tiszteletére. 1746-ban visszakapják régi templomukat. Ekkor még a szegvári plébániához tartoznak. 1750-ben lesz önálló plébánia. 1844-ben új templom építését kezdik meg a régi helyén klasszicista stílusban, melyet 1847-ben áldanak meg. 1981-ben külsőleg tatarozzák. Derekegyházát 1995-ig oldallagosan, 1995-től filiaként látja el. A paphiány miatt 1995-ben oldallagos ellátásra ide csatolják Fábiánsebestyént is,. 2005-től a Jézus Szíve plébániát is filiáival.

süti beállítások módosítása