Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Csongrád

2013. július 27. - Andre Lowoa

 Nagyboldogasszony-templom

A város főterén emelkedő, Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt templom 1762-1769 között épült barokk stílusban, galériás tornya 1785-ből való. Az főoltár képe Tiziano Mária mennybemenetele című velencei oltárképének másolata.
A templom homlokzati fülkéiben Nepomuki Szent János és Szent Antal szobrai állnak. Kapuja fölött istenszem-motívum és a Károlyiaknak, a templom kegyurainak címere látható. Belsejében figyelmet érdemel a négy evangélista szobrával díszített szószék és a fekete márványból készült főoltár, amelynek képe Tiziano Mária mennybemenetele című velencei oltárképének másolata (Tari Lajos, 1917). A mellékoltárok Szent Anna és Nepomuki Szent János tiszteletére készültek. Az oldalkápolnák bejárata melletti oltárok képeit (Fájdalmas Szűzanya, Szent Kereszt) Piroska János festette. A mennyezet freskói az Angyali üdvözletet, Krisztus születését, Mária látogatását Erzsébetnél, József és Mária eljegyzését és Szent István koronafelajánlását ábrázolják (Lohr Ferenc és Tari Lajos, 1914).


 Piroskavárosi Szent József-templom

Sokáig csak a Nagyboldogasszony plébánia van Csongrádon. 1927-ben felépül egy iskola, ahol az Isteni Megváltó Leányai tanítanak. Itt nyilvános kápolna is van. Később ez kicsinek bizonyul, ezért megkezdik a pisroskavárosi templom építését, melyet 1930-ban szentelnek. Önálló plébániarangot kap 1936-ban. A plébánia a rendház épületében kerül elhelyezésre. Az iskolák államosításával 1950-ben állami használatra kerül. A plébánia 1961-ben néhány szobát visszakap, de az épület nagyrésze jelenleg állami kezelésben, iskolaként működik. A plébánia 1993-ig a Váci Egyházmegyéhez tartozik, ekkor a Szeged-Csanádi Egyházmegye veszi át.


 Bokrosi Szent László-templom


 Belsővárosi Szent Rókus-templom

A templomot egy török mecset alapjain emelték 1722-ben; az eredeti barokk stílusába a többszöri átépítések klasszicizáló elemeket kevertek.

A védőszentet ábrázoló főoltárképet Körvey György festette 1869-ben. A mennyezet freskói, Borsa Antal és Endrédy György 1947-ben készült alkotásai Csongrád látképét, a halász- és kubikosélet jeleneteit ábrázolják.

süti beállítások módosítása