Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Muszlim világ - a falvakat lerombolták, a lakókat megölték...

2013. július 12. - Andre Lowoa

Dzsihádisták vetettek szemet a Damaszkusz és Homsz között fekvő Megcsonkított Szent Jakab görögkatolikus kolostorra, mert az épület, elhelyezkedésének köszönhetően, stratégiai bázisként szolgálhatna az egymással háborúzó felek között. A környező keresztény falvakat már lerombolták, lakóit megölték...

Daniel Maës 75 éves papot, a Megcsonkított Szent Jakab kolostor egyik lakóját dzsihádisták azzal fenyegették meg, hogy megölik, és elfoglalják a kolostort. A VI. századi épület az egymással szembenálló felek területei közötti határvonalon helyezkedik el, így alkalmas lenne arra, hogy logisztikai bázisként szolgáljon a felkelők részére.

A Fides hírügynökség szerint a kolostort és környékét felkelők és dzsihádista csoportok szállták meg. A környező keresztény falvakat lerombolták, és mindenkit, akit el tudtak fogni, rituális módon meggyilkoltak. A kolostor támadások kereszttüzébe került és meg is rongálódott a hadsereg bombázásai során, melynek helikopterei a felkelőknek a kolostor közelében feltételezett fegyverraktárait kívánták megsemmisíteni.

La Croix/Magyar Kurír

Szíriai helyzetjelentés

A kormányerők visszafoglalták Al Kabune városát a banditáktól, akik számára nincs kegyelem, ezért a végsőkig ellenállnak. Érdekes ez a videó, mely két fedélzeti kamera anyaga. A jobb első és a hátsó harckocsi kamerája által készült felvétel bizonyítja, hogy a hadsereg megtanulta a városi harcot, és ezt a tudást igen eredményesen alkalmazza. A felvétel két napja készült.

https://www.youtube.com/watch?v=5UNMPOyb7Wc

A Szabad Szíriai Hadsereg (FSA) egyik parancsnokát ölték meg riválisai



Egy Al-Kaida által közölt hír szerint a szíriai lázadó erők már egymást is gyilkolják. Az egyik lázadó vezért állította meg egy ellenőrző pontnál a szabad szír haderő több katonája. Kamal Hamani a Szabad Szíriai Hadsereg egyik magas rangú vezetője volt. Az incidens pedig Latakia környékén volt. Hamani az ellenőrző pontnál heves vitába keveredett az egyik helyi vallási vezetővel, aki az Iraki Iszlám Állam tagja. (Az Iraki Iszlám Állam egy ernyőszervezet, amit Irakban hoztak létre 2006-ban a lázadók összefogásának a céljából). Ez a helyi vezető hitetleneknek nevezte Hamanit és társait is. Hamani a testvérével és egy harmadik emberrel felderítő küldetésre indultak, mert egy támadásra készültek a kormányerők ellen. Azonban lövöldözésbe keveredett a két csoport, amelyben Hamani és testvére is meghalt. A harmadik ember elmenekült és telefonon értesítette az incidensről az FSA felső vezetését. Ez is jól mutatja azt, hogy a csoportok között komoly rivalizálás van és sokszor eltérő gondolkodású és más ideológiát magának valló csoportok harcolnak egy oldalon, aminek az ilyen incidensek a következményei.

Ungvári Bertalan

süti beállítások módosítása