Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Nyírbéltek-Nyírlugos

2013. július 07. - Andre Lowoa

 Istenszülő Görög Katolkus templom

Az első görög katolikus templom az 1700-as években épülhetett fából. Helyére az 1800-as évek körül – a jelenleginél kisebb méretű – kőtemplomot építettek. Ezt az épületet bővítették ki 1875-76-ban, amely ma is őrzi az akkoriban kialakított formáját. Nevezetessége az ikonosztáza.




 NYÍRBÉLTEK Nagyboldogasszony templom

A templom román stílusban épült, a tatárjárás során megrongálódott. A XV. sz.során gótikus stílusban átalakították.
Építésének idejét művészettörténeti kutatók a XIII. sz. második felére teszik. A téglából épült templom egy téglalap alakú hajóból és kelet felől hozzá csatlakozó egyenes záródású szentélyből áll A hajót síkmenyezet, a szentélyt dongaboltozat fedi. A szentély keleti falát két ívesen végződő ablak töri meg. A falakat kívülről a sarkokon és az ablakok között szerény méretű később épült támpillérek támasztják. A homlokzat elé torony került mely alatt van a bejárat. A sekrestye későbbi építésű, a szentély beugrós. Belsejében a diadalív már nincs meg, de a freskók körvonalai megőrizték a dongaboltozat vonalát. A szentély falán 1957-ben tárták fel a középkori falfestményeket. A mintegy 22 m2-es freskó a vastag vakolatréteg alatt elsőrendű állapotban maradt fenn. A mozgalmas lovas alakokkal benépesített Golgotát ábrázoló keleti falon lévő freskó, a Zsigmond kori olasz és magyar ruházatból ítélve a XV.sz első felében keletkezhetett.



 Szabadság-telepi Keresztelő Szent János Görög Katolikus templom



 Szent Erzsébet templom



 Szent Péter és Pál apostolok Görög Katolikus templom


NYÍRLUGOS Szabadság-telepi Szűz Mária, keresztények segítsége templom

süti beállítások módosítása