Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Gávavencsellő

2013. július 07. - Andre Lowoa

Gávai Istenszülő Oltalma Görög Katolikus templom


Vencsellői
Keresztelő Szent János születése Görög Katolikus templom


Paszabcsúcsi misézőhely



Munkás Szent József templom

A templom 1898-ban épült. A templom, - Szent Józsefet a gyermek Jézussal ábrázoló - főoltárképét Sajósy Alajos festőművész készítette. A II. világháborúban a visszavonuló német csapatok ezen templom tornyát sem kímélték, 1944. november 1-én robbantották fel. A detonáció övetkeztében a templom karzatán lévő orogna, teljesen megsemmisült. Az újjáépítés 1949-ben történt meg, Bartha József plébános munkásságával. 1971-ben került sor az új liturgikus tér kialakítására.
A templom felújítási munkálatai 2010. tavaszán indultak meg.

A Gávai Római Katolikus Egyházközség 1993. óta a Vencsellői Plébánia Társegyházközsége. Vencsellő és Gáva községek teljesen összeértek, aminek következtében egyesítették Gávavencsellő néven.



 Nagyboldogasszony templom

A templom 1834-ben épült, barokk stílusban. Tornya 1912-ben ledőlt, majd újjáépítették. 1944-ben a visszavonuló német csapatok felfobbantották, azóta a templom torony nélküli. 1974-ben harangláb épült a templom mellett.

süti beállítások módosítása