Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Kállósemjén-Máriapócs-Nagykálló

2013. július 06. - Andre Lowoa

Istenszülő elhunyta Görög Katolikus templom

A templom gótikus stílusban épült a XV. században, Szent Miklós tiszteletére. A XVIII. században újjáépítették, átalakították.



KÁLLÓSEMJÉN
Nagyboldogasszony templom




 Szent Mihály főangyal Görög Katolkus templom

A Könnyező Szűzanya kegyhelye Máriapócson található. Máriapócs a Nyírségben, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Hajdúdorogi Bizánci Katolikus püspökségben fekszik. A görög katolikus világ legnagyobb búcsújáró helye. A középkori eredetű kis községet először a XIII. században említik a források. Előbb a Báthory, majd a Károlyi család birtokolta.
A XVII. század második felében az itt élő görög katolikus ruszinok kis fatemplomába készíttette el az Istenszülő képét a helybeli Csibi László az ugyancsak helyi Papp István festővel. Ezzel teljesített fogadalmát, amit a török fogságból való szabadulásakor tett. Ez a kép könnyezett háromszor is az elmúlt évszázadok során.
Először 1696. november 4-től december 8-ig. Ez az első könnyezés a faluban állomásozó császári katonák szeme láttára történt. Az eset hírére megindult a kíváncsiskodók és a zarándoklók tömeges látogatása és az egyházi vizsgálat is. A csodás hírbe került képet I. Lipót császár parancsára Bécsbe vitték, máig ott látható a Szent István dóm jobboldali, első mellékoltárán. A helyette 1717-ben küldött kép 1715-ben második alkalommal is könnyezett.
Ezt követően 1731 és 1749 között felépült a mai kegytemplom és a Nagy Szent Vazulról elnevezett bazilita kolostor. A bazilita szerzetesek voltak a hely gondozói 1950-es szétszóratásukig. A harmadik csodás könnyezést 1905. decemberében jegyezték fel.
A kegytemplomot az 1948-as Mária-év alkalmával XII. Pius pápa basilica minor rangra emelte. A kegyhelyet magyarországi látogatása során felkereste II. János Pál pápa is. Máriapócs a történelmi Magyarország egyik legnagyobb és leglátogatottabb kegyhelye. Tízezrek, százezrek keresték és keresik fel napjainkig Mária-ünnepeken: római és görög katolikusok, magyarok, ruszinok, románok, szlovákok és németek.
Mária közbenjárására számos csodás gyógyulás és esemény történt itt.

A kegytemplomról bővebben az alábbi helyeken olvashat:

http://www.atanaz.hu/mp/index.htm

http://bucsujaras.hu/mariapocs/index.html



 MÁRIAPÓCS Szeplőtelen Fogantatás templom

A templom, a XIV-XV. században épült, gótikus stílusban. A XVIII-XIX. században átalakították.

A téglatemplom gótikus eredetére elsősorban a hosszú szentély támpillérei utalnak. Ugyancsak gótikus nyomokat visel a déli csúcsíves ablak. A templombelsőben 1980-ban feltárt középkori freskótöredéken köpenyes Mária látható, akihez főpapok, királyok és mások könyörögnek; a kép festője ugyanaz lehetett, mint az ófehértói templomé. A torony nyugati, elfalazott ablakainak eredeti kialakítása ugyancsak a XIV. század első felére vall.


Kórházkápolna - Pszichiátriai Szakkórház



Ludastói misézőhely



 Péter és Pál-templom

A templom 1783-ban épült, barokk stílusban.




 Szent Mihály főangyal Görög Katolikus templom

A templom gótikus eredetű, XVIII. században és a XVIII. században részben átalakítva.


 NAGYKÁLLÓ Kiskállói Szent Miklós püspök Görög Katolikus kápolna

A kápolna a XIX. században épült, klasszicista stílusban.

süti beállítások módosítása