Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Hajdúsámson-Nyíradony

2013. július 06. - Andre Lowoa

Keresztelő Szent János születése templom


HAJDÚSÁMSON Szent Kereszt felmagasztalása Görög Katolikus templom



 Aradványpusztai Istenszülő Oltalma kápolna

1945-ben a Földosztó Bizottság átadta az egykori tanyasi terményraktárt. Ebben alakítottak ki egy 20x10 m-s kápolnát.
A kápolna címünnepe: Istenszülõ Oltalma (október 1).
Egy harang van. A harang jelmondata: „Máriát dicsérni, hívek jöjjetek.”
1998-ban egy szándék-nyilatkozatban a helyi önkormányzat, a görög katolikus parochus, a római katolikus plébános, Bosák Nándor és dr. Keresztes Szilárd püspökök rögzítették azt, hogy az épületnek a rendszerváltásig magtárfunkciót betöltõ részét, önkormányzati segítséggel római katolikus kápolnává alakítják át. 2000. július 22-én a kápolnát felszentelés után használatba vették.
Részlet a megállapodásból: „Megállapodó felek Isten elõtti felelõsségük tudatában kijelentik, hogy a két rítusban élõ híveikkel együtt, Isten iránti hálával eltelve, a szeretet és a békesség érzületével akarnak együtt szolgálni az Úrnak. Õszinte vágyuk, hogy példájukat követni fogják azok az egyházközségek, ahol hasonló gondok és hasonló megoldási lehetõségek vannak.”




 Szent György vértanú templom

A templom 1824-ben épült.



 NYÍRADONY Szent Mihály főangyal és a Mennyei Seregek Görög Katolikus templom

A templom 1700 körül épülhetett. Egyes feltevések szerint még korábban. az 17. század első felében. Az 1800-as évek elején átépítették.

A torony és a templom külön épülhetett, építése a XVII-XVIII. századra tehető. Az egyhajós “csehsüveges” boltozattal lezárt templomot 1812-ben, késő-barokk stílusban átépítették. A zömök torony, a mögötte megjelenő templomhajó városképileg is igen reprezentatív. A templom barokk stílusú belső elrendezései és képei egységes stíluselemeket mutatnak, annak ellenére, hogy például a templomképek keletkezési ideje időben eltérnek egymástól.


süti beállítások módosítása