Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Hajdúhadház-Nyíregyháza-Téglás-Újfehértó

2013. július 06. - Andre Lowoa

 HAJDÚHADHÁZ Szent Család templom

A templom 1980-ban épült.



 Szent Illés próféta Görög Katolikus templom

A görög katolikus egyházközség 1956-ban alakult meg a településen. Az egyházközség szervező lelkésze, dr. Hollós János püspöki titkár lakóingatlant vásárolt az egyház számára. Itt alakították ki a kápolnát és a lelkészi lakást.
A hívek száma kb. 1000 fő.
A kápolna szűkössé vált, ezért a város által adományozott területen 1995-ben letették egy új templom alapkövét. A templomot 1997. július 27-én dr. Keresztes Szilárd görög katolikus megyéspüspök szentelte fel. A templomot a külföldi katolikus segélyszervek, a város, a püspökség támogatásával, a hívek és a testvéregyházak adományaiból építették. Affalterbach harangot adományozott a templomnak.



 TÉGLÁS Szent József templom

A templom 2001-ben épült fel. 2001. október 21.én szentelte fel Bosák Nándor megyéspüspök.



 Mindenszentek Magyarok Nagyasszonya templom

A templom a XIX. század első évtizedében épült, tornyát 1814-ben emelték. Egyszerű, késő barokk teremtemplom, a hajóba beugró homlokzati toronnyal. Főoltára késő barokk munka a XVIII. század második feléből.

Az 1734. évi összeírás szerint a falu régi katolikus templomát a reformátusok használták. A katolikus egyház újjászervezését Barkóczy püspök 1749-ben kezdeményezte, de a refomátusok ezt megakadályozták. 1767-ben veszprémi László olaszliszkai plébános adományából Czikó Mihály helyi katolikus földesúr kápolnát építtetett, így Ezsterházy püspök Újfehértót önálló plébániává nyilvánította.Első plébánosa Sasvári Antal volt. 1776-ban a kápolna összedőlt. Három évtizedig a szentmiséket a Czikó kúria egyik szobájában tartották. Új templom építéséhez-Aurer Pál debreceni építésszel-1804-ben kezdtek, és a templomot 1812. nov.26-án szentelték fel Mindenszentek tiszteletére. 1901-ben Burgfeld Ferenc egri mester egy manuálos, 8 regiszteres orgonát készített a templomnak. A templom titulusa 1990 óta Magyarok Nagyasszonya. A torony csak 1814-ben készült el. A plébániaház, melyet Czikó Mihály földesúr építtetett 1771-ben, 1843-ra lakhatatlanná vált. Újat 1846-48-ban építettek. A templomot utoljára 2001-ben renoválták. A liturgikus teret 1973-ban alakították ki, Gondos István plébános idejében. A közel 150 éves plébánia épületet utoljára 1999-ben renoválták. Egy kőkereszt áll a templomnál, kettő a temetőben, egy a nyíregyházi úton. A templomkertben, 1962-ben létesített lourdes-i barlang található.


ÚJFEHÉRTÓ Örömhírvétel Görög Katolikus templom

A templom kis dombon szabadon álló, az utcával párhuzamo­san elhelyezkedő egyhajós, késő barokk stílusban épült, homlokzati to­ronnyal. Ma a főbejárati, kőkeretes kapu lapos szegmentíves, provinciá­lis rózsákkal díszített, zárókövén 1832-és évszámmal. A hajó fölött a kétszintes tornyot két egyenes féloromzat fogja közre, körablakkal és félköríves harangablakokkal tagolt. A torony órapárkány fölött törtvona­lú laternás sisakon 1858-1964-es évszám. Oldalhomlokzatai simák. Szé­les fapilléreken induló hevederek közt két csehbolt-szakasz fedi a hajót. Az oldalkápolnák félkupolás záródásúak, a szentély háromfiókos há­romnegyed kupolával fedett. A templom 30 méter hosszú, 10 m széles.

A jelenlegi ikonosztázion, főoltár és előkészületi oltár a hagyo­mányos formákat követve 1913-ban készült. Ez az ikonosztázion eltér az 1869-ben felállított ikonosztáziontól. A főoltár baldachinos. Az iko­nosztázion fehér zománcozással; szürke márványozással, dúsan ara­nyozva, bizánci stílusban készült. A Szent Mihály mellékoltár klasszicista stílusban, a XIX. század első negyedében készült. Korábban ez volt az előkészületi oltár. A régi templomi űlőszékekből már csak egyet őriz az egyházközség, amelynek íves záródású háttámlája van magas oldalla­pokkal.

1946-ban Korpos László paróchus újonnan fedetté a tornyot bádoggal, kívülről pedig renoválták az egész templomot. 1954-ben bőví­tették a templom berendezéseit: a keleti ablak alá dobogó és trónszék került, az oldalfalakra 7 db kettőskarú lámpa.. Ma a trónszék alatt egy bekeretezett Krisztus festmény függ. A templom mennyezetén új lámpa, hátul pedig Szent Miklós és Szent Antal oltárok készültek. A templom festésével egyidőben az összes templomablakot átfestették és átüvegez­ték. 1965-ben a templompadokat felújították és festették.

1977-ben a templom bejáratához vas-rácsos ajtó kerül, a
templom tornyot és tetőt renoválták és festették. A templomkertnek új,
főbejárati kapuja lett. 1996-ban a templom kerítését a hívek adományá­ból elkészítették.

süti beállítások módosítása