Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Afganisztánná válhat Szíria

2013. június 26. - Andre Lowoa

Kezdetben csak a damaszkuszi rezsim beszélt arról, hogy külföldi terroristák harcolnak a szíriai felkelők oldalán, majd rövidesen tagadhatatlanná vált a külföldi harcosok jelenléte, s az is, hogy a nemzetközi al-Kaida terrorszervezettel kapcsolatban álló nemzetközi szunnita "szabadságharcosok" jelentek meg az egymással is rivalizáló ellenzéki táborban.

De nem maradt nemzetközi támasz nélkül Aszad elnök sem, az iszlám síita ágához tartozó alavita szír vezetés mellett felsorakozott az iráni vezetés és a libanoni Hezbollah terrorszervezet. Nemzetközi brigádok háborújává vált a rendszer ellenes felkelés, végkifejletét is az dönti el, lesz-e és milyen mértékű lesz a nemzetközi beavatkozás.
A szíriai harcok változó szerencsével zajlanak. A kormányerők megfékezték a lázadók látványos előretörését, mára visszafoglalták a kulcsfontosságú települések és stratégiai létesítmények zömét. Az ellenzék megosztott, a lázadók külföldön székelő katonai, politikai vezetése képtelen összefogni a Szíriában harcoló csoportokat, de befolyásolni is képtelen, így a terrorista módszerek - öngyilkos merényletek, robbantások - továbbra is a harci eszköztár elengedhetetlen kellékei maradtak.

A kormányerők és a mögöttük álló milíciák sem válogatnak az eszközökben egy-egy település ostromakor, de ők a légierő és nehéztüzérség bevetése nyomán a civil áldozatok sokaságát egy szabályos háború elengedhetetlen veszteségeként könyvelik el, s arra hivatkoznak, hogy a lázadók szándékosan telepítik központjaikat lakott területre. Az áldozatok száma egyre növekedik, az ENSZ júniusi adatai szerint is elérte a 93 ezret, közülük 1700 tíz évesnél fiatalabb gyerek. A kiskorúakat a lázadók öngyilkos merénylőkként és élő pajzsként is használják, a kormányerők pedig válogatás nélkül bombáznak olyan célpontokat is, ahol kiskorúak tartózkodnak.

Az európai uniós, Szíriába irányuló fegyverszállítási embargó május végi lejárta után új helyzet van alakulóban. Azzal párhuzamosan, hogy az Egyesült Államok és Oroszország közös erővel próbálja tárgyalóasztalhoz ültetni egy genfi békekonferencia keretében a harcoló feleket, folynak az ígéretek a felek felfegyverzésére is. Noha az uniós külügyminiszterek az embargó meg nem hosszabbításáról hozott döntésük után közölték, hogy az EU tagországai a közeljövőben tartózkodnak az ellenzék felfegyverzésétől, Franciaország és Nagy-Britannia szinte azonnal az ellenzék felfegyverzése mellett állt ki.

Miután London és Párizs bemutatta bizonyítékait arra vonatkozóan, hogy a szíriai kormányerők vegyi fegyvert használtak a konfliktusban, az Obama-kormányzat is jelezte, kész a lázadókat katonai eszközökkel is támogatni, ám ezek a fegyverek Az európai országok és az Egyesült Államok is azért tartanak a lázadók felfegyverzésétől, mert nehéz garantálni, hogy a a fegyverek csakis a Szelim Idrisz tábornok vezette Szabad Szíriai Hadsereg, azaz a mérsékelt ellenzék kezébe kerülhetnek, a a szélsőséges lázadó csoportok kezébe viszont nem. Az ellenzék szervezetlensége miatt egyáltalán nincs garancia e szállítmányok biztonságára.

Oroszország, Aszad elnök egyik leghűségesebb támogatója kényes helyzetbe került, miután a fegyverembargó megszűntéről szóló döntést követően Aszad egy interjúban azt mondta, Moszkva leszállította a korábbi szerződés szerinti S-300-as rakétákat Damaszkusznak. Maga Putyin elnök cáfolta a bejelentést, hangsúlyozva, hogy Oroszország még "nem realizálta a szerződést". Vagyis egyelőre mindkét támogatói térfélen várakozó álláspontra helyezkedtek, mert bár nyilvánvaló, hogy valamit tenni kellene a vérontás megfékezésére, a líbiai és afganisztáni helyzet intő példa a nemzetközi közösség számára. Minkét országban az egykoron külföldi segítséggel felfegyverzett csoportoknak köszönhetően tombol az erőszak, káosz és instabilitás uralkodik.

Izrael álláspontja is jelzi a szíriai helyzet bonyolultságát. A zsidó állam jelezte, bármilyen esetleges nemzetközi katonai beavatkozás esetén is semleges maradna, viszont Izrael nemzetbiztonsága érdekében, ha szükséges, közbelép annak megakadályozásáért, hogy modern fegyverek kerüljenek a Hezbollah kezére, vagy hogy széthordják a vegyi fegyvereket. A zsidó állam tart attól, hogy az ellenzéki erők térnyerése, a vegyi fegyverek ellenőrizhetetlensége olyan destabilizációt indíthat el, amely tartós fenyegetést hozhat Izrael és az egész térség számára. A téma minden bizonnyal John Kerry amerikai külügyminiszter eheti izraeli látogatása során is terítékre kerül.
Népszava





A közel-keleten soha nem használt fegyvereket kap Szíria Oroszországtól

A béke Nobel-díjas Barack Obama azt tanácsolta kabinetjének, hogy fegyverezzék fel a Szír Felszabadító Hadsereg terroristáit, hogy erőfölényt szerezhessenek Bashar Assad jelenlegi szír elnök csapatai felett. Emellett egy részleges repüléstilalmi zóna felállítása is terítéken van a líbiai invázió mintájára.
Az amerikai szárazföldi egységek jelenléte a szír határ körül arra enged következtetni, hogy az USA ismét komolyabb beavatkozásra készül a térségben, miközben még pusztítóbb fegyverekkel látja el a lázadókat egy olyan országban, ahol a konfliktusok már eddig is több tízezer emberéletet követeltek az elmúlt év során.
Az Obama kormány úgy gondolja, hogy ezek a fegyverek a lázadók javára billentik a mérleg nyelvét, ezzel az Egyesült Államok főellenségének kikiáltott al-Kaida szervezet képviselőinek adva az erőfölényt.
A KGB berkeiben edződött Vlagyimir Putyin azonban másképp vélekedik a felállásról.
Brit titkosszolgálati jelentések szerint Putyin diplomáciai kommünikét küldött az Egyesült Államok és Franciaország számára David Cameron, brit miniszterelnök közvetítésével.
A szíriai Dam Press oldal és a Dyar lap cikkei szerint az oroszok nem hátrálnak meg Szíriával kapcsolatos politikájukban, sőt, Assad csapatainak felfegyverzésével készülnek visszavágni. Az értesülések szerint olyan fegyverekről van szó, amilyeneket a közel-keleten még soha nem láttak.
Amennyiben a nyugati erők valóban harcba szállnak a szír erők ellen, biztosak lehetünk benne, hogy nem a 91-es iraki konfliktus megismétlődését fogjuk látni, ahol Saddam Hussein százezer katonája adta meg magát egyetlen lövés nélkül. A repüléstilalmi zóna esetében sem valószínű, hogy a nyugat olyan zavartalanul támadhasson meg katonai célpontokat, mint tette azt Líbiában.
Az idők megváltoztak.
Ez alkalommal Oroszország és az Egyesült Államok a tűzzel játszik. Méghozzá olyan tűzzel, ami könnyen egy harmadik világháború felé taszíthatja a világot.

S 300 SAM
A Global Research a következőket írja:
A Patriot rakétákat S 300 SAM rakétákkal készülnek hárítani (ezek már Szíriában vannak). Putyin azt is kijelentette, hogy az S 300-asoknál is fejlettebb S 400-as légvédelmi elhárítórakétákból is szállít Szíriának, amelyek sokkal modernebbek a Patriot rakétáknál és a világ legfejlettebb védelmi rendszerét képviselik.

24 töltetű rakétakilövő
Oroszország 400 darab rendkívül modern, 60 kilométeres hatótávolságú 24-Barrel (24 töltetű) rakétakilövőt is szállít még, amelyek Szíria bármelyik határszakaszáig elérnek.
A brit titkosszolgálati oldal arról is írt, hogy Putyin egy titkos, orosz gyártmányú fegyver szállításáról is beszélt, ami Szíria javára billentené az erőviszonyokat, hozzátéve, hogy ezeket a fegyvereket nem fogják Izrael ellen bevetni, amennyiben Izrael nem vesz részt a Szíria vagy bármely szomszédos ország (Libanon, Jordánia) elleni konfliktusban.
Putyin válasza 24 órával Obama szombati bejelentését követően érkezett.
Putyin egyértelműen kijelentette, hogy a közel-kelet jelentős változások szemtanúja lesz. Szíria olyan fegyvereket kap, amelyeket nem láttak még a közel-keleten, beleértve olyan számítógépes vezérlésű okosrakétákat, amelyek soha nem tévesztenek célt.
Oroszország olyan Skean 5 levegő-víz rakétákat is készül szállítani Szíriának, amelyek a szír partoktól 250 kilométerre tartózkodó célpontokat is képesek elsüllyeszteni.
Stratégiai Áttelepítés című dokumentumfilmjében Joel Skousen arról beszél, hogy a világot fenyegető legnagyobb veszély jelenleg egy esetleges jövőbeli nukleáris összecsapás Oroszország és az Egyesült Államok között.
Bár a szír konfliktus két szembenálló oldalának szánt fegyverek nem atomfegyverek, a két nagyhatalom jelenlegi hozzáállása könnyen direkt konfrontációvá fajulhat.

Vlagymir Putyin a régi, keményvonalas orosz vezetőség leszármazottja, aki hisz az orosz katonai fölényben, vasököllel irányítja országát és nem habozna háborút indítani országa hosszú távú érdekeinek védelmében.
A másik oldalon Barack Obama egyik botrányt a másik után próbálja hárítani, miközben országának gazdasága a teljes összeomlás szélén áll, komoly indokokat szolgáltatva számára a figyelemelterelésre.
A két vezető múltját és hozzáállását figyelembe véve feltételezhető, hogy egyikük sem érezne túlzott lelkiismeret furdalást a háborúval járó sok millió emberáldozat miatt, amennyiben az saját és globalista irányítóik érdekeit szolgálja.
A XX. század háborúit az állami mészárlás jellemezte. A sok millió áldozat csupán statisztikai adat a vezetők történelemkönyvében. A hatalomvágy, a kapzsiság és a korrupció oltárain ártatlanok millióit áldozták már fel és ebben a XXI. század sem különb.
Ami megkülönbözteti a jelent, hogy ma már az egész emberiség elpusztítására képes fegyverekkel rendelkeznek.
Ebben az évszázadban is háborúk várnak a világra.
„Ítéletet tart a sok nép fölött, és megfenyíti a távoli, erős nemzeteket. Kardjaikból kapákat kovácsolnak, lándzsáikból metszőkéseket. Nép a népre kardot nem emel, hadakozást többé nem tanul.” – Mikeás 4:3Forrás: shftplan.com
http://idokjelei.hu/2013/06/a-kozel-keleten-soha-nem-hasznalt-fegyvereket-kap-sziria-oroszorszagtol/

süti beállítások módosítása