Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Isaszeg-Pécel-Valkó-Veresegyház

2013. június 24. - Andre Lowoa

 Szent István király-templom

1937-ben elhelyezték az épülő új isaszegi Szent István-templom alapkövét.

Felépült az istenháza, s azóta folyamatosan korszerűsítik, szépítik. 1986-ban helyére emelték a földön összeszerelt toronysisakot. Az utóbbi négy évben felújították az elektromos hálózatot, hangerősítőket szereltek fel, s a fűthető templomban télen sem kell dideregniük az imádságos lelkületű híveknek. Takács István mezőkövesdi templomfestő 1982-ben elkészítette a freskókat, a keresztút képeit. Az oltárképen egy régi isaszegi népviseletbe öltözött család, az 1849-es híres csata tüzére és vörössipkás katonája láthatók. Ők a tanúi a főjelenetnek, amint István a Szűzanya oltalmába ajánlja az országot. Az országban egyedül itt örökítették meg a vörössipkások emlékét, s a képhez azóta is elzarándokolnak mai utódaik.

Az Árpád-kori hittel megáldott ősök példáját s nemzet iránti kötelezettségét a mai templomba járó utódok is követik. Ők azok, akik két-három, nem ritkán négy gyermek kíséretével mennek a szentmisére. Sajnos a tízezres lélekszámú nagyközség kisebb részét képviselik, de a tendencia javulását igazolja, hogy az utóbbi időszakban több gyermeket tartottak keresztvíz alá mint előtte, s hittanra is közel ötszáz gyermek jár.


 ISASZEG Szent Márton templom

A XII. században épült román stílusban a Szent Márton tiszteletére szentelt öregtemplom. Az épületet a XV. században gótikus, a XVIII. században pedig barokk stílusban átalakították.
A műemlék templom oldalától gyönyörű szép kilátás nyílik a környező dombokra, és az 1937-ben épült az új római katolikus templomra.


 VALKÓ Szent Mihály templom

A templom 1816-1820 között épült klasszicista stílusban, tornyát 1834-ben emelték: a templomot 1903-ban felújították.
A homlokzati középtorony egyszerű kialakítású, a hajó falai teljesen dísztelenek. Belül páros lizénákkal tagolt falpillérek tartják a csehsüveg boltozatot. Gazdagon díszített főpárkánya van. A templomot Szent Mihály tiszteletére szentelték fel.


 VERESEGYHÁZ Árpád-házi Szent Erzsébet templom

A templom Migazzi váci püspök kezdeményezésére 1778-ban épült copfstílusban. Az egyhajós, homlokzati tornyos templom főoltárképe Szent Erzsébetet ábrázolja.

A XVII. században az egész lakosság a református hitet követte, templomukat azonban 1718-ban elvették és a katolikusoknak adták. A hajdani, kicsivé vált és leromlott állapotú református templom helyére épült az új katolikus templom. Márványutánzatú oltárai és értékes szószéke XVIII. századi munkák. A mennyezeti freskón a lányok hálaadásként epret ajánlanak fel Szűz Máriának.

süti beállítások módosítása