Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Gödöllő

2013. június 24. - Andre Lowoa

 Blahai kápolna


Gödöllői Görögkatolikus misézőhely

A közösség 2008-ban templomépítésbe kezdett.


 Máriabesnyő Nagyboldogasszony Kegytemplom - Basilica Minor

Az országban egyedülálló a kétszintes barokk kegytemplom és a kolostorépület. A besnyői kápolnát, az alsó- és felsőtemplomot, valamint a kapucinus szerzetesek részére épített kolostort gróf Grassalkovich Antal és felesége alapította 1761-1771 között. Az altemplom családi sírboltjában van a művészi módon számukra megalkotott hatalmas márvány szarkofág.
A felső templomban helyezték el a Loretoi Mária-szobor fekete cédrusfából faragott másolatát, melyet a kapucinus szerzetesek gyalogosan hoztak el Loretoból. Az ország legkisebb kegyszobra /11cm magas, 4cm széles/ Máriabesnyőt híres búcsújáró hellyé tette. A kegyszobor megtalálása csodás körülmények között történt.

2008-ban Basilica Minor rangot kapott.

A Basilica Minor cím alapján teljes búcsú nyerhető a Bazilikában:

1. A bazilika felszentelésének évfordulóján (aug. 15),
2. A titulus liturgikus megünneplésének napján (aug. 15),
3. Szent Péter és Pál apostolok főünnepén (jún. 29),
4. A bazilika cím megadásának évfordulóján (május 2.),
5. Évente egy olyan napon, amelyet a hely ordináriusa határoz meg (április 19. a Kegyszobor megtalálásának napja),
6. Évente egy olyan napon, amelyet minden hívő szabadon választhat meg.


 Nepomuki Szent János-kastélykápolna

A kastélytemplom helyén eredetileg a község református temploma állt.
A kastélytemplomként ismert, gazdagon díszített barokk templomot 1749. május 16-án szentelték fel. A templom védőszentjét, Nepomuki Szent Jánost ábrázolja a XVIII. századi főoltárkép.
A főoltár fölé négy fekete, márványoszlopon nyugvó baldachint emeltek. A diadalíven a Grassalkovichok címere látható. A XVIII. századi mellékoltárképen bal oldalon a Kálvária és Szent József. Jobb oldalon Szent Antalt és Mária mennybemenetelét láthatjuk. A bejárati ajtó felett lévő márványtáblán a templom 1838-as felújítására utaló latin nyelvű szöveg olvasható.
A főhajó végében - a kastély emeletéről is megközelíthető - ívesen kihajló, zárt oratóriumot alakítottak ki. Feljárata felett az építtető, I. Grassalkovich Antal velencei mozaik képe látható. Az oratórium a kastély emeletéről is megközelíthető volt.
A templomnak 1769-től vannak anyakönyvei, ettől kezdve számít önálló plébániának. Eleinte kapucinus szerzetesek teljesítettek itt szolgálatot, 1811-től pedig egyházmegyés papok.



 ORA-kápolna


 Szentháromság-templom

A templom felszentelését 2007. augusztus 25-én, Beer Miklós püspök végezte.
Az épület három egységből áll: templom, a plébánia és a közösségi ház.
Legelőször a plébániaépület készült el melynek átadására és a templom alapkőletételére 2004. szeptember 18-án került sor. A második szakaszban a közösségi ház épült fel, a különböző csoportok ezt az épület részt 2006 szeptemberében vették birtokba.
Az épületet Nagy Tamás Ybl-díjas építész tervezte.



 Premontrei Szentlélek és Gyümölcsoltó Boldogasszony templom

A Gödöllői Premontreiek 1991-ben kezdték el építeni a Fácán soron kápolnájukat. Ezt az Istennek szentelt hajlékot 1993-ban Keszthelyi Ferenc váci megyéspüspök szentelte fel Szt. Norbert napján, június 5-én. A Szentlélek tiszteletére épített templomban található Nagy Sándornak (a Gödöllői Művésztelep alapítójának) tervei alapján, L. Szabó Erzsébet iparművész által kivitelezett 16 négyzetméter színes üvegablaka.

süti beállítások módosítása