Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Már a kurdok is a kannibálokat lövik

2013. június 23. - Andre Lowoa

A kurd fegyveres erők, és a Szíriában harcoló terroristák között fellángoltak a harcok. A kurd és a szír hivatalos kormány megerősítette, hogy négy fegyveres terroristát öltek meg harcokban az elmúlt napokban. A fegyveres összecsapásokat a külföldről pénzelt zsoldos csapat provokálta ki. Az elmúlt hetekben eddig összesen harminc halálos áldozata volt a kurdok, és a fegyveres csoportok között kitört harcoknak. 

Asszad elnök a kurd területeken teljes autonómiát adott a kurdoknak, és a hadsereg ott lévő teljes fegyverzetét is átadta nekik. Így komoly nehézfegyverekkel rendelkeznek, és reguláris hadseregként működnek. A szíriai hadsereg tisztjei közül a kurdokat hazaküldték a saját területeikre, és ott álltak szolgálatba.

A kurdok hozzáállása igen érdekes volt a szíriai események vonatkozásában. Az ország lakosságának 10%-a kurd, de a legelső megmozdulások alkalmával sem kívántak fellépni Asszad ellen. A külföldről feltüzelt és provokált felvonulásokból is kimaradtak. Ezek után az országba szivárgó fegyveresek ellen is felléptek.

A kurdok mindvégig kiválóan politizáltak. Nem szóltak bele az eseményekbe, szó nélkül hagyták átvonulni területeik határain a kormány csapatokat és azok ellenségeit is. A terrorista csoportok szunnita arab befolyás alatt állnak, ráadásul legfőbb támogatójuk, Törökország is az ellensége a kurdoknak. A kurdok világosan látják, ha az arabok által pénzelt terroristák győznek, akkor az egész ország szunnita irányítás alá kerül, arab vezetés alá, ahol őket a legnagyobb elnyomás várja, tehát a szabadságuk került veszélybe. A lázadónak nevezett bandák rájöttek, hogy a kurd területen felvonult Asszad erők képesek lesznek lezárni a határt Törökország felől, valamint ha a kurd területeken sem tudnak már átvonulni, akkor a maradék utánpótlási vonalaikat is elvágják, Aleppo hetek alatt fog elesni, és újra a kormány irányítása alá kerülni. Dühükben egyre többször provokálják a kurd lakosságot és a katonaságot.  

Feltételezzük, hogy a török hadsereg részéről komoly provokációk fogják érni a határt lezáró szír kormányerőket, mivel a törökök tisztában vannak azzal, ha elvesztik ezt a háborút, a törökországi kurd PKK újrakezdheti a fegyveres harcot. Most már megvan a jogalap az önálló Kurdisztán kikiáltására. Szíria felől pedig komoly fegyverekhez juthatnak. A fegyveres bandák részéről belevonni a kurdokat a fegyveres összetűzésekbe egy újabb hatalmas ballépés volt. Ezzel egy újabb frontot nyitottak meg éppen akkor, mikor amúgy is igen rosszul áll a szénájuk.

Kemény Gábor

süti beállítások módosítása