Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

A Nyugat veresége Szíriában fog eldőlni

2013. június 07. - Andre Lowoa

Találgatások folynak a sajtóban és a nyugati politikai körökben arról, hogy Szíria hozzájuthatott-e már az új orosz légvédelmi rendszerekhez, vagy nem. Lavrov és Putyin újabban többször utalt rá, hogy még nem szállítottak ilyet egyelőre, és az S-300-as komplexumok leghamarabb 2014 második negyedévében érkeznek Szíriába. A légvédelmi rendszerek leszállításáról szóló bejelentés, és a kétértelmű – egymásnak is ellentmondó - nyilatkozatok megtétele az orosz politikai vezetők részéről tehát az információs háború részének tekinthető, amely jelentős nyomás alá helyezte az atlantista országokat, Izraelt is beleértve. Mindez meglehetősen nagy zűrzavart okozott a cion-atlantista nyugati világban (fogalmuk sincs mi a helyzet pontosan, kapkodnak össze-vissza, minden hírszerzési forrásukat mozgósítaniuk kellett, ezzel időt vesztettek és elveszítették kezdeményező pozíciójukat, miközben a szíriai hadsereg jelentős győzelmet aratott), amely újabb orosz politikai és katonai sikerként könyvelhető el.

Sajtóértesülések szerint 10 orosz hadihajó tart ismét Szíria partjaihoz. Egyes titkosszolgálati források arról tájékoztattak, hogy ezek a hajók az S-300-as rendszereket szállít(hat)ják, és az amerikai műholdfelvételekre hivatkozó állítás szerint az eddigi legnagyobb fegyverszállítmány tart a két éve terroristák által háborúba taszított ország felé. Az Admiral Kuznyecov repülőhordozó is újabb utat tesz a Földközi-tengerre, annak ellenére, hogy ennek a hajónak a korábbi tervek szerint szárazdokkba kellett volna vonulnia, és több éves felújítási munkálatokon átesni. Ezeknek a hadihajóknak egy része a szíriai partokat fogja felügyelni, hogy a terroristáknak szánt fegyverek vízi úton ne juthassanak be az országba. Ebből is leszűrhető, hogy a korábbi óvatoskodó orosz álláspont megváltozott, és határozottabb támogatást adnak Szíriának.

Ezen kívül Szíria 12 darab (2x6) MIG29m típusú repülőgép megvételéről állapodott meg Moszkvával. A MIG29m egy korszerűsített változata ennek a repülőnek, melyet arra fejlesztettek, hogy a legerősebb rádiózavarás és adatblokkolás esetén is képes legyen a célok figyelésére, követésére és elpusztítására. Az orosz felderítés az elmúlt évek háborúiban megfigyelte és felmérte a nyugati és izraeli hadsereg legmodernebb zavarási technológiáit, és a MIG29m típust ezekhez a képességekhez pozicionálta. A gép képes a legmodernebb precíziós levegő-föld rakéták célba juttatására is.

Arról is van tudomásunk, hogy hetekkel ezelőtt a Hezbollah vezetők is tárgyaltak Moszkvában újabb, modernebb, illetve nehézfegyverek beszerzéséről.

Moszkvát egyre élesebben bírálják, hogy befolyásával visszaélve manipulálja a közelgő szíriai konferenciát. Moszkva ugyanis hathatós segítségével elérte, hogy a 2 éves háború kezd Asszad oldalára fordulni, bár sok csatát kell még megnyerni a teljes győzelemig. Oroszország ragaszkodik Irán részvételéhez is a Szíriával foglalkozó konferencián, amelytől a nyugatiak szintén nem lettek boldogabbak, így a megbeszélésen részt vesz Irán, Kína, Oroszország, a Hezbollah küldötteivel kiegészülve.

Az Egyesült Államok és csatlósai a mai napig nem tudtak a terrorista sejtekből és a többi mondvacsinált ellenzékiből (söpredékből) egy valódi szíriai ellenzéket összeverbuválni, amely politikailag tárgyalóképes lenne – ez Líbiában valamivel jobban sikerült nekik, de hát változnak az idők. Az egyik legjelentősebb sejt éppen most szűnt meg létezni az Al-Kuszairi csatában, vezetőjét pedig élve fogták el és Damaszkuszba szállították.

Kizárt, hogy Izrael részt vehetne a konferencián, mivel akkor egyetlen iszlám ország sem jelenne ott meg. Ezzel a politikai nyomással Moszkva borítékolhatja azt, hogy az általa benyújtott rendezési terv érvényesül, miszerint Asszad hatalmon marad, a külföldről érkezett zsoldosok eltakarodnak, és utána új választásokat írnak ki, ahol már az ellenzéki pártok is indulhatnak. Ebben az esetben Asszadnak és szövetségeseinek a hatalmas népi támogatottság miatt elsöprő győzelme lesz a választásokon. Ezzel a nyugat is tisztában van, ezért minden lehetséges eszközzel bojkottálni fogják a konferencia eredményességét.

Orosz elemzők szerint ez egy 'üljünk le és beszélgessünk' konferenciának ígérkezik, miközben már minden résztvevő tudja, hogy a fegyverek szava fog dönteni. Az amerikaiak is újabb különleges egységeket vezényeltek Jordániába, a szíriai határ közelébe. Mindenki tudja, döntő jelentőségű lesz ez a háború, amely a Nyugat vereségével végződhet, és ennek megfelelően készülnek rá. Ezért szállítják ezt a nagy mennyiségű fegyvert Szíriába az orosz hajók.

Tálas András

süti beállítások módosítása