Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Az Egyesült Államok követelőzik

2013. június 01. - Andre Lowoa

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma követeli a Hezbollah milicistáinak kivonását Szíriából. Arra azonban nem szólított fel, hogy a külföldi terroristák, az AL-Kaida, és a többi nyugatról pénzelt banda is hagyja el az országot. Az is különös, milyen alapon követeli a Hezbollah kivonását, mikor a Hezbollah nem állami alakulat, hanem egy katonai szervezésű civil mozgalom.
A követelés oka persze érthető, a Hezbollah jól felkészült harcosainak beavatkozása jelentősen fordított a harcok kimenetelén. Nemrég az al-Kuszairnél folyó harcokról a szíriai hadsereg és a Hezbollah sikertelenségeiről szóló hírek jelentek meg a sajtóban. Erre Haszan Naszrallah, a Hezbollah vezetője kijelentette, a harcok nagyon jól alakulnak, rengeteg hadifoglyot ejtettek, és ha rosszabbra fordulna a helyzet, további több ezer harcost küldenek a helyszínre.


Az USA látva a terroristák sikertelenségeit, repüléstilalmi övezet kialakítását kezdte emlegetni. Tovább folyik a vita a terroristák komolyabb fegyverekkel való ellátásáról. Egyes országok, mint például Belgium már jelezte, semmilyen fegyvert nem hajlandóak eladni Szíriába. Az USA, Franciaország, Anglia azonban alig várja, hogy alamizsnaként némi katari, szaud-arábiai pénz csörgedezzen be a kasszába. Kérdés, hogy marad-e idejük eladni, leszállítani, és minimális módon személyzetet kiképezni a komolyabb technikához. Ahogy feltételeztük, őszig mindenképpen dűlőre akarja vinni Asszad a harcokat (vagy még előbb) és ehhez Kínától, Oroszországtól, Irántól megkapta a megfelelő támogatást.
Ma reggel a szíriai hadsereg bejelentette, hogy visszafoglalták az al-Kuszair melletti al-Daba'a repteret. A hadsereg kevesebb erőt fordít a városban ragadt terroristák összegyűjtésére, mivel a Hezbollah és a szíriai hadsereg elsődleges szándéka a város környezetének megtisztítása, és az utánpótlási szállítmányok leállítása Libanon felől. A terroristák ugyanis ebben a régióban innen kapták a legtöbb utánpótlást. Ezzel Homsz városát, amely a terroristák egyik fellegvárának számít, elzárják az utánpótlásoktól. A hadsereg sokat nyert a reptér visszafoglalásával, mert ezáltal a saját ellátsa válik könnyebbé az itt folyó harcokhoz.
Hídfő.net

süti beállítások módosítása