Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Facebook önkény és cenzúra

2013. április 24. - Andre Lowoa

Nemrégen a Facebook megint átszabta az idővonalunkat. De nemcsak a miénket másokét is, gyanúnk szerint főleg azokét, akiket kellemetlennek találtak.

Az új formátum bal oldalán vannak a személyes információk, s jobboldalon a feltett cikkek és megosztások. Az olvasó tán nem tudja, a Fb programozói viszont nagy valószínűséggel igen, hogy a legújabb pszichológiai vizsgálatok szerint, egy képernyőn az olvasó először a közepét nézi, majd a bal fölső, s csak aztán a jobb fölső sarkot. Látszólag jelentéktelen, de valójában nem az. Főleg, ha a többi változtatással összeadjuk.

Az új formátum egysoros, ezért kevesebb információt is tartalmaz, – viszont nagyon ragaszkodó lett a névjegy, s főleg a névjegy személyes adatokat tartalmazó menüpontjai. Ezekből is a legfelháborítóbb; a “Milyen párkapcsolatban élsz?” menüpont. – Melyet eddig még nem sikerült eltüntetnünk. – Azért mi már megkérdezzük: Mi a franc köze van a Facebooknak ahhoz, hogy ki kivel él együtt?

De a Fb rendületlenül tovább turkál, kotorászik és önkényeskedik.

Mi már az “idővonalat” sem akartuk, azt is akaratunk ellenére állították be az oldalunkon. Persze mondhatják azt is; “Ingyen van, mit ugrálunk.” – Dehogy van ingyen! Komoly pénzeket zsebelnek be belőlünk, a látogatókból, – a reklámok, és az adat kereskedelem révén. Úgyhogy a frászt van ingyen!

Örüljetek, hogy használjuk a Facebookot! – Nélkülünk, a komoly tartalmakat megosztók nélkül a fene sem lenne kíváncsi rátok! A kereskedelmi tévékben megszokott nihillizmus, urizálás és hedonizálás, itt már nem dívik. És csak addig marad komoly látogatottsága a Facebooknak, amíg el nem kurvul ez is.

Ezt úgy látszik azonban a Fb programozói és döntéshozói még nem látják át, – ezért tovább próbálkoznak. Újabban minden megosztás előtt kódot kell beírni.

A cenzúra egy változata ez is, ha egy megosztást azzal nehezítenek meg, hogy egyetlen klikk helyett, mindenféle kódokat is beíratnak a megosztóval. Ennek célja egyértelműen az, hogy a megosztástól elvegyék a kedvét a renitens facebookozóknak. A Facebook amúgy is szelektíven cenzúrás, – azaz időről időre eltüntet “véletlenül” bizonyos bejegyzéseket. Ez a “megerősítgetősdi”, “kódbeírósdi” a cenzúra egy újabb fajtája. Vajon miért nem elégszenek meg a nyilvánvaló adathalászattal?

Úgyhogy térjetek magatokhoz Fb-s fiúk, lányok, – ha nem akarjátok, hogy a facebookos látogatók egyszer csak otthagyjanak benneteket a fenébe és átmenjenek más közösségi oldalakra. Nagyon jól tudjátok, hogy hova, éppen eléggé tartotok attól, hogy ezek legyőznek titeket.

És akkor mi lesz a reklámbevételekkel, s az adat kereskedelem mesés pénzeivel?

A Szabad Riport szerkesztő bizottsága

süti beállítások módosítása