Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Szíriai import ellenzék

2013. március 29. - Andre Lowoa

Tunéziai fiatalokból toboroznak szíriai felkelőket

A tunéziai titkosszolgálatok már felfedték azokat a szervezeteket, amelyek tunéziai ifjak százait exportálják Szíriába, ahol azok a Szíriai Szabad Hadsereg, ill. a kormányzati csapatok ellen harcoló iszlámista csoportok sorait gyarapítják – közölte a tunéziai elnök hivatalának vezetője. A kormányzat ennek véget akar vetni – hangsúlyozta az illetékes.

Tunézia mellett más országok is aggasztónak tartják, hogy honpolgáraik a szíriai ellenzék oldalán harcolnak. Korábban hasonló nyilatkozatokat tettek a brit és holland hatóságok képviselői.

Több, mint 500 Al-Kaida fegyveres harcol a szíriai ellenzék oldalán

Az Al-Kaida titkos szerveződésének tagjai, akik ellen Szaúd-Arábia kormánya körözést adott ki, a szíriai fegyveresek oldalán harcol. A szaúdi fegyveresek száma meghaladja az 500-at, a szíriai börtönökben pedig már 300 embert tartanak fogva, akiket illetéktelen határátlépés miatt, valamint a harcok során fogtak el.

Damaszkusz és Rijád között megszakadtak a diplomáciai kapcsolatok, így a tárgyalások a fogvatartottak hazatéréséről és a holttestek elszállításáról az arab sejkek közbenjárásával folynak.

Forrás: hungarian.ruvr.ru

Egy szír kormánypárti harckocsizó egy napja

A jelenleg zajló szíriai belháborúra kifejezetten igaz, hogy kamerák kereszttüzében zajlik. No persze nem csak a megszokott médiamunkásokra kell gondolni, hanem a túlbuzgó forradalmárokra vagy kormánypárti katonákra is, akik saját szórakoztatásukra vagy propaganda célokra örökítik meg a napi eseményeket.

A következő videó majd egy órás, és a különlegessége az az, hogy láthatjuk benne a szír kormánypárti erők páncélosainak manővereit, még pedig beépített területeken.

Meglepő de nem kizárólag a sikereik láthatók rajta, bár a videó nagy részében csak annyi látszik, hogy a páncélosok száguldoznak ide-oda a városban és néha oda durrantanak.

Szóval a sikerek mellett a 40. perc környékén látható, ahogy egy nyitott mezőre gurulnak ki, és a tér túloldaláról egy két-három fős felkelő csoport kilövi a vezérpáncélost. A felvétel érdekessége, hogy a túloldalról készített videóval vágták össze, és így két szemszögből is láthatjuk.

Ami még meglepő, hogy a felvételek egészen jó minőségűek. A szír csapatok meg mintha fejlődtek volna, mert pár résznél már látszanak a gyalogosok is.

Az aláírások és a felvételek alapján is, a T 72-esek az alsóbb emeleteket veszik tűz alá, míg a BMP 2-es gyalogsági harcjárművek a felsőbb szintekre tüzelnek.

Nem cserélnék azért velük. Kifejezetten sokszor érezném magamat “sitting duck”-nak (ülő kacsának) a város magas, szét lőtt épületei között. Egyébként talán növeli a túlélési esélyeiket a felkelők sokszor fegyelmezetlen vagy nem túl átgondolt technikája.

Én hasonlót, tehát harckocsi harci tevékenységét megörökítő “belső” kamerás felvételt csak 2003-ból láttam, mikor is az M1-esek végig gázoltak a bagdadi autópályán, és az út két oldalán lévő védelmet elsöpörték.

(combatgear.blog.hu)

Izraeli 'kém-sziklák' a szíriai Tartusznál

Nagyméretű izraeli kémberendezéseket találtak a szíriai Tartusz kikötőjével szemben lévő lakatlan szigeten. A kémeszközök innen kísérték figyelemmel a hadikikötő forgalmát, köztük az orosz flotta manővereit.

A megfigyelő szerkezeteket műsziklákban helyezték el, melyek teljes mértékben beleolvadtak a környezetbe. Ezeket egy izraeli különleges egység helyezte el a szíriai felségterületen. Az izraeli '13-as flotta' katonái szinte hangtalan vizi járműveikkel elsőként a szikla-maketteket telepítették, később pedig búvárok szerelték fel a kamerákat és egyéb felszereléseiket.

A szír Al-Manar TV-adó közlése szerint a kémeszközök felvételeit egy beépített műholdas berendezés továbbította az izraeli központ felé. Ezeket is bemutatta a tv-állomás a hírt közlő műsorában. A szigetek közelébe valószínűleg a Németországtól kapott, nukleáris-robbanófejekkel ellátott rakéták kilövésére is alkalmas Delfin osztályú tengeralattjáróikkal jutottak a zsidó felderítők.

A különleges egységeknek nem ez volt az első bevetése a szigeten, mivel többször is partra szálltak, hogy kőzetmintákat gyűjtsenek és fényképeket készítsenek a kémberendezések telepítésének megtervezéséhez. A szerkezet valószínűleg már hosszabb ideje szolgáltatott adatokat, mikor a szíriai kormányerők felfedezték és hatástalanították azt.

Az oroszok reakciójáról eddig még nem találtunk híreket, de minden bizonnyal nem teszik ki a kirakatba, ha lesz ilyen. A zsidó egy olyan fajta, amelyik soha nem ért a szép szóból: korábban az izraeli légtéren áthaladó tengeralattjáróról indított orosz ballisztikus rakéta - amelyet az izraeliek megkíséreltek lelőni - úgy látszik nem volt elég jelzésértékű a számukra.

Hídfő.net

süti beállítások módosítása