Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

40 új kikötő dokkot ad át a forgalomnak márciusig Irán

2013. február 12. - Andre Lowoa

Mintegy 40 új kikötő dokk kerül átadásra Irán-szerte március végéig. Közel 60 kicsi és nagyobb többcélú kikötőt hoznak létre az egész országban. Iránnak jelenleg mintegy 11 fő, azaz nagy kapacitású kikötője van, amelynek a ki és a berakodási kapacitása 172 millió tonna. Irán azt tervezi, hogy növelje a kereskedelmi kikötők kapacitását 100 százalékkal 2013. március végéig. Több kikötő kapacitása megduplázódik, köztük a nagy kikötőké is. A kikötők jelenleg 135 millió tonnás kapacitást használnak csak a ki és a berakodáshoz.

A kikötők konténer kapacitása 5,7 millió darab, de ebből csak 3 milliót használnak ki.

Irán kereskedelmi forgalma az első nyolc hónapban elérte a 65,5 milliárd dollárt.

Az ország 150 országgal bonyolított le kereskedelmi forgalmat ebben az időszakban.

Az export elérte 28 millárd dollárt, míg az import meghaladta a 37,4 milliárd dollárt az elmúlt nyolc hónapban. Irán éves kereskedelmi forgalma az ötödik öt éves terv végére várhatóan eléri majd a 160 milliárd dollárt.

Ungvári Bertalan

Irán repülő üzemanyag szállító lesz

Mahmúd Ahmadinezsád elnök felavatta a benzin előállító kapacitás egy új fázisát és így az ország képessé válik arra, hogy csatlakozzon a Föld repülőgép üzemanyag szállítóinak sorába. Csütörtökön az 1979-es Iszlám Forradalom győzelmének 34. évfordulóján az elnök felavatta az Abadan olajfinomító benzintermelési egységének újabb szakaszát.

Az új egység az Abadan finomító kapacitását a 94-es és 95-ös super prémium benzinből két millió literrel fogja növelni naponta, amely megfelel az Euro-4 szabványnak is. A fejlesztéssel növelik Irán legrégebbi finomítójának benzintermelési kapacitását napi 15 millió literre.

Az Abadan benzintermelő üzeme iráni szakértők segítségével épült fel és képes helikopter üzemanyag előállítására is.

Korábban Irán bejelentette terveit arra, hogy felavat három megaprojektet Shazand, Lavan és Abadan finomítóknál a Perzsa naptári év végére március 20-ig, így fokozva ezekben a létesítményekben a prémium benzintermelését 12 millióról 25 millió literre naponta.

Ezek a projektek Irán teljes benzintermelését 70 millió literre fogják növelni naponta és így az ország hosszú távon benzin exportőrré válik a jövőben.

Miután amerikai nyomásra nemzetközi támogatói nem adnak el több olajat Iránnak, Irán önállóan állít elő üzemanyagot.

Ungvári Bertalan

süti beállítások módosítása