A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) nemrég bejelentette , hogy január 16-án tájékoztatást fog vezetni az Egyesült Államok égboltjaira " nukleáris robbanás közegészségügyi reagálására " vonatkozóan. A bejelentést csendesen elengedték a karácsonyi szünet után 2017. december 27-én, hogy elkerüljék a tömeghisztériás eseményt az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti fokozott feszültség közepette.

asd

A közleményben a CDC hangsúlyozta a tervezési és előkészítési szakaszokat, mielőtt a nukleáris támadás végső soron csökkentené a halálozás és a betegség valószínűségét. Például a CDC azt a feltevést állítja fel, hogy az amerikaiak többsége rosszul tájékozódik a nukleáris robbanás fennmaradásáról, és azt állítja továbbá, hogy "a szövetségi, állami és helyi ügynökségek a közvetlen reagálási erőfeszítéseket fogják vezetni, a közegészségügy kulcsszerepet fog játszani válaszolni. "

"Bár a nukleáris robbanás valószínűtlen, pusztító eredményeket hozna, és korlátozott idő lenne a kritikus védelmi lépések megtételére" - olvasható a CDC weboldaláról szóló közlemény . Az ilyen eseményt fenyegető félelem ellenére a tervezés és az előkészítés csökkentheti a haláleseteket és betegség. A legtöbb ember nem veszi észre, hogy a legalább 24 órás tartózkodás létfontosságú az élet megmentése és a sugárterhelés csökkentése szempontjából "- mondta a CDC.