Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Darabokra hullik Olaszország - Szardínia is függetlenedne

2014. április 10. - Andre Lowoa

Szardínia szigete is függetlenedni akar Rómától, a helyi pártok és civil mozgalmak a Veneto tartományban lezajlott referendumhoz hasonló internetes népszavazást szerveznek.

Veneto tartomány 3,8 milliós lakosságából több mint 2 millióan vettek részt a március 16-21 közt lezajlott referendumon, melyen a szavazók 89%-a támogatta a kiszakadást Olaszországból és a független Velencei Köztársaság helyreállítását. A Szardíniai Cselekvés Párt tervei szerint nemsokára a venetoihoz hasonló referendumot tartanak és Szardínia szigete függetlenedik Olaszországtól, hogy helyreállítsa saját gazdasági, népi egységét és visszatérjen saját helyi tradícióihoz a Róma által erőltetett nyugati életvitellel szemben.

John Hill, a Szardíniai Cselekvés Párt főtitkára szerint a referendumon csak egy kérdést tesznek majd fel, hogy akarnak-e az emberek Rómától elszakadni és független országot alkotni.

Olaszországtól függetlenedő tartományok. Szardínia és a Velencei Köztársaság.

Szardínia a Földközi-tenger második legnagyobb szigete, több mint 1,6 milliós lakossággal. Jelenleg Olaszországon belül autonóm régió. A helyi egyetem egy 2012-ben készített felmérése szerint 10-ből 4 szardíniai lakos támogatja a függetlenedést. Olaszország életszínvonala azóta tovább csökkent, és Róma mind több pénzt von el a gazdagabb tartományoktól, hogy a szegényebb vidékek lázadását megakadályozza. Emiatt a függetlenség támogatóinak aránya mára meghaladhatja az 50%-ot, eljött hát az ideje a népszavazásnak.

A felmérés szerint a szavazók 10%-a nem csak Olaszországból, de az Európai Unióból is ki akar lépni.


http://www.hidfo.net/2014/04/09/darabokra-hullik-olaszorszag-szardinia-fuggetlenedne



Svájchoz csatolnák Szardíniát

Internetes kezdeményezés indult azért, hogy Olaszország adja el Szardíniát Svájcnak. Az ötlet szerint mindenki jól járna: a szardíniai gazdaság szárnyalna a svájci hatékonyságnak köszönhetően, Olaszország adósságproblémái pedig megoldódnának.
Szardínia mint Svájc tengeri kantonja abszurdnak hangozhat, ám a kezdeményezés komolynak indult: az ötlet szerint Szardí­niáért Svájc annyit adhatna, amennyi hiányzik az olasz államkasszából, és így a Földközi-tenger gyöngyszeme a svájci konföderáció 27. kantonja lehetne. Az ügylettel mindenki jól járna, hiszen Svájc területtel gazdagodna, Szardínia gazdasága fellendülne, Olaszország pedig megszabadulna terhes adósságaitól. Nem ez az első ilyen elképzelés; előfordult már, hogy Lombardia északi részét akarták Svájcnak adni.
A regionális választások alkalmával indult a provokáció, amelynek a Facebookon négyezer követője akadt már. Innen továbbterjedt az Alpok környéki helyi újságokban, és még a BBC is írt róla. A „szardíniai polgárokból” álló csoport szerint Olasz­országnak nincs jövője. Mivel ők egy „normális” országban akarnak élni, amelyben vannak munkalehetőségek, és stabil a gazdaság, de nem szeretnének ehhez elköltözni az otthonukból, a legegyszerűbb megoldás, ha Szardíniát Svájchoz csatolják. Ennek egyértelmű előnye lenne szerintük, hogy Svájc tiszteli a kantonok függetlenségét, amelyeknek saját alkotmányuk, parlamentjük és kormányuk van.
A csoport vezetője szerint a lépés legfőbb gazdasági oka, hogy „Szardínia gazdasági potenciálja szinte teljesen kihasználatlan, ezért olyan szakértő és felvilágosult vezetésre van szüksége, amely lehetővé teszi, hogy lendületbe jöjjön”. Nem­csak a szardíniai gazdaság nyerne az üzleten, hanem az Alpok hómezőiről menekülő svájciak is, őket ugyanis a ritkán lakott, ámde gyönyörű mediterrán sziget be tudná fogadni. A svájci németek között végzett internetes közvélemény-kutatás szerint sokan támogatnák a kezdeményezést, mert így végre tengerparthoz jutna az eddig csak hegyei miatt csodált alpesi ország.
Területek adásvétele a történelemben
Szardínia eladása lehetetlenül hangzik, de történtek már hasonló esetek. A legnagyobb ilyen üzletet Napóleon ütötte nyélbe, aki 1803-ban 15 millió dollárért eladta Louisiana területét az Egyesült Államoknak. Szintén az USA gyarapodott akkor is, amikor a krími háborúból vesztesen kikerült Oroszországtól 1867-ben megvette Alaszkát 7,2 millió dollárért. 1899-ben pedig világbirodalmi törekvései érdekében Németország vette meg a Karolina-szigeteket Spanyolországtól. Napjainkban már kevésbé divatos nagyobb területek adásvétele, Görögország esetében két éve mégis felröppentek olyan hírek, amelyek szerint néhány sziget eladása megoldaná gazdasági problémáikat.


http://www.3szek.ro/load/cikk/68791/svajchoz_csatolnak_szardiniat

süti beállítások módosítása