Háromszor tartóztatták le, mert nem viselt maszkot.

Ha megszegi a korona intézkedéseket, manapság Bajorországban nincs kegyelem. A maszk viselés egyik ellenzője Sylvia Löw, aki háromszor önálló demonstrálóként Weiden belvárosában, maszk nélkül a maszkos zónában, hogy tiltakozzon a szabadban a maszk követelménye ellen.

"A nemzetközi joghoz és az emberi jogokhoz folyamodom. Nem fogok maszkot viselni, mert egyszerűen nem vonhatjuk el tőlünk a szabad légzés jogát" - jelenti ki az 58 éves ingatlankezelő.

Második tiltakozási akciója során a rendőrök közölték vele, hogy bírságot szabtak ki és kiutasították. Löw továbbra sem tanácstalanul demonstrál, aminek eredményeként a tisztek átláthatóság hiányában azzal fenyegetőztek, hogy őrizetbe veszik. Az 58 éves nő ekkor úgy döntött, hogy spontán demonstrációt hirdet a rendőri önkény ellen, és a tisztek azonnal a helyi rendőrkapitányságra vitték. Harmadik maszkellenes tüntetése után Löw bírósághoz fordult és öt nap börtönre ítélték. Friedemann Däblitz ügyvéd számára ez egyértelműen alkotmányellenes:

"A szabályozási bűncselekménynek mindenekelőtt léteznie kell. Ez azt jelenti, hogy ennek a szabályozási szabálysértésnek viszont az alkotmányossági vizsgálatot is ki kellene állnia. Ez nem így van, mert a szabadban maszk viselése nem jelent nagy veszélyt" - érvel Däblitz.

Éppen ezért Löw továbbra is demonstrál, mert nem akarja elfogadni a rendfenntartókkal és az igazságszolgáltatással való bánásmódot. Ezért már a következő tiltakozását tervezi, és elővigyázatosságból a következő öt napot szabadságot vesz ki, ha ismét börtönbe kerül.