Leszbosz szigetén erőszakos összetűzések kezdődtek a helyiek és egy főként afgán migránsokból álló csoport közt. A migránsok azt követelték, hogy kapjanak jobb ellátást, vagy engedjék be őket más európai országokba.

Az április 22-én nacionalisták, migránsok és a rendőrök közti összecsapások egy egész éjszakán át tartottak, és a rendőrségi özlemény szerint több tucatnyira tehető a sérültek száma. Az AMNA hírügynökség szerint reggelre a rendőrök visszaterelték a migránsokat a táboraikba.

 

Az erőszakhullám Mitilíni területén azt követően kezdődött, hogy a Patrióta Mozgalom mintegy 200 tagja pirotechnikai eszközökkel, kövekkel, üvegekkel támadt a migránsokra – a szervezet szerint a menekülttáborok jelenléte miatt elviselhetetlenné vált a helyiek élete.

 

Az összecsapáshoz baloldali szervezetek is csatlakoztak, akik a migránsok oldalán szálltak harcba a radikális jobboldali csoporttal.

A helyzet eszkalálódása miatt rohamrendőrök érkeztek a helyszínre és könnygázzal kezdték oszlatni a tüntetőket. Kora reggelre a migránsokat buszokkal hordták el a városból, és visszaterelték őket egy közeli menekülttáborba.

Leszbosz polgármestere, Szpirosz Galinosz azzal vádolja a hatóságokat, hogy túl későn avatkoztak be
és “semmit nem tettek” a helyzet javítása érdekében. A polgármester elmondása szerint jelenleg tízezer migráns él Leszbosz szigetén.

http://www.hidfo.ru/2018/04/osszecsaptak-a-migransok-a-helyi-nacionalistakkal/