Továbbra is zajlik annak az esetnek a vizsgálata, melynek során egy ismeretlen szervezet tagjai merényletet akartak elkövetni a kormányfő ellen. Az ügy egyre bonyolultabb, a történtekhez egy liberális sajtóorgánumnak is köze lehet.

Továbbra is zajlik a vizsgálat, és a nyomozók perrendszerű bizonyításra törekszenek annak a két gyanúsítottnak az ügyében, akiket másfél éve kommandósok fogtak el, és akik a belügyi vezetők közlése szerint kormánytag életére akartak törni. Lapértesülések szerint Orbán Viktor miniszterelnök volt a célpont” – áll a Magyar Idők beszámolójában. A gyanúsítottakat 2015 novemberében fogták el és hangtompítókat, lőszereket is találtak náluk.

A lap visszaidézi, hogy korábban egy amerikai film rendezése során rengeteg olyan fegyvert hoztak be az országba, melyekről utólag bebizonyosodott, hogy visszaalakíthatóak éles lőfegyverré.

A Scorpio és Skoda típusú sorozatlövő fegyverekkel kapcsolatban azóta felmerült, hogy a szlovákiai hatástalanított fegyverekkel kapcsolatos botrány során alakították vissza ezeket is éleslőfegyverré. A közelmúltban írtuk meg, hogy amióta a Brad Pitt budapesti filmforgatására érkező hatástalanított fegyvereket lefoglalta a TEK, és sajtónyilvánosság előtt bizonyították, hogy a fegyverek néhány mozdulattal visszaalakíthatók élesfegyverré, több európai ország hatóságai és titkosszolgálatai is aktív nyomozást indítottak. Szlovák források szerint több ezer ilyen fegyver juthatott a szervezett bűnözők, terroristák kezébe.” – írták.

Az ügy másfél év alatt ahelyett, hogy lezárult volna, egyre bonyolultabbá válik. A merényletkísérlet előtt több évvel, amerikai filmforgatás kellékeként behozott, éles lőfegyverré könnyen visszaalakítható „kellékeket” lefoglalták a Terrorelhárítási Központ emberei. A fegyverek lefoglalása kapcsán azonban sajtóoffenzíva indult a TEK-kel szemben; külpolitikai téren nyíltan az amerikai demokraták politikáját képviselő liberális sajtóorgánumok megpróbálták nevetségessé tenni a terrorelhárítást, megalapozatlan fellépésként bemutatva a fegyverek lefoglalását.

Az Index.hu az eset kapcsán azt írta: a szereplők egy része katonai egyenruhát visel majd. A történet szerint a zombikkal csak úgy lehet elbánni, ha maradandó károsodást okoznak a gerinccsatornájukban: ez lehet fejlevágás, torkon szúrás, de tűzfegyverrel okozott fejlövés is.” Később a 444.hu a „TEK egyik legnagyobb melléfogásaként” jellemezte a történteket, a HVG pedig az amerikai színész fegyverszakértőjét idézve bizonygatta, hogy melléfogott a terrorelhárítás.

A 2015-ben letartóztatott gyanúsítottakkal kapcsolatban az eset után a belügyminisztérium elismerte, hogy kormánytag ellen készültek merényletre.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő nemrég Dombóváron tartott – a Globális erőviszonyok a XXI. században című – előadásában azt mondta, tudomása szerint korábban az amerikai nagykövetség bekérette a kormánypárt egy magas rangú vezetőjét, majd felkérte arra, hogy vállalja el a miniszterelnökséget.

http://www.hidfo.ru/2017/05/masfel-eve-vizsgaljak-a-kormanyfo-elleni-merenylet-ugyet/