Syria air strikes: Moscow warns US 'on verge of military clash' with Russia

https://uk.yahoo.com/news/syria-airstrikes-total-devastation-u-s-missile-attack-084847392.html

------------------------------------------------------------------------------

Eredeti írás: Emiatt tüntek annyira zavarosnak az utóbbi hetek világpolitikai történései. Amikor egy színdarab forgatókönyvét is az utolsó pillanatban többször átírják, ott is fennáll a veszély, hogy az is zavarossá, nehezen érthetövé és silánnyá válhat. Trump új szerepe például már nem "antikrisztusi hamis megváltó", hanem "politikai öngyilkos merénylö", aki állítólag nem fogja kitölteni a négy évét se, annyi (látszatra!) öngyilkos lépést fog tenni politikailag, melyek viszont, ha áldozatok árán is, de felgyorsított léptekkel fogják elöre vinni a történelem menetét a (putyini) világkormány felé.

 

Pár hete például azért tudtak olyan látványosan elöretörni az "orosz és irán ellenes neokonzervatívok", mert hagyták öket. Az oroszbarát (imidzsü) Flynn tábornok menesztése színjáték volt. A rejtett cél konfliktus csiholása volt az oroszokkal. Aztán Kínával is próbálkoztak, próbálkoznak, bla-bla-bla, már szinte "unalmas" az egész. Per pillanat Trump menesztési forgatókönyvét vázolgatják, hogy aztán az elnöki székbe ülhessen az oroszellenes imidzsü alelnöke Mike Pence, s ö is konfliktust próbáljon csiholni az oroszokkal és/vagy Kínával. A konfliktus kirobbantása után - miután az oroszok és/vagy kínaiak jól megszorongatták az amerikai hadsereget - egy "ellenpuccs" megdönti magát Mike Pencet és a "neokonokat" is, s az USA elnöki székébe Rand Paul ül, aki aztán hozzájárul, hogy az oroszok "megreformálják" az ENSZ-t, magyarán mondva átvegyék a világhatalmat az antikrisztus-jelölt Putyinnal az élen.

Itt viszont van egy (vagy inkább két) bökkenö: a franciák és a britek. Nekik is vétójoguk van az ENSZ-ben, így bármikor megakadályozhatják az orosz hatalomátvételt a világ felett. Hacsaknem ... most április-májusban nem a Putyin-szövetséges Jean-Marie Le Pen nyeri a francia elnökválasztást. A közelgö francia elnökválasztás tétje óriási az orosz-vezetésü NWO létrehozásának szempontjából! A másik akadály pedig a szintén orosz-ellenes Theresa May kabinet, mely egy Le Pen gyözelem esetén valószínüleg szintén meg lesz buktatva, biztosítva, hogy mind az öt ENSZ állandó biztonsági tanácsi tag élén oroszbarát erök álljanak.

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=213:2017-03-26-10-26-22&catid=15:egyeb&Itemid=51#comments



Szíria orosz segítséggel védekezne az amerikai agresszió ellen

Fejszál Mekdad szíriai külügyminiszter-helyettes hétfőn a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozott arról, hogy országa orosz segítséggel védekezne az amerikai katonai beavatkozás ellen.

A külügyminiszter-helyettes a lapnak nyilatkozva azt mondta, Szíria megtalálja a módját annak, hogy megvédje magát az idegen agresszió ellen, amennyiben az amerikai hadsereg múlt heti katonai akciója megismétlődik. Elmondása szerint ehhez további orosz segítséget vennének igénybe; Moszkva államközi egyezmény keretén belül segíti az ország stabilitásának fenntartását, miközben az USA a kormányerők elleni katonai csapással a terrorszervezeteket próbálja életben tartani.

Mekdad elmondása szerint a múlt heti beavatkozásnak nem csak katonai következményei vannak; a szuverén ország elleni agresszió tovább rontja az Amerikai Egyesült Államok reputációját a nemzetközi színtéren – fontos partnereik fordulhatnak el az amerikaiaktól, mert a Sha’irat repülőtér lebombázása láthatóvá tette, hogy az amerikai vezetők teljesen kiszámíthatatlanok.

A külügyminiszter-helyettes szerint amennyiben Trump tovább folytatja ezt a kiszámíthatatlan külpolitikát, ez az USA vietnámi és iraki inváziójára kezd emlékeztetni, ami visszahozhatja a régi hidegháborús környezetet.

Csütörtök éjjel az amerikai hadsereg Tomahawk cirkálórakétákat indított és lebombázott egy katonai létesítményt, amit a szíriai hadsereg a terrorszervezetek elleni légicsapások kiindulópontjaként használ. Szíria kínai nagykövete, Imad Musztafa pénteken szintén az orosz hírügynökségnek nyilatkozott és arra hívta fel a figyelmet, hogy az USA immár a látszatra sem ad, leplezetlen katonai beavatkozással próbálja életben tartani az országban működő terrorszervezeteket.

http://www.hidfo.ru/2017/04/sziria-orosz-segitseggel-vedekezne-az-amerikai-agresszio-ellen/