Háromnál több ember nem tartózkodhat huzamosabb ideig egy helyen Brüsszel migránsok által lakott negyedében. A „dzsihád európai fővárosának” nevezett migránsgettóban három hónapra korlátozták a gyülekezési jogot.

A La Libre Belgique napilap szerdai beszámolója szerint Brüsszel Molenbeek negyedének önkormányzata a Berekkant nevű városrész környékére rendelte el a korlátozást, mely várhatóan három hónapig tart.

A migránsok által nagy létszámban lakott elgettósodott városrészben gyakoriak az utcai összetűzések, drasztikusan nőtt a lopások száma és kiterjedt kábítószer-kereskedelem is zajlik. A polgármester, Françoise Schepmans elmondása szerint a korlátozást a helyi lakosság kezdeményezésére lépték meg, a helyi rendőrkapitányság javaslata alapján eljárva.

A Molenbeek negyed mintegy 50 évvel ezelőtt kezdett el megtelni főként Törökországból és Marokkóból érkező migránsokkal, akik később nem integrálódtak, hanem elszigetelt közösséget alkottak és sokkal inkább a helyi lakosság számára kezdett élhetetlenné válni a környék.

http://www.hidfo.ru/2017/03/korlatozza-a-migransok-gyulekezesi-jogat-a-fejlett-nyugat/