A Blacklisted News a brit express.co.uk-t idézve írja, hogy az Európai Bizottság sokak által kritizált elnöke kétségbeesetten fordult a tagállamokhoz a brit népszavazás utóhatásaival és a közelgő francia választásokkal kapcsolatban reflektálva, miközben a szuperhatalom megvalósításának álma kicsúszni látszik Brüsszel kezéből.

Jean-Claude Juncker belátja, hogy az európaiak „nem szeretik” a brüsszeli klubbot. Kétségbeesett vagy legalábbis annak tűnő kérését az után idézte Európa lakóihoz, miután az osztrák elnöki poszt legesélyesebb várományosa, Norbert Hofer, kilátásba helyezte, hogy megválasztása esetén népszavazást tart az omladozó félben lévő blokkból történő kilépésről.

„Nem vehetjük el vagy tagadhatjuk meg az emberek jogát véleményük kifejezésére,”

mondta Juncker.

„Az uniós tagsággal kapcsolatos népszavazásról azt gondolom, hogy nem lenne bölcs ilyen fajta vitákat szervezni, nemcsak azért, mert aggódom a végeredmény miatt, hanem azért, mert ez tovább szítaná az EU szívében már amúgy is felhalmozódott ellentéteket.

Emellett pedig nem hiszem, hogy Ausztria elnöke, akárki lesz is végül, ilyen kalandra adná a fejét.

Megtanultam különbséget tenni a kampányígéretek és a konkrét államvezetési stratégiák között.”

A brüsszeli bürokrata kitartott amellett, hogy az „EU létezésével kapcsolatban nincsenek kétségek,” ugyanakkor elismerte, hogy az EU sok millió szavazója „nem szereti” a blokkot.

http://idokjelei.hu/2016/12/juncker-europanak-ne-tartsatok-tobb-nepszavazast-mert-a-szavazok-a-kilepest-valasztanak/