Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

A paksi atomerőmű miatt a NATO kollektív védelem alá vonná Magyarországot?

2016. július 14. - Andre Lowoa
Paksi atomerőmű hidfo

Irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt le kellett állítani a Paksi Atomerőmű első reaktorát csütörtökön. A szakemberek egyelőre a pontos hiba behatárolásán dolgoznak, ami az Országos Atomenergia Hivatal weboldalára felkerült közlemény szerint még nem történt meg.

Az OAH weboldalán megjelent közlemény szerint a blokk meghibásodása miatt automatikusan, ilyen esetekre előzetesen kidolgozott terv szerint járnak el. A hatóság közleménye szerint a blokk biztonsága nincs veszélyeztetve, a reaktor jelenlegi állapota időkorlátozás nélkül fenntartható, így el tudják végezni a szükséges javítási munkálatokat. Ugyanakkor, a pontos hiba behatárolása a közlemény alapján még nem történt meg.

Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a reaktort péntek délben tudják újra csatlakoztatni az ország elektromos hálózatára, és a fennálló hiba nem befolyásolja a másik három blokk üzemeltetését. A négy reaktor termeli az ország villamosenergia-ellátásának több mint 50%-át.

Az Országos Atomenergia Hivatal legutóbb július 5-én, napokkal a hibrid háború témakörével is foglalkozó varsói NATO-csúcstalálkozó előtt jelezte, hogy problémák adódtak az egyes blokk generátoránál. A hivatal akkori közleménye szerint még nem szükséges a teljes blokk leállítása. A múltkori meghibásodás után a generátorhoz tartozó turbinát leállították, így a blokk azóta csökkentett teljesítményen üzemelt.

Az OAH minkét esetben biztosította a közvéleményt arról, hogy a történtek nem érintik a nukleáris biztonságot, illetve nem okoznak gondot az villamosenergia-ellátásban.

Kapcsolódó: Repülőgépek zuhannak le, atomerőművek meghibásodnak - háború a XXI. században

A XXI. században az atomerőműveknél bizonyíthatatlan és láthatatlan módon, külső beavatkozással előidézett technikai hibák részét képezik az úgynevezett hibrid hadviselés módszereinek. Az ún. hibrid háború egy olyan, a XXI. századi társadalmi és technológiai környezetre optimalizált nem-konvencionális hadviselési forma, ami lehetővé teszi egy ország térdre kényszerítését a konvencionális haderő bevetése nélkül.

A NATO július 8-án kezdődő, varsói csúcstalálkozója aktívan foglalkozott ezzel a kérdéskörrel. A csúcstalálkozó végén kiadott közös közlemény 72-es pontja kimondja, hogy a NATO központi tanácsa hibrid háborúra hivatkozva előírhatja a kollektív védelemre vonatkozó ötös cikkely alkalmazását bármely tagországra. Aggodalomra adhat okot, hogy ezen új rendelkezés bevezetésével egy időben ismétlődő jelleggel technikai hibák jelentkeznek egy tagállam atomerőművének működésében – ami így nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a sorozatos meghibásodások az észak-atlanti szövetség részéről egyfajta nyomásgyakorlás Magyarország kormányával szemben.


http://www.hidfo.ru/2016/07/a-paksi-atomeromu-miatt-a-nato-kollektiv-vedelem-ala-vonna-magyarorszagot/

süti beállítások módosítása