Hogy ki ütött vissza?-tisztázandó kérdés. Hírek szerint az örmények lelőttek két azeri helikoptert, kilőttek három tankot, és meghalt legalább húsz azeri katona.
A felek ontják egymás irányába a fegyverzetet.
Korábban jelentették, hogy az egyik helikopterlelövés következtében két gyerek meghalt.
Azeri források ugyanakkor hatalmas örmény veszteségekről számoltak be.
Vlagyimir Putyin orosz államfő és az orosz külügyminisztérium az ellenségeskedések azonnali beszüntetésére szólította fel a feleket.

http://www.balrad.com/2016/04/02/fortyog-a-del-kaukazus/



A volt Szovjetunió “lágy alteste” jelzővel illetett Dél-Kaukázus térségéből egymásnak ellentétes háborús hírek érkeznek. Késő este fegyvernyugvásról szóltak az információk, míg ma reggel már heves harcokról érkeztek a beszámolók Hegyi-Karabah környékéről.

Abban az elemzések jobbára egyetértenek, hogy ezidáig Kardigan ankarai Keresztapa mozgatta a szálakat a térségben, amelyekbe viszont hamarosan úgy gabalyodik bele, hogy saját nyakára fog hurkot vetni.
A török külügyminisztérium nyilatkozatban ítélte el Örményországot az “Azerbajdzsan területe elleni katonai agresszió miatt, és felszólította Jerevánt a harci cselekmények azonnali beszüntetésére.”
Ahmet Davutoglu török miniszterelnök telefonon gratulált Ilham Alijev azeri nagyfőnöknek, egyúttal őszinte részvétét nyilvánította az azeri áldozatok miatt.
Szerzs Szargasyan örmény elnök utasította a külügyminisztériumot, hogy haladéktalanul készítsen elő a parlament számára egy Hegyi-Karabah megsegítését célzó szerződést, amit az örmény parlament sürgősséggel fog megtárgyalni és elfogadni. Ezzel párhuzamosan az örmény hadsereg nehéztüzérsége és taktikai rakétaerői települnek Hegyi-Karabahba.
Örményország lelőtt azeri drónról, és meghalt azeri katonákról, lelőtt azeri helikopterről tett közzé videofelvételeket.

karab

Tegnap Azerbajdzsán hadügyminisztere Zakir Hasanov és török kollégája Ismet Yilmaz, valamint török vezérkari főnök Hulusi Akar telefonon egyeztettek. Ennek során a törökök támogatásukról biztosították Azerbajdzsánt Örményországgal szemben.
Este az azeri hadügy sajtóosztályának feje Vagif Dargyahly arról beszélt, hogy az azeri haderő leállt. Éjfél után viszont a rusvesna.su hírportált arról tájékoztatták, hogy az azeri haderő néhány órás csendet követően újrakezdte a harcokat.
Törökország délkeleti részén Újabb robbantás történt. Öt katona és a különleges erők egy rendőre halt meg egy pokolgépes merényletben szombaton az ország délkeleti részén. A fegyveres erők tagjai egy műveletben vettek részt Mardin tartomány Nusaybin városában, amikor bomba robbant mellettük, amit feltehetően a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei helyeztek el.

http://www.balrad.com/2016/04/03/verzik-a-lagy-altest/