Görögország

A The Times brit napilap szerint az Európai Unió titokban egy tervet készít elő Görögország kizárására vonatkozóan. A forrás szerint a finn pénzügyminisztérium Németországgal együttműködésben dolgozza ki az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, és várhatóan még idén tavasszal politikai döntés fog születni az egyelőre gazdasági alapú tervezetről. A finn szakértők azzal számolnak, hogy az euró túl fogja élni Görögország kizárását, amit az Európai Központi Bank reformjai tesznek lehetővé.

Görögország kizárása kezd egyre inkább elképzelhető forgatókönyvvé válni az Európai Unió számára, ami a közeljövőben egy perifériaállam kizárásával gyorsíthatja fel az integrációt. A közelmúltban Brüsszel felhatalmazta az EKB-t arra, hogy a tagállamok részvényeit és államkötvényeit vásárolhassa, az Európai Stabilitási Mechanizmus pedig lehetővé teszi, hogy a Brüsszel a tagállamokkal fizettesse ki mindezt. Görögország kizárása lehetővé teszi, hogy az eurozóna egy olyan mértékű piaci sokkot kapjon, ami lehetővé teszi az EKB számára, hogy a válsághelyzet miatt nyomott áron vásárolja fel a tagállamok stratégiai fontosságú részvényeit, ami egy senki által ki nem mondott, de európai méretű államosítást jelent. Ez a nevén nem nevezett államosítás jelentené az Európai Egyesült Államok felépítésének gazdasági alapját, ami mesterségesen előidézett válsághelyzettel, a tagállamok pénzén, az EKB részvényvásárlásain keresztül Brüsszel kezében központosítaná az európai gazdaságot.

Hazánk nemzetbiztonsági szempontból kiemelt kockázatként kell kezelje Brüsszel ezen törekvését, ami a magyar államiság tényleges felszámolásához vezet. Meg kell védeni a magyar részvényeket a várható válsághelyzet kockázataival szemben, ha nincs más megoldás, egyedülálló lépésként jogi akadályokat kell felállítani Magyarországon arra vonatkozóan, hogy az EKB magyar részvényeket vásárolhasson. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy ténylegesen milyen magánszemélyek kezében vannak a magyarországi részvények, mert ez egy strukturális átrendeződés, és az ellenintézkedések lényege az kell legyen, hogy stratégiai fontosságú magyar részvény európai intézményi tulajdonba ne kerülhessen. Ha a kormány nem lép ezügyben, Magyarország elkerülhetetlenül belecsúszik az Európai Egyesült Államok megalapításába, ami végleg elzárja annak lehetőségét, hogy a magyar kormánynak befolyása lehessen a magyarországi gazdaságra.


https://hidfo2015.wordpress.com/