Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Totális kifosztás! – Az ‘adós’ teljes vagyonára rátette kezét a hiéna végrehajtó – Egy 12 ezer forintos tartozás miatt

2015. március 24. - Andre Lowoa

– Otthonvédelem – Elszámoltatás –

MNO: Kíméletlen végrehajtás

Néhány ezer forintos parkolási bírság miatt egy budapesti férfi minden vagyonára rátette a kezét az ügyében eljáró önálló bírósági végrehajtó. A hatósági személy biztosra ment, az adós mindhárom számlájáról leemelte a tartozást. Az adós állítja, a végrehajtó az összes intézkedést megtette, mielőtt ő fellebbezhetett volna.

Túl későn ért vissza a parkolóórától az autójához egy fővárosi férfi, aki vélhetően álmában sem gondolta volna, hogy „bűne” miatt teljesen felforgatják az életét. A XIII. kerületben állította le autóját, s szokásának megfelelően az utcában lévő automatában fizette meg a parkolási díjat, ám mire megvette a parkolójegyet, már megbüntették. A férfi ezután levélben jelezte a parkolótársaságnak, hogy befizette a parkolási díjat, így a büntetés nem jogos. Panaszát azonban elutasították, mivel a társaság szerint túllépte az ötperces várakozási időt – egy perccel.

Balogh Ágnes önálló bírósági végrehajtó - Forrás - MBVK

Balogh Ágnes önálló bírósági végrehajtó – Forrás: MBVK

Ekkor az adós úgy döntött, befizeti az 5500 forint büntetést, azonban ez már nem volt elég, ugyanis az ügyben zajlott levelezés több mint 15 napig tartott, így az adósság több mint 18 ezer forintra duzzadt. A férfi lezártnak tekintette az ügyet, ami azonban a fennmaradó valamivel több mint 12 ezer forint miatt végrehajtási eljárásba torkollt. Ezután az eljárás költségei miatt már közel 70 ezer forintot követeltek tőle, s az ügyben eljáró önálló bírósági végrehajtó nem teketóriázott. Balogh Ágnes a tartozás miatt lefoglalta az adós több millió forintot érő üzletrészét egy vállalkozásában, végrehajtási jogot jegyzett be fővárosi ingatlanán, lefoglalta gépjárművét, és az adós mindhárom folyószámlájáról levont közel hetvenezer forintot, azaz csaknem 210 ezer forintot.

Az adós állítja, még azelőtt intézkedett a végrehajtó, hogy ő az erről szóló értesítéseket átvette volna. A számláin lévő pénzeket pedig az értesítések átvétele utáni napon emelték le. Így szerinte az összes intézkedés azelőtt történt, hogy jogorvoslati lehetőségével élhetett volna. Mint mondta, csaknem egy hónapig úgy használta gépjárművét, hogy az értesítés szerint ezt nem tehette volna meg.

Az ügyben többször kerestük Balogh Ágnes önálló bírósági végrehajtót, ám nem tudtuk elérni. Az illetékes Igazságügyi Minisztériumtól sem kaptunk lapzártánkig válaszokat.

MNO

A Szabad Riport megjegyzése: “A hatósági személy biztosra ment, az adós mindhárom számlájáról leemelte a tartozást. Az adós állítja, a végrehajtó az összes intézkedést megtette, mielőtt ő fellebbezhetett volna.” – írta az MNO.

Nos, nekünk más hasonló esetről is tudomásunk van, – melyet rövidesen nyilvánosságra is hozunk. – Ám érdekes a dologban az, – hogy ezt a kifosztást egy másik önálló bírósági végrehajtó követte el, – ami arra enged következtetni minket, – hogy ez a fajta törvénytelen eljárás, – bevett módszer volt az Bírósági Végrehajtói Kamara végrehajtói között.

Őszintén reméljük, hogy azóta megtörtént már ebben az ügyben az ügyészségi feljelentés, – melyhez rövidesen csatolni fogjuk mi is a saját verziónkat, nevekkel és konkrét történésekkel együtt. Az elszámoltatás nem marad el. – A végrehajtónak vissza kell fizetnie azt, amit az “adóstól” elvett, – természetesen a kamatokkal együtt! – Valamint az “adós” vagyonában és egzisztenciájában okozott károkat is meg kell térítenie.

SzRTI

süti beállítások módosítása