A Demokratikus Koalíció szerint Magyarország régen volt ekkora nagy bajban és 35 éve nem volt nemzetközileg ennyire elszigetelve, mint most. Gyurcsány Ferenc a parlamentben nyugati diplomatáknak "adott tájékoztatást a magyarországi helyzetről", melynek során kifejtette, hogy "a folyamat a demokratikus alapértékek megkérdőjelezésével kezdődött, ez elmúlt hetekben pedig már befolyásos, nagy tekintélynek örvendő országok tartották korruptnak a kormányt és köreit".

A radikális atlantista politikus szerint "az utóbbi napok civil tüntetéseiből az látszik, nem egyszerűen az internetadó ellen tiltakoznak tízezrek, hanem azért is, mert veszélyben érzik a nyugatos életformát."

Hídfő.net | Gyurcsány Ferenc

A DK csütörtökön Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől kért segítséget a kormány eltávolítására. A DK EP-képviselői előirányozták, hogy az Európai Bizottság korlátozza a magyar kormány jogát arra vonatkozóan, hogy az uniós pénzeket eloszthassa. A DK szerint a nyugati kormányok szankciókat kellene hozzanak általuk megnevezett kormányközeli személyekkel szemben, hogy azok ne férhessenek hozzá uniós forrásokhoz. A felszabaduló források természetesen így a radikális atlantista ellenzékhez jutnának, ilyen módon akarják megkerülni azt, hogy a kormány lépésenként felszámolja Washington szolgáinak külföldi pénzcsapjait.

A DK tájékoztatása szerint 17 ország diplomatái vettek részt a találkozón; az EU több tagállama mellett Kanada, és (ki hitte volna?) az Egyesült Államok is képviseltette magát. A Demokratikus Koalíció azzal riogatja a magyar népet, hogy amerikai és brüsszeli támogatással ránk kényszerítenék azt a nyugatos életformát, ami az elmúlt 25 évben tönkretette az országot.



http://www.hidfo.net/2014/10/31/nyugatos-eletformaval-riogatnak-gyurcsanyek