Donbassz frontjain a helyzet többnyire csendes – kivéve a donyecki  és a Donyeck környéki területet. Persze a leghevesebb harcok a város repülőterének birtokbevételéért dúlnak.
Lángoló – füstölgő romhalmaz az egész terület, ahonnan időközönként Valcman bérgyilkosai tüzérségi tüzet lőnek ki a város lőtávolságon belül lévő kerületeire.
Elsősorban Donyeck Kijev, Kujbisev, Petrovszkij, és Kirov kerületei sinylik meg a latortüzérség esztelen – dühödt lövöldözését. Ma délután a viszonylag távoli Vetyki és Majaka városrész is “részesült” a döglődő bérgyilkoshorda kapálódzásából.
Donyeckben a mai napon hat városlakó civil halt meg az orgyilkosok terrorbombázásaiban.
Persze a népköztársaságiak sem maradnak adósai Nyalókakirály bérgyilkosainak. Amikor visszavonják kissebb csoportjaikat, tüzérséggel és harckocsikkal támadják az egyre kétségbeejtőbb helyzetben lévő pribékeket.

Krasznogorovkánál és Avgyejevkánál reggeltől – moszkvai idő szerint este hétig – kitartó tüzérségi párbaj dúlt. Az összecsapásoknak egy sebtében érkezett népköztársasági “Grad” üteg vetett véget. A jelentések szerint a környéket bevilágitják az égő valcmanista löveg és páncélosroncsok.
Gyjebalcsevonál, és Tunyinkánál a népköztársaságiak egy – egy latortankot pusztítottak el.
Novobahmutovka térségében egy valcmanista PSZH, Sztarognatovka mellett három kijevi “Grad” került havárialistára a népfelkelők rajtaütésének eredménye képpen. Utóbbi helyszinen öt lator véglegesen le lett véve a kijevi udvar zsoldlistájáról.
Szcsasztyénál, Szanzsanovkánál, Redkodubnál, Csjornuhinonál, és Marinykánál is voltak kissebb összecsapások. Redkodubnál négy, Szcsasztyénál hat lator harapott fűbe. Marinykánál egy öbvédelmis esett el.
A Luhanszki Népköztársaság területén Troickoje területén az önvédelmisek ma megtámadtak két latorposztot. Három BRT pusztult el, és kinyikkant legalább hat valcmanista lator is a rajtaütésben.
Mariupol környékén nyugati irányban a valcmanisták, keleti és északi irányban a népi erők készülődtek, de harcok nem voltak.

http://balrad.wordpress.com/2014/09/30/ujoroszorszagi-harci-helyzet-ma-estig/