Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Óriási olajmezőre bukkantak az oroszok az Északi-tengeren. A lelőhely több százmilliárd dollárnyi olajkincset rejthet.

2014. szeptember 28. - Andre Lowoa
A Rosznyefty a hétvégén jelentette be, hogy óriási olajlelőhelyre bukkant az Északi-tengeren. A bejelentés vélhetően Vlagyimir Putyinnak is nagy örömére szolgálhatott, hiszen a hírek szerint több százmilliárd dollárnyi kitermelhető olajtartalékra bukkantak a Rosznyefty és az Exxon közös feltárása során. Az orosz elnök elégedettségét csak növelheti, hogy az amerikai partnereknek várhatóan egy hordónyi sem jut majd a kincsből – a Fehér Ház oroszellenes embargói miatt.
A Rosznyefty vezérigazgatójának tájékoztatása szerint a most felfedezett Kara-tengeri lelőhelyen kb. 1 milliárd hordónyi olaj lehet, és feltételezések szerint a környék ennél is több nyersanyagot rejthet (számítások szerint még a világ leggazdagabb olajtartalékának kikiáltott Mexikói-öbölnél is nagyobb lelőhelyre bukkanhattak az oroszok). A most feltárt lelőhely, az Unyiverszityetszkaja nagyjából egy moszkványi területen fekszik, és több mint 9 milliárd hordónyi olajat rejt (ez mai piaci áron több mint 900 milliárd dollár a világpiacon).
A kitermelés persze nem lesz leányálom; a Murmanszktól négynapi hajóútra lévő területet télen jég borítja, és az északi-sarki nyár sem kifejezetten kedvez a tengeri kitermelésnek. A környék lelőhelyeinek termőre fogása akár egy évtizedig is eltarthat, és várhatóan milliárd dolláros nagyságrendű költségekkel jár majd, ám ha a most felfedezett terület körül több hasonlóra bukkannának, a vállalkozás mesés jövedelmet hozhatna az orosz államnak.
A 2000 méterrel a tengerszint alatt húzódó Kara-tengeri mező – amelyet „Győzelem” névre kereszteltek – kitermelése 5-7 éven belül megkezdődhet a Rosznyefty szerint (ez lehet az orosz olajipar eddigi legdrágább beruházása, mintegy 600 millió dollár – háromszorosa egy tipikus tengeri lelőhely termőre fogásának). Ehhez azonban az orosz cégnek nincs feltétlenül szüksége az amerikaiak segítségére, hiszen az Exxon által szállított technológia épp a feltárás során volt kulcsfontosságú.


Megkötik az USA kezét a szankciók

 

Az Obama-kormány már rég tiltólistára tette a Rosznyefty vezérigazgatóját, Igor Szecsint, és felszólította az oroszokkal együttműködő amerikai olajipari cégeket, hogy október 10-ig fokozatosan vonuljanak ki a régióból, és függesszék fel együttműködésüket az orosz partnereikkel. Az orosz elnök szombaton közölte: ha Oroszország ellen újabb szankciókat vezetnek be, ő lesz az, aki végleg kitiltja a nyugati cégeket az orosz energiaiparból, bár ezt egyelőre nem látja szükségesnek.
Most, hogy a Rosznyefty a világ egyik legnagyobb kincsesbányájára bukkant, az amerikaiak várhatóan megpróbálnak majd kiskapukat keresni a Fehér Ház által bevezetett szankciók között, hiszen nincs az az Ukrajna, amely miatt a világ legnagyobb olajipari vállalata, az Exxon kimaradna az évtized üzletéből.


http://vs.hu/mind/osszes/putyinnak-pofatlan-szerencseje-van-0928
süti beállítások módosítása