A magyar labdarúgó-válogatott megint leszerepelt. Gyalázatosan. Rémisztően rossz játékkal, otthon kapott ki Európa egyik leggyengébb válogatottjától. Így nehéz lesz…

Pedig úgy tűnt, ezúttal minden a kezünkre játszhat. A 2016-os Európa-bajnokságon 24 csapat vehet majd részt. Ez azt is jelenti, hogy a selejtezőcsoportokból az első két helyezett automatikusan továbbjut, sőt, még a legjobb harmadik is, a többi harmadik helyezett pedig pótselejtezőt játszhat. Majdhogynem az UEFA tagállamok fele ott lesz a kontinensviadalon.

Erre még kaptunk egy elég kedvező sorsolást is. A legerősebb csapat a csoportban talán Görögország, akik azért nem említhetőek egy lapon mondjuk Hollandiával vagy Németországgal… A többiek sem tűntek épp verhetetlennek, kezdve Észak-Írországgal, amely még gólt is elvétve lő mostanság.

Ehhez képest… sikerült a britektől otthon kikapni. Úgy, hogy negyedórával a vége előtt szereztünk vezetést. Úgy, hogy kezünkben volt a mérkőzés egy harmatgyenge csapat ellen, amely négy éve nem nyert idegenben. Egyszerűen reménytelen, nulla játékkal sikerült máris, a selejtezősorozat legelején pocsék helyzetbe hozni magunkat.

Pintér Attila arról beszélt a mérkőzés után, hogy voltak lehetőségeink – de ez fantázia, leginkább. Persze, akadt néhány helyzetfélénk, de ha ezzel ő elégedett, akkor át kell értékelni a célokat, akkor a negyedik hely megszerzése legyen a kimondott célkitűzés (és most tekintsünk el attól, hogy lehet, mindenképpen csak ennyi a realitás). Mert itt futball nem volt, tudatos játék nem volt, semmi nem volt, csak néha sikerült kihasználni a nagyon gyenge képességű ellenfél hibáit. Néha. Egyszer lett belőle gól, az is egy pontrúgásból, ami azért sokat elmond a támadójátékunkról.

Dzsudzsák Balázs szerint nüanszokon fog múlni, hogy mit érünk el. Nos, így nem. Így Bukarestben nem nüanszokon múlik majd semmi, hanem éppúgy beledöngölnek a gyepbe, mint a világbajnoki selejtezőkön. Akkor sem “peches gólokkal” maradtunk alul, hanem közünk nem volt semmihez, amit bárminek lehetne nevezni.

Ez kilátástalan, sehova nem vezető “futball” volt, egy rendkívül gyenge válogatott ellen. Az a színvonal, amely még a magyar válogatott oly sok csalódásán keresztül keményre edződött focirajongókat is képes sokkolni. Lehangoló este volt, ami semmi jót nem ígér. Úgy fest, minket még maga az UEFA sem tud kijuttatni egy kontinensviadalra, hiába minden…


http://balrad.wordpress.com/2014/09/08/minket-meg-az-uefa-sem-tud-kijuttatni-egy-europa-bajnoksagra/