Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Békekötés történt Homszban

2014. június 01. - Andre Lowoa
A szíriai háború során először történt klasszikus értelemben vett békekötés. Homsz városát a külföldi terroristák feladták, hogy csapataikat a jelentősebb aleppoi ütközethez csoportosítsák át. Így Homszban nem maradt más, csak a valóban szíriai lázadók, akik jelentős erőhátránnyal néztek szembe a hadsereggel. A szíriai haderő bevonult a városba, és egy körülzárt városrészre szorította be a lázadókat. Egy hetes tárgyalás kezdődött meg a lázadók, és a tárgyalásokra felhatalmazott katonai parancsnok között, - tegnap aláírták a békemegállapodást.
A lázadók volt parancsnoka elmondta, hogy elegük volt a harcokból, békét szeretnének. Nem élvezik a lakosság támogatását sem, mert mindenkinek elege van a három éve tartó háborúból. Asszad elnök nagyon nagylelkű a békére vágyó, szír állampolgárságú lázadókkal szemben, amennyiben harc nélkül teszik le a fegyvert. Ilyen szinten lovagias békekötés ritkán köttetik a történelemben.
A lázadók oldalára átállt tisztek, ha harc nélkül adják meg magukat, megtarthatják szolgálati idejüket. A hadbíróság gyorsított eljárásban jár el felettük. Nem kell börtönbe vonulniuk, de aláírásukkal és ujjlenyomatukkal megfogadják, hogy többet semmilyen fegyveres konfliktusban nem vesznek részt, és semmilyen fegyveres alakulathoz nem csatlakoznak. Így megtarthatják rendfokozatukat, és a leszolgált idő beleszámít a munkaéveikbe. Az állam pedig valamennyi volt tisztnek munkahelyet biztosít. A fegyvert letett szíriai (volt) lázadókkal szemben az állam könyörületes, és nem követik szankciók tévedésüket. Az állam vállalja, hogy ezeknek az embereknek képzést biztosít és munkahelyet, hogy hazatérve ne lopásból keljen enni adni a családoknak. A városban maradt összes lázadó aláírta a megállapodást, és letette a fegyvert. A harcok áthelyeződtek a várostól nyugatra, ahol a terroristák a libanoni határ irányába előretörő hadsereget próbálják feltartani, hogy utánpótlási vonalaikat biztosítsák.
hidfő.net/homsz
A hadsereg átfésüli az egész várost - így néz ki Homsz ma
Ez a békekötés volt a szíriai háború folyamán az egyik legnagyobb eredmény, amit a szír kormány el tudott érni. Szinte harc nélkül átvenni egy várost, megkímélve az ott élőket a további harcoktól és végre nyugalmat biztosítani nekik, - hatalmas eredmény.
A vallási fanatikusok bosszúja sem marad el. Mióta láthatóan egyre nagyobb területeket vesztenek el, hadseregnek nevezett terroregységeik egyre több veszteséget szenvednek, azóta fokozatosan változtatnak újra taktikát. A háború azon időszakában, mikor az ország nagy részét a nyugatról pénzelt terroristák hatalmuk alatt tartották, kezdtek úgy viselkedni, mint egy hadsereg. Egységeket igyekeztek felállítani, központi irányítást létrehozni, ahol csak lehetett, különböző fegyvernemek szerint kialakítva a csapatokat. Mára esély sincs a háborút megnyerniük, folyamatos hátrálásban vannak egy éve, csapataik megpróbálnak kitartani a városokban és ellenlökéseket végrehajtani, de ezekkel már csak gyorsítják a végzetüket. Éppen ezért újra a régi módszerhez folyamodnak; a lakosságot kezdik támadni. Terrorcselekmények, robbantások templomokban, tereken, iskolákban. Ártatlan civileket lőnek le, hol csapatosan, hol mesterlövészek. Ahol feltűnnek, ott halál és kínzás jár a nyomukban.
A háború még eltart egy darabig. Vannak még területek a terrorista kannibálok kezén, a nyugatnak pedig mindig lesz pár felesleges dollárja, hogy terroristákat küldjön Szíriába, majd akkor is, ha már az egész országban béke lesz, - de ennek az esztelen öldöklő háborúnak lassan vége lesz. Délen még két nagyobb város van a kannibálok kezén, Darajában folynak a harcok, és a hadsereg lassan, de biztosan halad előre. Kelet felől sikerült áttörni a város védelmét és felszabadították az egész óvárost. Jelenleg egy hete tüzérséggel és rakétákkal lövik az ellenség állásait. Abból, hogy a kannibálok kezdenek erősítést és támogatást kéregetni internetes fórumaikon, feltételezhető, hogy kezdenek súlyos veszteségeket elszenvedni.

http://www.hidfo.net/2014/06/01/bekekotes-tortent-homszban
süti beállítások módosítása