Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Kijevnek nincs pénze szappanra és ételre - újra a lakosság segítségét kérték

2014. április 26. - Andre Lowoa

Az ukrán belügyminisztérium a lakosság segítségét kérte, hogy az újonnan alakított "különleges alakulatoknak" felszerelést tudjanak biztosítani. A minisztérium a tervezett 12 ezer főből mindössze 8 ezer fős létszámot tudott felhozni toborzással április 13 óta, ezeket a csapatokat a kelet-ukrajnai felkelések leverésére akarják bevetni. Mint kiderült, alapvető felszerelésekre, egyenruhára, de még szappanra sincsen pénz, mindent lakossági támogatásból akarnak összegyűjteni, amire - valljuk be - kevés az esély.

A csapatok számára golyóálló mellényt, kevlár sisakot, kommunikációs berendezéseket, szállító eszközöket, de alsóneműt és szappant is akar venni, a belügyminisztériumnak már semmire nincs pénze. A belügyminisztérium a pénz felajánlásokon kívül a fentieket is elfogadja támogatásként.

Ukrán páncéos Szlavjanszk környékén - amerikai pénzek nélkül benzinre sem futotta

Korábban már olyan híreket lehetett hallani, hogy a hadsereg élelmezésére sincsen pénz. Az amerikaiak által küldött fejadagokat még a beszállítás során elsikkasztották, azokból a harcoló csapatokhoz semmi nem jutott el, viszont internetes aukciókon meg lehetett venni őket. Kelet-Ukrajnában a páncélos alakulatok több esetben is átálltak a felkelők oldalára, valaki a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy öt napja nem kaptak ételt, gyakorlatilag szabadcsapatokként működnek és úgy biztosítják saját alakulataik élelmezését, ahogy éppen tudják. Nem egyszer a felkelőktől kaptak enni a leverésükre küldött ukrán csapatok.

A leszakadó térségekben egyáltalán nem alakult jól a toborzás. Odessza területén a betervezett 500 főből mindössze 18 főt sikerült toborozni. A 45 dolláros fizetés és 12 órás munkaidő nem vonzotta a jelentkezőket, különösen olyan feltételek mellett nem, hogy honfitársaik ellen kellett volna fellépni. Kijev akárhogy is próbálja, nem tudja a lakosság támogatását elnyerni az orosz felkelések leverésére. Nyugat-Ukrajnában szintén érlelődnek a kormányellenes tüntetések, amiről főként az tehet, hogy az illegitim kormány a szociális juttatások megvonásával kezdte pályafutását, ami már a kezdetekkor ellehetetlenítette saját működését.


http://www.hidfo.net/2014/04/26/kijevnek-nincs-penze-szappanra-es-etelre-ujra-lakossag-segitseget-kertek



Megszakadt a kapcsolat a Donyeckbe küldött EBESZ-misszióval

Az ukrán külügyminisztérium bejelentette, hogy megszakadt minden kapcsolat a Donyeck-régióba küldött EBESZ misszióval. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet katonai szakértőivel utoljára akkor volt kapcsolat, mikor pénteken a Donyeck-régió felé tartottak, onnantól megszakadt az összeköttetés.

Hídfő.net | Megszakadt a kapcsolat a Donyeckbe küldött EBESZ-misszióval

Kelet-Ukrajnában április 12. óta dán misszió tejesített szolgálatot, amit április 21.-én váltott a német katonai szakértőkből álló csoport. Jelenleg 9 helyen vannak jelen az EBESZ megfigyelői, ebből egyedül a donyecki misszióval nincsen kapcsolat. Nem megerősített információk szerint a mai nap még a luganszki misszióval sem sikerült felvenni a kapcsolatot. Csak remélni tudjuk, hogy a misszió tagjai nem vesznek részt semmilyen felforgató tevékenységben Kelet-Ukrajna területén.

A jelenlegi ukrán EBESZ misszió szervezésében hazánk is részt vesz, fegyveres konfliktusban részvétel esetén újra a nyugati együttműködéseink miatt keverednénk bele egy nemzetközi konfliktusba.

http://www.hidfo.net/2014/04/26/megszakadt-kapcsolat-donyeckbe-kuldott-ebesz-misszioval

süti beállítások módosítása