Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Nem volt kinn a 70-es tábla, 68-ért bírságoltak. Korábban csak 200 áldozatról szóltak a hírek.

2014. március 30. - Andre Lowoa

Az RTL klub híradója számolt be tavaly arról, hogy még 2012 decemberében, Budapesten, az Egér úton majdnem 200 autóst bírságoltak meg gyorshajtásért. Elvileg ott lenni kellett volna egy 70-es korlátozó táblának, de az az adott napon nem volt kint.

Az ügyet vizsgáló ombudsman már akkor úgy látta: roppant gyanús, hogy az összes sofőrt 68-cal mérték be.
Az ombudsman most megjelent éves jelentésében több mint 300 megbírságolt autósról ír.
Az ombudsman felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy hivatalból kezdeményezze felügyeleti eljárás lefolytatását minden olyan ügyfél esetében, akivel szemben az érintett útszakaszon a kérdéses időszakban közigazgatási bírságot szabtak ki, amiért 50 km/h sebességet meghaladóan, de 70 km/h sebességkorlátozást nem túllépve haladt.

Információi szerint két óra alatt 333 autóról állapította meg a rendőrség, hogy 50 helyett 68-cal közlekedett. A biztos úgy fogalmaz: figyelemreméltó adat ez a 68, mivel minden autónál ennyit mértek.
A biztos véleménye szerint a jóhiszeműség és a tisztességes eljárás elve megkövetelte volna, hogy a hatóság meggyőződjön az adott útszakaszra vonatkozó megengedett legnagyobb sebesség mértékéről, a gyorsforgalmasítás tényéről legkésőbb a sebességmérés után.
A közlekedés biztonsága pedig a biztos véleménye szerint megköveteli, hogy egy közlekedési jelzőtábla – függetlenül annak típusától – hiányának hivatalbóli észlelése esetén jelezze ezt a közútkezelő felé.
Hatósági visszaélés?
A jogszabály szerint ugyanis a hatóság a hatáskörének gyakorlásával nem élhet vissza, hatásköre gyakorlása során a szakszerűség, az egyszerűség és az ügyféllel való együttműködés követelményeinek megfelelően köteles eljárni. Az ombudsman szerint a rendőrség a jóhiszeműség elvét és a rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét figyelmen kívül hagyva járt el, hiszen a hatáskörének gyakorlása nem irányulhat a jog társadalmi rendeltetésével össze nem férő célra.
Korábban Szabó Máté úgy ítélte meg, hogy vissza kell fizetni a bírságot az összes autósnak, aki nem hajtott gyorsabban 70-nél. A jelentésből az nem derült ki, ez megtörtént-e.
(hir24)

süti beállítások módosítása