Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

A Jobb Szektor ellenőrzi Kárpátalját? – Elfogták a Csapi Vámhivatal parancsnokát

2014. február 23. - Andre Lowoa

Elfogták a Csapi Vámhivatal parancsnokát

- Tisztogatásba kezdett Kárpátalján a Jobb Szektor -

A radikális ultranacionalista szervezet lefogta, és egy lámpaoszlophoz kötözte a Csapi Vámhivatal parancsnokát.

Tisztogatásba kezdett Kárpátalján a Jobb Szektor. A celluxszal gúzsba kötött Szerhij Harcsenkót a mellére tűzött “A vámhivatal korruptja” felirattal az ungvári megyeháza előtt tették közszemlére. A Mukachevo.net azt írja, hogy a vámhivatal munkatársai megerősítették a hírt. A parancsnokot korrupcióval és egyéb visszaélésekkel gyanúsítják.
Harcsenkót jelenleg a megyeháza egyik helyiségében tartják őrizetben.

Az új ukrán hatalom hívei közölték, hogy Szerhij Harcsenko töredelmes vallomást tett, – az ukrán-magyar határforgalmat is ellenőrző vámhivatalt behálózó korrupciós rendszerről. Azt is elárulta, hogy a vesztegetési összegek miképpen vándoroltak át a kijevi kormányhivatalnokok zsebébe, egyenként megnevezve az érintetteket. Az ukrán ellenzék szerint Harcsenko annak idején a 30. születésnapjára kapta – úgymond – ajándékba a Csapi Vámhivatalt.

Ugyanez a radikális Jobb Szektor – amely saját állítása szerint valamennyi szinten ellenőrzése alá vonta Kárpátalja közigazgatását – egyebek mellett megszállta a Kárpátalját az ország belsejével összekötő hágókat is, – tüzetesen ellenőrizve az ott áthaladó közúti forgalmat.

Palkó István – Nagydobrony.com.ua



Harcsenkót jelenleg már a megyeháza egyik helyiségében tartják őrizetben…”

Az alábbi videó, a vámparancsnokság vezetőjének vallatásáról és lemondatásáról készült, – a radikálisok által elfoglalt megyeháza egyik irodájában. Látni lehet, hogy a vámparancsnok nem önszántából, hanem kényszer hatására cselekedett.

Ez a kisfilm azt mutatja be, ahogyan Szerhij Harcsenko “töredelmes vallomást” tesz (sic!), – az ukrán-magyar határforgalmat is ellenőrző vámhivatalt behálózó korrupciós rendszerről. Azt is elárulta, hogy a vesztegetési összegek miképpen vándoroltak át a kijevi kormányhivatalnokok zsebébe, egyenként megnevezve az érintetteket…

https://www.youtube.com/watch?v=38eBMgtaULQ

Nos, azon is el kellene gondolkodni, hogy vajon miért volt egyik elsődleges célpontja a jobboldali radikálisoknak, a csapi vámparancsnok?

Persze mindenki tudja, hogy Ukrajnából az Unió felé irányuló cigaretta csempészet, ezen a határon jutott át… valahogyan.

Na, de bántotta a jobboldali radikálisok szemét az unióba irányuló csempészet? Kárpátalja lakosságának ez nem okozott kárt, – az áruk illegális átjuttatása inkább hasznot hozott a kisembereknek, – a határ mindkét oldalán.

Ez az illegális kereskedelem, az Uniónak jelentett igazából hátrányt. A határ innenső oldalán tiltottnak számító dolgok; cigaretta, üzemanyag, s egyéb áruk titkos csempészete miatt.

S ha már így lefogták az engedékeny és a radikálisok gyanúsítása szerint, és feltehetőleg valóban korrupt vámhivatali parancsnokot, – az kinek is lesz igazán jó? – Kinek is lesz igazán jó, ha ezáltal netán megszűnik az illegális kereskedelem, mondjuk ki; a csempészet, a határ mindkét oldalán? Talán a helyi kárpátaljai törvényesség helyreállításának, – vagy inkább az unió gazdaságának, – mint például a magyarországi dohány, üzemanyag, vagy egyéb konkurens áruk kereskedelmének?

Nos, senkinek. Mert ez a magyar vámosokon éppen úgy múlik, mint az ukránokon, – s egy, a helyi viszonyokban jártas kollégánk elmondása szerint; a vámparancsnok elfogatása, látványos vallatása és lemondatása, – inkább populista jellegű dolog volt. Hogy a nép kedvében járjanak.

Mert Kárpátalján az a szó, hogy vámos, egyet jelent a gazdag, – pontosabban a gazdag és korrupt jelentéssel. – De kollégánk szerint ezek után sem fog változni semmi, – Harcsenko helyére majd betesznek egy másik ugyanilyen, ha nem még korruptabb vámparancsnokot. És a nyüzsgés ugyanúgy folyik majd tovább, a határ mindkét oldalán…

De nem is itt van a fő hangsúly! Hanem Kárpátalja geopolitikai helyzetén. A Nyugat-Ukrajnát, (s ezzel együtt Kárpátalját), elfoglaló szélsőségesek számára, – az elsődleges prioritást nagy valószínűséggel, – az ezeken a területeken, – keletről-nyugati irányba keresztül futó gázvezetékek, – totális ellenőrzése jelenti.

A fenti két térképen világosan látható, hogy Nyugat-Ukrajnából négy helyen lépnek ki gázvezetékek az Unió területére. 1. Lvov közelében, Galíciából Lengyelországba, 2. Ungvár közelében Kárpátaljáról Szlovákiába, 3. Magyarországra, 4. és délre, Romániába. – Ilyen stratégiai jelentősége van tehát Nyugat-Ukrajnának, de elsősorban Kárpátaljának.

Milyen szándékot is jelez a Jobb Szektor részéről ezen gázvezetékek fölötti ellenőrzés az Unió felé? Zsarolást vagy kedvezményezést? – Esetleg mindkettőt?

A Jobb Szektor, az ukrán nép szabadságát fennen hangoztatva, – ismét csak az EU-nak kedvezett.

Szabad Riport Tudósító Iroda

Videó forrása: Телекомпанія М-студіо



Megtalálták Ukrajnában minden bajok okozóját


A Kárpátalja megyei rendőrség sajtószolgálatának pénteki jelentése szerint a rendőrök és társadalmi aktivisták által közösen felügyelt ellenőrző pontok létrehozására azért van szükség a Kárpátaljára vezető utakon, mert a szomszédos nyugat-ukrajnai megyék területén az utóbbi napokban több esetben jutottak illetéktelenek kezébe lőfegyverek katonai és rendőrségi létesítményekből.

A közlemény szerint az ellenőrző pontok szombaton, kijevi idő szerint 18 órától kezdik meg működésüket a Vereckei-, Toronyi-, Tatár- és Uzsoki-hágón át vezető utakon. A posztok mellett melegedőket és elsősegélynyújtó helyeket is létesítenek.

A kárpátaljai rendőrség vezetése az állampolgárok megértését kéri az üggyel kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy az intézkedés célja Kárpátalja lakosságának megóvása a fegyveresektől.

Poltavában az ukrán himnuszt énekelték, amikor a város főutcáján ledöntötték talapzatáról az egykori kommunista vezér szobrát. Az akcióban mintegy százan vettek részt. A szobordöntőket néhány tucat nénike akarta megakadályozni tettükben, azt kérve, ne kövessenek el vandalizmust. A szobrot többszöri próbálkozással sem tudták elmozdítani a helyéről, holott több kötelet is átvetettek a nyakán, végül egy Kamaz teherautó segítségével ez sikerült. A rendfenntartó erők ki sem szálltak a helyszínre.

Dnyipropetrovszkban a hatalomellenes tüntetők összecsaptak a helyi kommunistákkal, előbbiek vörös zászlókat égettek. A tüntetők ott is megkezdték a Lenin-szobor ledöntését.

Zsitomir városában szintén ledöntöttek egy Lenin-szobrot. Az úgynevezett Jobb szektor nevű csoport száz aktivistája először égő benzines palackokat hajigált a hatalmas gránitszoborra, majd autósok segítségét kérték annak elmozdításához.
A szobordöntés csak sokadjára sikerült, késő estére egy Posta feliratú járművel húzták le a szobrot. Az ukrán főváros, Kijev szívében álló Lenin-szobrot tavaly decemberben bontották le nacionalista ellenzéki tüntetők.

Nyilvánvaló tehát, hogy megtalálták Ukrajna bajainak fő okozóját.
Mindenről Lenin tehet! Meg a kommunisták!

Az ukrán politikai elitnek, az oligarcháknak az égvilágon semmi közük a kialakult bajokhoz! Juliska is kijöhet a harkovi börtönből-ahol ártatlanul tartották fogva azok a galád leninisták meg kommunisták.

http://balrad.wordpress.com/2014/02/22/megtalaltak-ukrajnaban-minden-bajok-okozojat/

süti beállítások módosítása