Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Ismeretlen összetételű iráni hadiflotta vonul a tengeren az Egyesült Államok partjai felé.

2014. február 09. - Andre Lowoa

Iráni flotta indult az Egyesült Államok parti vizei felé válaszul arra, hogy amerikai hadihajók állomásoznak a Perzsa-öbölben, Irán partjai közelében – jelentette a Farsz iráni hírügynökség egy tengernagyra hivatkozva.

“Iráni flotta közeledik az Egyesült Államok tengeri határaihoz, és ennek a lépésnek üzenete van” – idézte a Farsz Afsin Rezai Haddad tengernagyot, az iráni északi flotta parancsnokát, aki szerint a hajók Dél-Afrika felől futnak ki az Atlanti-óceánra. A hajóraj összetételét a hírügynökség nem közölte, csak azt, hogy útjuk válasz arra, hogy Washington fokozta haditengerészeti jelenlétét a Perzsa-öbölben.

Az Egyesült Államok és szövetségesei rendszeresen tartanak hadgyakorlatokat az öbölben azzal az indoklással, hogy biztosítani kell a hajózás szabadságát a Hormuzi-szorosban, amelyen a világ tengeri úton lebonyolított olajszállításának negyven százaléka halad át. Az amerikai ötödik flotta egyik támaszpontja is Bahreinben van. Irán már fenyegetőzött a szoros lezárásával abban az esetben, ha támadás éri.

A Farsz a jelentésben nem tért ki arra, hogy ki és milyen céllal hozta a flotta küldetéséről szóló döntést egy olyan időszakban, amikor enyhülni látszik a két ország ellenséges viszonya. Ezt bizonyítja, hogy a nyugati hatalmak és Irán ideiglenes megállapodást kötött a gyanakvással figyelt iráni atomfejlesztési program lelassításáról. A Nyugat ennek fejében enyhített az Irán ellen több lépésben hozott gazdasági szankciókon.
(MTI)

süti beállítások módosítása