Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Így lehetne megszabadulni egy csapásra az államadósságtól!

2014. február 06. - Andre Lowoa

Előbb a tények:
1. Kevesebb készpénz van forgalomban, mint amennyi pénz a számlánkon vezetve van, kb ez az arány 1:10, 1:20-hoz.

2. Ez azért van, mert nem teljes értékű pénzrendszerben élünk, hanem hitelpénzrendszerben, vagyis a pénz a hitellel keletkezik és ennek visszafizetésével megünik.

3. A hiedelmek ellenére a pénzt nem a jegybank, hanem a kereskedelmi bankok teremtik. Ebben az esetben ez csak fizetési eszköz és nem törvényes pénz.

És most hogy működne a társadalom adósságmentesítése?
- Első lépesben a bankok az összes kiadott hitelüket ugyanennyi betéttel kellene fedezzék. Sajnos ez ma nem így van, de ez egy másik elmélyülést jelent a témában.
- Ezt a pénzt az államtól kell kölcsön kérjék. Pánikba nem kell esni, nem kormányt mondtam, hanem államot. Erre a célra egy külön hatalmi ágat hozhatna létre a társadalom, hogy a politikai befolyást (értem ez alatt a korrupciót) jobban ki lehessen zárni.
- Mivel az állam a hitelező, ezért ebben az esetben a bank egy mérlegrövidítést készíthet és az állam adóssága eltünne. A követelést az adóssággal szemben törlik. Magyarán egyik sem tartozna a másiknak, és megérkeznénk egy új rendszerben, amit németül teljes értékű pénzrendszernek (Vollgeldsystem) angolul, 100%-money-nak neveznek.

Ezt már régebb egy csikágói közgazdász is ajánlotta, de a bankok nem mentek bele. Túl nagy üzlettől estek volna el a tőketulajdonosok. Ennek a változtatásnak a költsége majdnem a nulla, de a gazdasági és össztársadalmi előnye óriási.
Ezt az ötletet nemrég két IWF kutató is felvetette és egy tanulmányt is kiadott róla. Sikeresen sikerült minden szinten elhallgatni, holott annyira egyszerű és meggyőző az érvelésük. Azt hiszem ebből is látszik, hogy társadalmunknak semmi köze a demokráciához, a média és a politika a pénztőkések kezében van. Aki a témát felhozza, az repül, mint a szaró macska, a szakmai karriertől elbúcsúzhat, a tévébe többé nem léphet fel stb.
A történelemben a teljes értékű pénzrendszer gondolatát mások is és sokszor felvetették, a legnevesebb személyiségek Benjamin Franklin, David Ricardo, Thomas Jefferson és Milton Friedman (1967) voltak. A "Chikago-i tervet" Irving Fisher is jól kidolgozta és közzéadta. Mindhiába. A pénzhatalom, vagy mondjuk ki, az elnyomó hatalom túl nagy ahhoz, hogy ez az ötlet megvalósuljon.

Ami cseppet sem elhanyagolható, hogy nem lenne ennyi háború a világban, mert minden háború egy óriási pézmennyiségszaporítást igényel, amit csak a hitelpénzrendszerben lehetséges.
Most a svájciak egy népszavazást is kezdeményeznek.

https://vimeo.com/86052351

http://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2012/wp12202.pdf