Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

A latin-amerikai országok az időskori jólét felé tartanak

2013. október 05. - Andre Lowoa

Chile, Uruguay, Argentína, Brazília, Costa Rica és Ecuador azok a latin-amerikai országok, amelyek a legnagyobb haladást érték el az idős lakosság jóléte szempontjából, derül ki a HelpAge International szervezet által közzétett jelentésből. A beszámoló Bolíviát is említi, amelynek az idősekkel foglalkozó nemzeti terve van, és ingyenes egészségügyi ellátást, illetve egy Renta Dignidad elnevezésű nem járulékalapú általános nyugdíjat biztosít számukra. Eközben Honduras, Guatemala és Paraguay azon országok közé tartozik, amelyben a legrosszabb az idősek helyzete.

Az „Időseket Figyelő Globális Index” az első tanulmány, amely az országokat az idősek társadalmi és gazdasági jóléte szempontjából rangsorolja. Ehhez olyan nemzetközi szervezetek adatait használja fel, mint a Világbank, az Egészségügyi Világszervezet (WHO), a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet és az UNICEF. A vizsgálatot 91 országban végezték el, és elemezte a nyugdíjakat, a közlekedést, a foglalkoztatást, a közösségi szellemet és az egészségügyi szolgáltatásokat a 60 éven felüliek körében. Egyúttal eszköze lett annak is, hogy ösztönözze az országokat, hogy nézzenek szembe az idős lakosságuk kihívásaival.

„Hála a jobb táplálkozásnak, a jobb higiéniai körülményeknek, az orvostudomány fejlődésének és nagyobb jólétnek, a világ népessége hosszabb ideig él” – mondta Silvia Stefanoni, a HelpAge International elnöke. „Ezzel a folyamattal 2050-re a 60 év feletti népesség meghaladja majd a 15 év alattiak számát” – tette hozzá.


(latin-amerika.hu )

süti beállítások módosítása