Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

Gyenesdiás-Vonyarcvashegy

2013. augusztus 08. - Andre Lowoa


 Diási Havas Boldogasszony-kápolna

A kápolnát 1894-ben építették egy korábban ott állott kápolna helyére Radits Ákos budapesti műépítész tervei alapján. Az építési költségek nagyobb részét Dornyai Mihály hagyatékából fedezték. Az építési anyagok egy részét Festetics Tasziló gróf adta, míg a felszerelés költségeit Diás lakói fedezték.

Az olasz reneszánsz stílusú, polikrom oltár Runggaldier József tiroli szobrász alkotása. (1914)



 GYENESDIÁS Gyenesi Szent Ilona-kápolna

Az akkor még Keszthelyhez tartozó gyenesi szőlőhegy lakói már 1807-ben elhatározták, hogy Isten tiszteletére kápolnát emelnek. Ekkor bontották el a Faludy Szent Erzsébet templom még álló romjait. Az építéshez azonban nem járult hozzá a község akkori földbirtokosa gróf Festetics György, ezért a köveket a község polgárai eladták, árát kamatra eltették. A gróf halála után fiához, Festetics Lászlóhoz fordultak, aki nemcsak megengedte a kápolna építését, hanem építési anyaggal is támogatta azt, ehhez területet is adott. Az egyházi tárgyakat és a templom összes felszerelését a gróf neje, a hercegnő és lánya Ilona grófnő készítették. A klasszicista stílusú templom másfél év alatt elkészült, 1826-ban Szent Ilona tiszteletére szentelték, ezzel állítva emléket László gróf Ilona lányának is. A félköríves szentélye a hajóval egyező szélességű. Kétoszlopos kapuzata fölött timpanon és kis torony látható. A kereszt a felszentelést követő évben került a toronyra.

2011-ben felújították.




 Vonyarci Szent Kereszt felmagasztalása-kápolna

A település temetőkápolnája műemlék, klasszicista stílusban épült 1820 körül.



 Kápolnahegyi Szent Mihály-kápolna

A dolomit kápolnadombon lévő középkori vár alapjaira épülhetett rá 1622-ben a kápolna. Valamikor ferences remeték is éltek itt.



VONYARCVASHEGYI Vashegyi Szűz Mária neve-kápolna

1884-ben épült, barokkos stílusban. Homlokzat előtti tornya, a nyolcszög három oldalával záruló szentélye van.

süti beállítások módosítása