Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Armageddon nyomában

“Te csak ne fotózgassál…” – Jön a partizán fotózás?

2013. június 16. - Andre Lowoa

Végleg kicsinálja a sajtófotót- Hír és vélemény -

“Rossz hírünk van” – írja a 444.hu. – “A 2014. március 15-én életbe lépő Polgári törvénykönyv (Ptk.) végleg kicsinálja a sajtófotót. Meg a fotózást úgy általában. Csak ne tessenek fényképezgetni. Az új szabályozás szerint a fotósnak nemcsak a kép közzétételéhez, hanem már magához a kattintáshoz is engedélyt kell kérnie, ami konkrétan ellehetetlenít minden fotóst, profit és amatőrt, aki nem Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc árvízi hőstetteit szeretné megörökíteni.

A szakma és a szólásszabadságjogi harcosok azon szoktak a leginkább fennakadni, tegyük hozzá, joggal, hogy Magyarországon az intézkedő rendőrt ezentúl sem lehet fényképezni (eddig sem lehetett), pedig a rendőr az államhatalom képviselője, és mihez fűződne több közérdek, mint ahhoz, hogy az államhatalom képviselőjét felelősségre lehessen vonni? Szokták emlegetni, hogy ekkora idiotizmust csak az azerbajdzsáni törvénykezésbe sikerült beépíteni, de a rendőrfotó csak a jéghegy csúcsa. Onnantól, hogy az új Ptk. életbe lép, szinte senkit nem lehet lefényképezni anélkül, hogy engedélyt ne kért volna tőle az ember.

Az adatvédelmi aggályok részben érthetők, de a helyzetet egyszerűen lehetne árnyalni, még egy ostoba törvényben is: van olyan, hogy a közérdek felülírja a magánélethez fűződő jogokat – emberverő rendőrt megörökíteni például nem szimpla lehetőség, hanem kötelező állampolgári feladat kellene hogy legyen.

Kivétel persze van az új Ptk.-ban: ha közszereplőkről készül a kép, vagy nyilvános rendezvényen, akkor nem kell engedélyt kérni, de hát lássuk be, a sajtófotóknak csak elenyésző része készül szónokló politikusokról, és azok nem is feltétlenül a leghatásosabb képek.”

A Szabad Riport véleménye:

Micsoda kavar lesz ebből. – A fideszes törvénygyár nem lát tovább az orránál.

Mert ezek után az állampolgár jogosan tehet feljelentést a tüntetéseken megjelenő kamerás rendőrautó, és az intézkedéseket rögzítő rendőrök ellen, – ha egyébként nem csinált semmit, – nem fog megállni a rendőr-média hivatkozása a közérdekre. Nagy örömük (és hasznuk) lehet ez még a sztárügyvédeknek.

De ez a törvény kicsinálja a térfigyelő kamerákat is. – Vagy ha ott ismét a közérdekre hivatkoznak, – akkor nyilvánvaló lesz: csakis a hatalomnak áll majd a jogában a képrögzítés.

Ezen kívül ki lehet dobni a kamerás telefonokat, az összes amatőrnek gyártott kiskamerát és a méregdrága profi nagykamerát is. – Vajon mekkora veszteség lesz ez a kamera és a mobilgyártóknak?

De kicsinálja a törvény a biztonsági kamerákat is.

Mert ugyan akkor minket ne fotózgasson mindenféle hülye bank, amikor pénzt veszünk fel, vagy akármelyik magánbiztonsági cég, amikor elmegyünk egy általa őrzött épület előtt a járdán. Vagy, ha bevásárolunk valamelyik multi bevásárló központjában.

Tehát ezek se fotózgassanak, mert nem járulunk majd hozzá, hogy a multik és zsoldosaik képileg rögzítsenek minket. Nem lesz többé kamerával megfigyelt magánterület sem. Mert azok is sérteni fogják ezt a pökhendi és ostoba törvényt. Mely méltó tükörképe lesz a fideszes hatalomnak

De a magánházak tulajdonosai is felelősségre lesznek vonhatók, ha a kapu kamerája rögzíti a ház előtt elhaladókat.

Nemes egyszerűséggel ezt is be lehet majd sorolni a felejtendő fideszes ostobaságok közé, ha a nép elzavarja ezt mutyizó pénz és hataloméhes társaságot.

Persze a magyar azért nem olyan, hogy ebbe majd csak úgy belenyugszik. – Ezentúl lesz igazán csak népszerű a paparazzi fotózás. De, ha már politikai tartalmuk is lesznek a képeknek, akkor új fogalom születik: a “Partizán fotós.” – S a kamera valódi fegyverré válik.

SzRTI

süti beállítások módosítása