Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Az ellenzék politikai éretlensége veszélybe sodorja az országot

2016. szeptember 25. - Andre Lowoa
migransok-machete-hidfo-ru

A Jobbikos sajtó képviselői nem értik, miért kell népszavazást tartani, ha enélkül is lehetne módosítani az alaptörvényt. Szerintük Orbán Viktorról szól a népszavazás. Pedig október másodikán arról dönthetünk, hogy a liberálisok a következő húsz évben is belülről rághatják-e az országot – és az a baj, hogy a radikális jobboldal távolmaradása a liberálisok aknamunkáját hitelesíti.

Bármennyire is azt hangsúlyozzák a Jobbik képviselői, hogy ellenzik a közel-keleti migránsok betelepítését, ha visszakeressük, mit mond a Jobbikos sajtó az október 2-i kvótareferendummal kapcsolatban, egyetlen, könnyen érthető üzenetbe botlunk: erre az egészre semmi szükség – nem kell népszavazást tartani, és aki elmegy szavazni október másodikán, az Orbán Viktort támogatja. A Jobbik(os sajtó) szerint akkor kell népszavazást tartani, ha ők kezdeményezik – de ha a kormány akarja ugyanezt, akkor már nem elfogadható a népszavazás. Egy történelmi jelentőségű döntés előtt áll az ország, de az ellenzék pártoskodása veszélybe sodorhatja a pozitív irányú folyamatokat. Ez a népszavazás ugyanis nem Orbán Viktorról, vagy a Habony-médiáról szól, hanem arról, hogy

akarjuk-e, hogy hazaárulók a következő húsz évben is abban a szerepben tetszelegjenek, hogy ők a demokrácia oldalán állnak, mindenki más pedig a demokrácia ellensége.

Ennek szemléltetése igen egyszerű – vegyük sorra a lehetőségeket:

– A magyar lakosság többsége október másodikán megszavazza, hogy az Európai Unió az országgyűlés hozzájárulása nélkül ne telepíthessen le Magyarországon afrikai és közel-keleti migránsokat. Ebben az esetben a magyar nép demokratikus úton kifejezte akaratát, a nyugati országok számára is egyértelmű, hogy ez a népakarat, Magyarországon a lakosság többsége nem akar migránsokat. Ebben az esetben a kormány kezdeményezheti az alaptörvény módosítását, amiben rögzítésre kerül, hogy Magyarországon a parlament jóváhagyása nélkül nem lehet sok százezer közel-keleti és afrikai migránst letelepíteni. Ebben az esetben a többségi magyar lakosság döntése egyértelmű, az alaptörvény módosítása pedig támadhatatlan, hiszen az a többségi lakosság akaratából történik. A liberálisok, akik nem akarják majd alaptörvényben rögzíteni a kényszerbetelepítés tiltását, a demokrácia ellenségeivé válnak, hiszen a többségi lakosság álláspontja ellenében akarnak migránsokat letelepíteni.

– Második lehetőség, hogy az október másodikai referendum érvénytelen lesz. A lakosság megszavazza ugyan, hogy nem támogatja a migránsok letelepítését, de nem elég magas részvételi arány mellett. A nyugati sajtó ebben az esetben azt fogja harsogni, hogy a magyar lakosságot nem érdekli a migránsok betelepítése, csak a kormány uszítja az embereket. Ha az alaptörvény módosításra kerül, annak nincs demokratikus felhatalmazása, vagyis támadható. Emiatt, ha érvénytelen lesz ez a népszavazás, a balliberálisok a következő évek során is azt fogják mantrázni, hogy ők a demokrácia oldalán állnak, hiszen a lakosság többsége nem utasította el a “menekültek befogadását”. Mondhatják, hogy a csendes többség őket támogatja, hiszen az emberek távol maradtak a népszavazástól.

Miközben a Jobbik politikusai rendszerint azt mondják, hogy ellenzik a migránsok letelepítését, az a baj, hogy a pártsajtóval ezt láthatóan elfelejtették közölni: az Alfahír információáramlása egy olyan alapállást képvisel, ami az embereket a távolmaradásra ösztökéli, hiszen azt sugallja, hogy ez a népszavazás Orbán Viktorról szól. A Jobbikosok pedig nem fognak Orbán Viktorra szavazni, tehát ha ez a népszavazás Orbánról szól, akkor a Jobbikos választó azon gondolkozik, hogy esetleg jobb lenne távol maradni a szavazóurnáktól október másodikán.

Egy az Alfahír hasábjain szeptember 23-án megjelent írás hűen mutatja, mennyire nem értik a Jobbikosok, miről szól ez a népszavazás. A cikk szerzője azt írja: “A kormány már az érvénytelenséget is sikernek adná el, de az Alaptörvény módosításáról is szó van, amit eddig lesöpörtek az asztalról, ha a Jobbik javasolta. Mi értelme volt akkor milliárdokat elszórni az adófizetők pénzéből?”

A Jobbik alaptörvény-módosításával az a gond, hogy ezt népszavazás nélkül akarják megtenni. Ezzel hitelesítenék a liberálisok “diktatúra elleni harcát”, hiszen a liberálisok okkal mondhatnák, hogy a kormány antidemokratikus módon tiltotta meg a migránsok betelepítését. Ha nincs népszavazás, semmi nem igazolja, hogy a lakosság többsége elutasítja a liberálisok álláspontját.

Tényleg Orbán Viktorról szól ez a népszavazás?

Nem, kedves Jobbikos szavazók és sajtóalkalmazottak – ez a népszavazás arról szól, hogy a következő húsz évben is akarjátok-e azt hallgatni, hogy aki nem akarja arabokkal és afrikaiakkal újranépesíteni az országot, az a demokrácia ellensége. Rajtatok áll a döntés, mert ennek október másodikán véget lehet vetni. Aki nem megy el szavazni a kvótarefrendumon, ehhez járul hozzá: a liberálisok továbbra is abban a szerepben tetszeleghetnek, hogy ők állnak a demokrácia oldalán, a hazafiak pedig a demokrácia ellenségei.

Az október másodikai népszavazás arról szól, hogy Magyarország akarja-e a demokrácia ellenségévé nyilvánítani a liberalizmust, vagy inkább a pártoskodás mellett dönt.

Hatalmas, történelmi léptékű öngól lenne az ország számára, ha ebben a helyzetben a radikális jobboldal inkább a liberalizmust hitelesítené a következő húsz évre.


http://www.hidfo.ru/2016/09/az-ellenzek-politikai-eretlensege-veszelybe-sodorja-az-orszagot/

Az EU hajlandóságot mutat az illegális bevándorlók deportálására

2016. szeptember 25. - Andre Lowoa

Dimitris Avramopoulos, az Európai Bizottság belügyekért és migrációért felelős biztosa azt mondta, az EU létrehoz egy külön hivatalt, aminek az lesz a feladata, hogy visszaküldje az illegális bevándorlókat származási országaikba. Eddig az EU hivatalai nem foglalkoztak annak lehetőségével, hogyan távolítják el az illetéktelenül itt tartózkodó idegeneket.

A migrációs biztos elmondása szerint az európai határ- és parti őrség keretein belül jön létre az új hivatal, aminek fő feladata az illegális bevándorlók származási országaikba visszajuttatása lesz. Avramopoulos Bécsben a “Migráció a balkáni útvonalon” konferenciát követő sajtótájékoztatón tette a bejelentést, ami egyben arra is emlékeztet, hogy az Európai Uniónak eddig nem voltak olyan intézményes keretei, amely érdemben kezelni tudta volna a bevándorlást. A migráció kezelése során a sajtó is elsősorban a menekültek ellátásáról beszélt mint “problémamegoldásról”, miközben azokat a migránsokat, akiknek menedékkérelmét elutasították, rendszerint nem sikerül eltávolítani az EU területéről, hiszen a hatóságok meg sem találják őket.

Tavaly decemberben a svéd hatóságok arról számoltak be, hogy több mint tizennégyezer olyan migráns tűnt el az országban, akiknek menedékkérelmeit elutasították. A vonatkozó statisztika szerint minden három elutasított menedékkérelemből kettő végződik eredménytelen deportálással. A migránsok az előtt tűnnek el nyomtalanul, hogy a hatóságok külföldre szállíthatnák őket, tehát a migrációs válság egyik fontos jellemzője, hogy többnyire azok a migránsok is Európában maradtak, akiknek a menedékkérelmeit elutasították. Az elutasítás esetükben annyit jelent, hogy a továbbiakban nem legálisan, hanem illegálisan élnek Európában.

A nyár folyamán, Görögországban az idomeni tábor kiürítését követően is több ezer migráns tűnt el nyomtalanul. Finnországban szintén több ezer migráns tűnt el nyomtalanul, emiatt kész tény, hogy az Európai Unió tagállamai nem tudják kezelni a bevándorlást, akkor sem, ha a menedékkérelmek egy részét el is utasítják. Avramopoulos bejelentése egyelőre csak kezdeményét jelenti annak, hogy az EU egyáltalán hajlandóságot mutatna az illegális bevándorlók eltávolításával érdemben is foglalkozni.


http://www.hidfo.ru/2016/09/az-eu-hajlandosagot-mutat-az-illegalis-bevandorlok-deportalasara/

Repüléstilalmi zónát akarnak Szíriában a németek

2016. szeptember 24. - Andre Lowoa

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter repüléstilalmi övezet létrehozását javasolta Szíria felett, mert szerinte ez kell ahhoz, hogy be tudják tartani a tűzszünetet.

A szerdán megjelent minisztériumi közleményben az áll, hogy Szíriában mindent meg kell tenni a tűzszüneti megállapodás betartatásáért, és ennek érdekében korlátozni kell a légtérhasználatot.

Steinmeier az ENSZ közgyűlésének szerdai ülése alkalmából kijelentette, hogy “ha van egyáltalán valós esély a szíriai tűzszünet betartására, ez a katonai gépek minden tevékenységének beszüntetésén keresztül érhető el.”

Szeptember 9-én John Kerry amerikai külügyminiszter és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közvetítésével létrejött a tűzszüneti megállapodás, ami három nappal később érvénybe lépett. E szerint a tűzszünet érvénybe lépését követően csak a terrorista szervezetek válhatnak katonai műveletek célpontjává. Egy héttel a tűzszünet kezdetét követően azonban az amerikai légierő bombázni kezdte a kormányerők állásait Kelet-Szíriában. Kedden pedig az ENSZ humanitárius segélyszállítmánya semmisült meg ismeretlen körülmények közt. Hétfőn a szíriai hadsereg semmisnek nyilvánította a tűzszüneti egyezményt, mert a másik fél ahhoz nem tartotta magát.

Tavaly októberben Mark Toner amerikai külügyi szóvivő bejelentette, hogy az amerikai hadsereg nem tud légtérzárat létrehozni Szíriában, mert ehhez nem rendelkezik megfelelő logisztikai háttérrel a térségben. Később az amerikaiak Szíria területén a kormány engedélye nélkül két katonai bázist kezdtek építeni.


http://www.hidfo.ru/2016/09/repulestilalmi-zonat-akarnak-sziriaban-a-nemetek/

Franciaország is népszavazást tartana az EU-tagságról

2016. szeptember 23. - Andre Lowoa
nicolas-sarkozy-hidfo-ru

Nicolas Sarkozy, Franciaország korábbi elnöke azt mondta, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy újraválasztása esetén népszavazást írna ki az uniós tagságról.

Az elnökjelölt pénteken a BFMTV francia hírügynökségnek adott interjú során kijelentette, hogy bár nem a referendumot tartja megoldásnak az Európai Unió válságára, nem zárja ki a népszavazás megtartásának lehetőségét, ha az emberek ezt akarják. Sarkozy azt mondta, nem lehet Európa sorsáról úgy dönteni, hogy az emberek fotelban ülve referendumot követelnek, mert ez önmagában semmit nem old meg.

“Nem zárom ki a referendum megtartásának lehetőségét. De a problémákra nem ez az elsődleges megoldás.” – mondta.

Szeptember elején Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezetője ígéretet tett arra, hogy népszavazást ír ki az uniós tagságról, ha 2017-ben megnyeri az elnökválasztást. Úgy tűnik, a francia társadalom már olyan mértékben nincs megelégedve az Európai Unióval, hogy az EU-tagságról kiírandó referendum egy alapvető ígéretté vált, amit a választási győzelemhez fel kel vállaljanak a jelöltek.

Egy nem sokkal a brit referendum után Franciaországban végzett közvélemény-kutatás során a megkérdezettek 55%-a mondta azt, hogy szerinte nem kellene népszavazást tartani az uniós tagságról. Közel minden második francia állampolgár viszont támogatná a népszavazás kiírását.


http://www.hidfo.ru/2016/09/franciaorszag-is-nepszavazast-tartana-az-eu-tagsagrol/

Schulz: a brit referendum nem felel meg a demokratikus normáknak

2016. szeptember 23. - Andre Lowoa

Harmadával csökkent az emberek Európai Uniós intézményekbe vetett bizalma, ez vezetetett végül a britek kilépéséhez. Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a brit kormánnyal folytat tárgyalásokat a kilépés kapcsán: szerinte akkor lenne demokrácia, ha az emberek az Európai Unióra szavaznának.

Londonban tesz kétnapos munkalátogatást Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke. A politikus mandátuma kezdetekor egy “erősebb és demokratikusabb” Európát jelölt meg célkitűzésként, ám a britek egy júniusi referendumon az Európai Unió ellen szavaztak, ezért Schulz szerint már nincs demokrácia.

Schulz Londonban tett látogatásakor azt kifogásolta, hogy a referendumon más országokhoz képest alacsony volt a részvételi arány, emiatt valójában nem a britek többsége döntött arról, hogy ki kell lépni az Európai Unióból.

Az Eurostat nemrég nyilvánosságra hozta az uniós hivatalokba vetett bizalomra vonatkozó adatokat. A bizalomindex alakulása szerint az EU hivatalainak megítélése nagy mértékben leromlott, hiszen 2002-ben még az emberek 59%-a volt jó véleménnyel az uniós intézményrendszerről, mára azonban ez 42%-ra csökkent. Ráadásul az Egyesült Királyságban ez az érték mindössze 27 százalék, és korábban soha nem is érte el a többségi arányt. Ennek megfelelően a választási hajlandóság is fokozatosan csökkent az utóbbi évek során.

Schulz szerint emiatt a brit referendum nem felel meg a demokrácia normáinak, és a választások akkor lennének megfelelőek, ha az emberek megbíznának az uniós intézményrendszerben.


http://www.hidfo.ru/2016/09/schulz-a-brit-referendum-nem-felel-meg-a-demokratikus-normaknak/

“Az európaiak kevesen vannak, ezért a migránsoknak kell adni a földeket”

2016. szeptember 22. - Andre Lowoa
paul-romer-hidfo-ru

A Világbank vezető közgazdász várományosa szerint Svédországban alacsony a népsűrűség, emiatt földet kellene adjanak a migránsoknak, ahová később újabb több millió migránst tudnának befogadni. A javaslat szerint egy Hongkong méretű területet kellene odaadjanak a menekülteknek, saját használatra. Ez vár Magyarországra is, ha fontosabb a karrier, mint a gyermekvállalás.

Paul Romer, a Világbank vezető közgazdásza szerint van megoldás a migrációs válságra: azok az országok, ahol egyébként is alacsony a népsűrűsség, vagyis viszonylag kis létszámú lakosság él “túl nagy” területen, le kellene kerítsenek hatalmas földterületeket, amit a migránsoknak kellene adjanak, hogy ott földműveléssel gondoskodjanak saját magukról és családjaikról.

Az európai országokban a liberálisok évtizedeken át olyan nézeteket terjesztettek, miszerint a nők a gazdasági önmegvalósítást és a karriert fontosabbnak kell tartsák, mint a gyermekvállalást. Évtizedeken át a fővonalú sajtó, a liberális oktatás, és hollywoodi filmek sokasága teherként, problémaként ábrázolta a gyermekvállalást, ami egy nő számára csakis megoldhatatlan gondot jelenthet, hiszen a gyermek akadályozza a nőket a kiteljesedésben. Ez a nézet olyannyira elterjedtté vált, hogy az Európai Unióban évente másfél millió magzatot vetetnek el a fiatal, leendő anyák.

Ugyanezek a liberálisok mostmár azt mondják,

túl kevesen vannak az európaiak, emiatt oda kellene adni országainkat a közel-keleti és afrikai bevándorlóknak. Hiszen ők sokan vannak, és sok gyermekük van.

Paul Romer, Nobel-díjas közgazdász szerint Svédország “ki kell használja annak előnyeit”, hogy hatalmas, lakatlan földterületei vannak, amin a migránsok saját, önfenntartó közösséget hozhatnának létre. A Világbank vezető közgazdásza szerint egy Hongkong méretű területet kellene elkeríteni Svédországban, olyan értelemben, hogy ott tényleges határellenőrzést működtetnének a svéd hatóságok. Szerinte erre az elkerített területre kellene befogadják a migránsokat, hogy ott földműveléssel gondoskodjanak saját megélhetésükről, és saját, önfenntartó közösséget hozzanak létre. A liberális közgazdász szerint azért van erre szükség, hogy a migránsok beengedése ne jelentsen terhet a svéd gazdaság számára. Azt mondta:

“fontos, hogy ez a szabad zóna egy független egységként működjön, aminek saját törvényei, szabályai vannak, és nem lenne Svédország része. Akik ott élnek, nem válnának svéd állampolgárrá, ehelyett a svéd társadalomtól teljesen elkülönítve élnének.”

Tehát összegezve: a Világbank vezetőközgazdásza szerint európai országokból le kell keríteni területeket, ami többé nem lenne az adott ország része, hanem határellenőrzéssel elkülönülne tőlük, és ezekre a területekre több millió afrikai és közel-keleti migránst kell betelepíteni, hogy ott önellátó közösségek hozzanak létre. Ez egy igen cirkalmas körülírása annak, hogy a liberális közgazdász gyakorlatilag azt javasolja, hogy a migránsok alapíthassanak saját államot európai országokból elszakított területeken.

Paul Romer szerint, miután Svédország önszántából létrehozta ezt a “szabad zónát” és ezeken a földterületeken a migránsok saját kolóniát hoztak létre, Svédország további több millió migránst kellene beengedjen erre a területre, hiszen az országnak túl sok földterülete van, ehhez képest túl kevesen lakják, és ezekből a földterületekből több millió ember megélhetne.


http://www.hidfo.ru/2016/09/az-europaiak-kevesen-vannak-ezert-a-migransoknak-kell-adni-a-foldeket/

Lezuhant egy amerikai gyártású helikopter Görögországban

2016. szeptember 22. - Andre Lowoa

ah-64-lezuhant-hidfo-ru

Lezuhant a görög légierő egy amerikai gyártású helikoptere; a pilóta túlélte, de az esetről készült videofelvétel gyorsan terjed az interneten. Magyarországon szintén ilyen gépeket próbálnak eladni az amerikai fegyvergyártó cégek.

Szeptember 20-án lezuhant a görög légierő egy AH-64 “Apache” helikoptere észak-Görögországban. Az amerikai gyártású gép a SARISA-2016 gyakorlaton vett részt, amikor alacsony magasságban irányíthatatlanná vált. Egy görög weboldal videofelvételt közölt az incidensről, ami később a Youtube videomegosztón is gyorsan terjedni kezdett.

A felvételen látható, amint az AH-64 alacsony magasságban repülve próbál manőverezni, de a pilóta nem tudta visszaszerezni az irányítást, emiatt a gép becsapódott a vízbe. A felvételen látható, amint a mentőcsónak azonnal a helyszínre érkezik.

A görög fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az AH-64 pilótái túlélték a történteket, és jelenleg kórházi kezelésben részesülnek.

Az amerikai gyártású gép a szeptember 19-én kezdődő SARISA-2016 gyakorlat során zuhant le, melyen a görög és az amerikai hadsereg közösen vett részt. A történtekből látható, hogy ezek a gépek komoly kockázatot jelenthetnek a pilóták életére, hiszen nem zárható ki annak lehetősége, hogy hirtelen irányíthatatlanná válnak. Korábban történtek már ehhez hasonló esetek, melyek nyilvánosságra jutottak: egy alkalommal az amerikai légierő AH-64-ese zuhant le Afganisztánban, 2008 júniusában pedig az olasz légierő AH-64-es gépe zuhant bele a Bracciano tóba (Rómától északra). Az incidens során az egyik pilóta életét veszítette.

Az utóbbi hónapokban Simicska Lajos újsága, a Magyar Nemzet és az Index.hu egyaránt leközölt olyan cikkeket, amiben használt amerikai helikopterek megvásárlásáról próbálják meggyőzni az olvasókat. Ilyen tartalmú írás később a Magyar Idők konzervatív napilapban is megjelent. A cikkek megjelenése vélhetően valamelyik amerikai fegyvergyártó cég lobbi-tevékenységének köszönhető, amit alátámaszt, hogy megjelenésük ideje közt sem volt jelentős eltérés; a lobbista vélhetően egyetlen, Magyarországon tett látogatása során kereste fel a különböző sajtóorgánumok képviselőit.

http://www.hidfo.ru/2016/09/lezuhant-egy-amerikai-gyartasu-helikopter-gorogorszagban/

Németország ilyen történettel készül Merkel bukására

2016. szeptember 21. - Andre Lowoa

Hackertámadás érte a német pártokat, emiatt arra gyanakodnak, hogy az orosz titkosszolgálatok megpróbálják befolyásolni a választások kimenetelét. Ausztriában nem ragad a boríték, Clinton szintén oroszokra gyanakszik.

Németországban a hatalom által kézi vezérléssel működtetett sajtó egy megdöbbentő indokkal állt elő, amivel később meg tudják kérdőjelezni a választási eredmények hitelességét, amikor a bevándorlás-párti erők vereséget szenvednek. A Süddeutsche Zeitung beszámolója szerint hackertámadás érte a Bundestag több képviselőjét, és bizalmas információk kerülhettek illetéktelen kezekbe. A hatóságok most

attól tartanak, hogy orosz titkosszolgálatok próbálják majd befolyásolni a választások kimenetelét, azáltal, hogy a kampányidőszakban nyilvánosságra hozzák, amit a politikusok a választók elől eltitkolnak.

Angela Merkel pártja, a Kereszténydemokrata Unió az utóbbi hetek folyamán sorozatos vereséget szenvedett a helyi választásokon, amiért nem hajlandóak leállítani a tömeges bevándorlást, ehelyett segélyen eltartják a közel-keleti migránsokat, és lakásokat osztogatnak nekik.

A közvélemény-kutatások szerint a választók azokhoz a pártokhoz fordulnak, melyek le akarják állítani a bevándorlást, vagy legalább felső korlátot vezetnének be a befogadott menekültek maximális létszámára vonatkozóan. A szövetségi választásokon várhatóan megalázó vereséget fog szenvedni Angela Merkel bevándorláspárti pártja, emiatt a sajtó már most elkezdi felkészíteni a közvéleményt arra, hogy a választási eredményeket mire hivatkozva fogják megkérdőjelezhetőnek tartani.

angela-merkel-hidfo-ruA történtek érdekes párhuzamot mutatnak az Ausztriában történtekkel, ahol választási csalás miatt nem nyert a szélsőjobboldali elnökjelölt, ám a visszaélésekre utólag fény derült, emiatt meg kell ismételni az elnökválasztásokat. Ausztriában a bevándorláspárti erők most el akarják halasztani az újabb elnökválasztást, arra hivatkozva, hogy nem ragadnak a borítékok, és emiatt a választás eredményének hitelessége megkérdőjelezhető lenne.

Hillary Clinton amerikai demokrata elnökjelölt korábban szintén Oroszországot vádolta azzal, hogy nyilvánosságra hozta a levelezéseit. A politikus ezáltal azt sugalmazza, hogy idegen erők befolyásolják a választás kimenetelét, emiatt nem elfogadhatóak annak eredményei, ha nem ő nyeri az elnökválasztást.

Ebben a három esetben közös nevező, hogy mindhárom országban egy liberális, bevándorláspárti vezető kell szembenézzen a választók többségével, akik nem akarják megszavazni a tömeges bevándorlást, és Európa vallási/etnikai arculatának eltorzítását.

Mivel a bevándorláspárti liberálisok megalázó választási vereséggel kell szembenézzenek, különféle indokokkal állnak elő, amivel már előre megpróbálják igazolni, miért nem fogják elfogadni a választások eredményeit. Való igaz: Németországban már az is a liberális-atlantista rendszer bukásához vezetne, ha egy hackertámadás után csak a nyers igazság jut nyilvánosságra, mindenfajta hazugság vagy ferdítés nélkül.

A pénzügyminiszterük nemrég maga ismerte el, hogy nem gazdasági okokból, hanem az európai lakosság színesbőrűekkel bekeverésének céljából támogatják a tömeges bevándorlást.

http://www.hidfo.ru/2016/09/nemetorszag-ilyen-tortenettel-keszul-merkel-bukasara/

Szakértő: a liberálisok miatt erősödik a szélsőjobboldal

2016. szeptember 21. - Andre Lowoa
migrans-rendor-hidfo-ru

Szakértők szerint Európa elveszítette politikai stabilitását, és ez a bevándorlást támogató erőknek köszönhető, akik tevékenységükkel maguk idézték elő a radikális jobboldali mozgalmak megerősödését.

Huszein Bagci, a Valdai Klub ismert külpolitikai szakértője szerint a tömeges bevándorlást támogató erőknek köszönhető, hogy Európa-szerte váltópárttá válnak a radikális jobboldali mozgalmak, és az emberek végleg kiábrándultak az elmúlt évtizedek “hagyományos” pártjaiból. A migrációnak köszönhetően Európa elveszítette politikai stabilitását, és a bevándorlást támogató liberálisok tevékenysége semmi egyebet nem ér el, mint hogy a populisták mögött sorakoztatja fel az embereket.

A szakértő szerint az Európában megjelenő újradikális pártok nézetei gyakran alapvető ellentmondásokban állnak egymással, és egyetlen közös nevező köztük, hogy ezeket az új, gyorsan növekedő pártokat olyan emberek támogatják, akik a társadalmi környezet gyors változásával szembesülnek, és azt látják, hogy országaikat elfoglalják az idegenek. Ilyen pártok például a francia Nemzeti Front, vagy az Alternatíva Németországnak párt, ami szintén a tömeges bevándorlásnak köszönheti megerősödését; saját választóik gyakran a párt egyéb célkitűzéseivel sincsenek tisztában, azt leszámítva, hogy nem akarják beengedni a közel-keleti és afrikai migránsokat.

Úgy tűnik, ma már ez is elegendő célkitűzés egy nyugat-európai politikai párt számára; a bevándorlás támogatása vagy elutasítása vált a politikai pártok közti elsődleges választóvonallá, és háttérbe szorít minden más társadalmi kérdést. Ezért végső soron a liberálisok tehetőek felelőssé, hiszen ők maguk leplezetlenül támogatják Európa közel-keleti és afrikai migránsok millióival elárasztását. A politika emiatt a migránskérdésre redukálódik, minden más háttérbe szorul.

A liberálisok miatt a politikai kultúra igénytelenebbé vált.

Stefan Meister, a Külkapcsolatok Európai Tanácsának (ECFR) vezető “Oroszország-szakértője” szerint ez a folyamat Kelet-Európában mutatja a kontroll nyomait, ezekben az országokban ugyanis a hagyományos pártok megpróbáltak hozzáigazodni a választók elvárásaihoz. “Európa keleti régióiban, különösen Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Magyarországon a hatóságok elleneznek bármilyen kvóta alapú elosztást a migránsokkal kapcsolatban, ezáltal megpróbálják megakadályozni a populisták hatalomra jutását.” – mondta.

A szakértők szerint a tömeges bevándorlásnak köszönhetően Nyugat-Európa egy politikailag instabil régióvá válik, ahol éveken belül a populista pártok egymással versengése fogja jellemezni a választásokat, miközben a társadalom minden szegmense tovább radikalizálódik. Ezzel szemben Kelet-Európa tudja megőrizni politikai stabilitását, amennyiben elutasítja a tömeges bevándorlást – ám ebben a régióban is mutatkoznak annak jelei, hogy a bevándorlás kérdése minden más társadalmi problémát háttérbe szorít. Ha a jövőben már nem lehet az egészségügy és oktatás helyzete miatt tömegeket mozgósítani, ezért a liberálisok a felelősek, hiszen továbbra is mindent megtesznek azért, hogy importáljanak egy a ma létezőnél sokkal nagyobb problémát, ami elvonja az emberek figyelmét a fontos társadalmi kérdésekről.


http://www.hidfo.ru/2016/09/szakerto-a-liberalisok-miatt-erosodik-a-szelsojobboldal/

2016. szeptember 21. - Andre Lowoa

Máté apostol emléknapja


A néphagyományban az őszi gabona vetésének az ideje. Sokfelé ilyenkor a szakajtókba, kosarakba rakott búzát megszenteltették a templomban, majd a szentelményt a vetőmag közé keverték ugyan, de éppen a bő termés reményében csak másnap kezdték a vetést. Voltak vidékek, ahol Máté evangélista hetében tilos volt a vetés, mert mint mondták: "Csak pelyva kelne a mag után".
Göcsejben a gazda a nyelve alá három búzaszemet tett, és a vetés végéig ott tartotta. Ha szóltak hozzá, nem válaszolt. Állítólag azért, hogy a madarak nyelve is leragadjon, ne kapjanak rá a vetésre. Besenyőtelek asszonyai a vetésből megmaradt búzából a koldusoknak sütöttek kenyeret. A szőlőtermő vidékeken az volt a vélemény, ha Máté napján tiszta, napos az idő, akkor bőven lesz bor a pincében.


Máté ~ Gazos Máté napja

Vetésre nem alkalmas Máté napja, de egész hete sem, mert polyvás lesz a gabona, ha ezen a héten kerül földbe. A Muravidéken ezért nevezik az egész hetet „pelvahétnek”. A Bánátban viszont éppen Máté napján vetik a búzát.

A Szerémségben nem repülnek ki többé a méhek, hanem a kaptárban maradnak, a Máté-napi szép, tiszta időből pedig jó bortermésre következtetnek.

A jogvédőknek nem tetszik, hogy a határon határvédelem van

2016. szeptember 20. - Andre Lowoa
hatarvedelem-hidfo-ru

Egyre többen jelentkeznek az újonnan szerveződő határvadász századokba. Az Index beszámolójából kiderült; ma már nem a liberalizmus elvei irányadóak a határsértések kezelésekor. Nemzetközi emberi jogi szervezetek szerint Magyarországon a teljes értékű határvédelem jelei kezdenek mutatkozni.

Teljes kampány-üzemmódba kapcsolt az Index.hu, amerikai tulajdonban lévő liberális sajtóorgánum. A lap részletesen közli a Human Rights Watch nevű emberi jogi szervezet kifogásait a magyar határzár működésével kapcsolatban. Elmondásuk szerint egyenruhás személyek kemény kézzel bánnak a határsértő bűnelkövetőkkel, és akár erőt alkalmazva is visszateszik őket Szerbiába, ha illegálisan léptek be Magyarország területére.

A Soros György pénzén működő szervezet ezúttal arra költötte a milliárdostól kapott támogatásokat, hogy aktivistákat fizettek meg, akik a magyar határ mentén beszélgetnek a határsértőkkel, és megkérdezik őket arról, hogy érte-e őket valamilyen sérelem törvénysértés közben. Az egyikük azt mondta:

“A kerítéshez autóztunk, papírokat mutattak arról, hogy illegálisan jöttünk, és átnyomtak a kerítés ajtaján, vissza Szerbiába. Mondtam nekik, hogy vigyenek egy magyar táborba, de csak annyit mondtak, „menjetek vissza Szerbiába”.

A határkerítést megrongáló, szögesdróton át érkezett közel-keleti személyek sérüléseiket mutatták a Soros György féle szervezetnek, és azt állították, hogy a magyar határt védő egyenruhásoknak köszönhetik ezeket a sérüléseket. “Láttak fotókat sebekről, duzzanatokról, felszakadt bőrről és más sérülésekről, ami tonfás ütésre és kutyaharapásra utalhat.” – írták.

Az Index emellett szó szerint idézi a HRW kutatóját, aki úgy tesz, mintha nem tudná, hogy ezek az ismeretlen személyek törvénysértést elkövetve érkeznek Magyarországra. Ráadásul, Görögországot elhagyva már nem háborús zónából menekülnek, mégis illegálisan akartak beszökni Magyarország területére. „Különösen kegyetlen a már az országban lévőket visszakísérni – mondta Lydia Gall, a HRW régiós kutatója. – Magyarországnak […] speciális szabályokat kellene alkalmaznia a sérülékeny csoportokra, hogy emberségesen kezelje őket.” – mondta.

A Soros-szervezet jelentéséből kitűnik, hogy a magyar-szerb határ kezd olyan jegyeket mutatni, mint egy tényleges országhatár, ahol határvédelem működik. Bárki, aki személyazonosságát igazolni tudja és joga van az országban tartózkodni, szabadon átjöhet a határátkelőhelyeken, az illegálisan beszökni próbálókat viszont egyenruhás személyek visszateszik a határ túlsó oldalára – általában ezt szokás határvédelemnek nevezni.

Soros György ideológiája szerint azonban minden államot és országhatárt el kell törölni, ezért a milliárdos olyan politikai aktivistákat foglalkoztat főállásban, akik a határellenőrzés láttán értetlenkednek. Emellett – elsősorban az érzelmekre hatással – megpróbálják az emberek támogatását elnyerni, hogy együtt egy idegen hatalom érdekérvényesítő eszközeként rákényszerítsék a kormányt a határátkelés liberalizálására.

Pozsgai Zsolt rendőr dandártábornok szeptember 11-én az M1-nek nyilatkozva azt mondta, már több mint háromszázan jelentkeztek az új határvadász századokba, a képzés szeptember elsejei meghirdetése óta. A programban  résztvevők egy moduláris képzést követően főállásban folytatják majd a határsértők elfogását, ezzel védelmezve a magyar társadalom minden törvénytisztelő, hasznos tagját.


http://www.hidfo.ru/2016/09/a-jogvedoknek-nem-tetszik-hogy-a-hataron-hatarvedelem-van/

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu