Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

Ezúttal ilyen mesével álltak elő a liberálisok

2018. március 22. - Andre Lowoa

Az orosz katonai hírszerzés akarja dezinformálni Magyarországot, hogy elbizonytalanítsák az euro-atlanti integráció irányába elkötelezett magyar választópolgárokat – derült ki a 444.hu oknyomozó anyagából.

Az orosz titkosszolgálatok célja, hogy aláássák az EU-t, aláássák a nyugati típusú demokráciát, és általánosságban hiteltelenné tegyék a demokráciát – áll a 444.hu által közölt videóanyagban. A liberális újságírók szerint emellett az is célja az oroszoknak, hogy hiteltelenítsék a NATO-t.

“És persze végső céljuk, hogy az amerikaiakat kiszorítsák Európából, ami Oroszországot sokkal fontosabb szereplővé tenné az európai kontinensen” – áll a több megbízható atlantistát is idéző videoanyagban.

A 444 szerint az oroszok információs hadviseléssel saját előnyükre akarták fordítani az ukrán konfliktus több meghatározó eseményét, mint például az uniós országok általi fegyverszállításokat Ukrajnának, vagy a maláj utasszállító repülőgép lelövését.

A videoanyagban megszólaltatott szakértők többek közt kifogásolják, hogy a globális hírközléseben ma már nem csak a brit és amerikai narratíva van jelen, hanem emellett a Russia Today és a Sputnik News hírügynökségekkel megjelent az orosz narratíva is, amit ma már a BBC-vel és CNN-el párhuzamosan tudnak olvasni a több fél álláspontjára is fogékony olvasók.

A külföldről finanszírozott újság videoanyaga emellett a tömeges bevándorlással szemben felszólaló médiafelületekkel kapcsolatban fogalmazott meg kritikát.

Az egyik megszólaltatott atlantista a végén még önkritikát is gyakorolt, és azt mondta, meg kell vizsgálni, hogyan lehetséges, hogy az emberek nincsenek megelégeve a liberális demokráciával és az első alternatíva láttán szembefordulnak a nyugati értékekkel.

http://www.hidfo.ru/2018/03/ezuttal-ilyen-mesevel-alltak-elo-a-liberalisok/


A liberálisok megpróbálják elszigetelni Magyarországot a szövetséges országoktól

Varsó, 2016. július 9.

Egy liberális sajtóorgánum ismét olyan álinformációkat közölt, ami fokozottan alkalmas arra, hogy NATO-szövetségeseink körében bizalmatlanságot szítson a magyar kormánnyal szemben.

Orosz propagandát terjeszt a kormánymédia Magyarországon, és a nagyobb kormánypárti sajtóorgánumok egyenesen az orosz külügy üzeneteit közvetítik a magyar választóknak – áll a 444.hu oldalon megjelent publicisztikában. A liberális lap szerint a kormány a Kreml által megszabott irányt követi.

“A CRCB (Korrupciókutató Központ Budapest) nagyon alapos kutatást végzett arról, hogy a magyar online sajtóra mekkora hatással van az orosz kormányzati propaganda. Arra jutottak, hogy a kormánypárti sajtó kifejezetten követi a Kremlben meghatározott irányt”írták.

Az úgynevezett kutatóközpont egy látszólagos egybeesést felhasználva, alacsony olvasottságú blogok tevékenységét próbálja összemosni hatóságilag ellenőrzött módon működő nagyobb médiafelületekével. Az egybeesés lényege, hogy kisebb blogok is fordítanak híreket ugyanazon külföldi sajtóorgánumoktól, melyek híreire nagyobb magyar sajtóorgánumok is hivatkozni szoktak – így egyazon híranyag fordítása nyilvánvalóan hasonlíthat egymásra, még ha több különböző helyen is jelenik meg. A liberálisok ezt az egybeesést szándékosan félrevezető módon felhasználva, azzal ámítják olvasóikat, hogy a kormánysajtó ellenőrizetlen módon működő, kevesek által ismert blogok irányvonalát követi.

A liberális lap által hivatkozott “kutatóközpont” emellett kritikával illette a tömeges bevándorlással szemben elutasító sajtóorgánumok tevékenységét. Állításuk szerint minden olyan médiafelület, ami nem támogatja az afrikai lakosság Európában letelepítését, valójából közvetlen Vlagyimir Putyin utasítására az orosz álláspontot képviseli.

Szintén felrótták a jobboldali sajtónak, hogy az Oroszország politikai destabilizálásának céljával terjesztett híranyagokat nem olyan formában közlik le, ahogyan a 444.hu, Index.hu és számos más liberális lap azt az amerikai sajtóból egy az egyben lefordítja.

Nem ez az első alkalom, hogy liberális újságok a Kreml politikájának követésével vádolják a kormánypárti médiát. Liberális médiafelületek korábban éveken át folytatták olyan álinformációk terjesztését, melyek fokozottan alkalmasak arra, hogy Magyarország kormányával szemben bizalmatlanságot szítsanak NATO-szövetségeseink körében. Többek közt azt állították, hogy Oroszország szélsőjobboldali szervezeteket támogat Magyarországon, a kormány pedig a NATO belső használatra szánt információit kiadja Oroszországnak.

Miközben az állítólagosan “orosz propaganda szerű” kormánylapok gyakran nem is fogalmaznak meg semmilyen kritikát a NATO-val szemben, a liberális újságok mostanra sikeresen elérték, hogy a magyar kormány és a NATO-szövetségesek közti bizalom mélypontra jusson; tavaly júliusban a Politico magazin beszámolójából kiderült, hogy a liberálisok álhírterjesztése miatt a NATO már nem oszt meg bizalmas információkat Magyarországgal.

http://www.hidfo.ru/2018/03/a-liberalisok-megprobaljak-elszigetelni-magyarorszagot-a-szovetseges-orszagoktol/

Március 22. – Laetáre napja ~ Beáta, Izolda napja

A nők számára guzsalyütő nap. Most már végleg fel kell hagyniuk a fonással, szövéssel, itt vannak a tavaszi munkák a nyakukon. Nem szabad téli munkára fecsérelni az időt. A kerti, a kinti munka fontosabb, sürgősebb, minél hamarabb hozzá kell lógni.

Az ellenzék könnygázzal oszlatta az országgyűlést

Az incidens akkor történt, amikor a koszovói parlament a Montenegróval kötött 2015-ös határegyezmény ratifikálásáról kellett volna szavazzon, amely elvileg elősegítené a vízummentesség megszerzését az EU-ban.

Montenegró februárban jutott megállapodásra a határvonalak kapcsán, miután 2015-ben holtpontra jutottak a tárgyalások. Most a koszovói parlament kellene ratifikálja az egyezményt – Montenegró ezt már korábban megtette.

A koszovói ellenzék régóta tiltakozik az egyezmény ellen, és azt állítja, hogy a határvonal kijelölése során Montenegró 8000 hektár földet elvont Koszovó területéből. Ennek okán a ratifikációra tett kísérletek rendszerint utcai összecsapásokba torkollnak, illetve ma a törvényhozók könnygázzal napolták el a szavazást.

Utóbbi incidenst már nyilatkozatban elítélte az EU szomszédpolitikai biztosa, Johannes Hahn.

Koszovó jelenleg az egyetlen balkáni ország, melynek állampolgárai csak vízummal utazhatnak be az Európai Unióba. A helyzet rendezéséhez Koszovó megállapodásra kellene jusson a szomszédos országokkal, beleértve Szerbiát is, ami máig nem ismeri el az ország egyoldalúan függetlenségét.

Koszovó 2008-ban egyoldalúan kiáltotta ki függetlenségét. Bár azóta az ENSZ több mint 100 tagja elismerte Koszovót, számos ország, többek közt Szerbia, Oroszország, Kína és Izrael nem ismerte el Koszovó függetlenségét.

http://www.hidfo.ru/2018/03/az-ellenzek-konnygazzal-oszlatta-az-orszaggyulest/

Német típusú migránserőszakot készít elő a Migration Aid?

Oranienplatz - illegális menekülttábor.

A bevándorláspárti szervezet a német katonai attaséval tart kapcsolatot, és adatbázist épített a Magyarországra érkező migránsok elérhetőségeiről. Németországban a bevándorlásellenes tüntetőket migránsokból szerveződő ellentüntetésekkel szokták terrorizálni.

Német típusú migránserőszak előkészítésében vehetett részt a Migration Aid nevű, tisztázatlan státuszú szervezet – derült ki egy a Magyar Idők által nyilvánosságra hozott hanganyagból. A hangfelvételen a Migration Aid vezetője maga beszél arról, hogy a szervezet kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, és hálózatépítést folytat a Magyarországra érkező migránsok körében.

A felvételen Siewert András, a nemzetközi ügynökhálózat részét képező Migration Aid vezetője hallható. A hanganyagból többek közt kiderült, hogy a Soros György által finanszírozott szervezetek vezetői szoros kapcsolatban állnak egymással. Emellett kapcsolatokkal rendelkeznek a belügyminisztériumban, amit arra használnak, hogy bejussanak a határ menti tranzitzónába és ott a migránsok elérhetőségeit begyűjtsék.

A beszélgetés során azonban elhangzottak utalások arra is, hogy a hálózat mit akar kezdeni a migránsokról készített adatbázissal. Kiderült; a bevándorlás szervezése során nem csak szerbiai civilszervezetekkel, de több ország nagykövetségével is rendszeres kapcsolatban állnak.

A hangfelvételen az is elhangzott, hogy a Migration Aid kapcsolatban áll a német katonai attaséval.

Utóbbi igen aggasztó fejlemény, hiszen ezáltal egyértelművé vált; a migránsokkal nem humanitárius kérdésként foglalkoznak, hanem terítéken van a tömeges bevándorlás katonai alkalmazása, amiben a Migration Aid együttműködött idegen országgal.

Katonai alkalmazás

Hogy a német kapcsolatoknak mi köze lehet a migránshálózatokhoz? Elég egy pillantást vetni arra, hogy a német civilszervezetek hogyan alkalmazzák a szervezett migráns-csoportokat saját országukban.
A német nagyvárosokban, amikor néhány száz fő, alkotmányos jogaival élni akaró civil utcára merészkedik és legitim módon tüntetni akar a tömeges bevándorlás ellen, rendszerint négyszer ennyi ellentüntető szokott összegyűlni. A főként migránsok összecsődítésével szervezett ellentüntetés tagjai ilyenkor általában rátámadnak a bevándorlásellenes tüntetőkre, vagy pusztán félelemkeltő viselkedéssel próbálják korlátozni a bevándorlást ellenző békés emberek gyülekezési jogát.

Mint kiderült, a Migration Aid máig szabadon folytat illegális adatgyűjtést a migránsok személyes adataival kapcsolatban. Ez a tevékenység egyben arra is felhívja a figyelmet, hogy a titkosszolgálatok még mindig nem rendelkeznek kellő anyagi forrással a nemzetbiztonsági fenyegetések leküzdéséhez.

Évek óta zavartalanul szervezkednek

Nem ez az első alkalom, hogy a Migration Aid politikai célra próbálja használni a Magyarországra érkező migránsokat. 2015 folyamán a civil szervezet segítő tevékenységgel az illegális bevándorlók bizalmába férkőzött, majd megpróbálta őket kormányellenes tüntetésre mozgósítani.

2015. szeptember 1-én a Migration Aid nevű Facebook-csoport vonulásos tüntetést szervezett Budapestre, a Nyugati pályaudvarhoz. Annak okán, hogy a Facebook-csoport korábban a migránsok “önzetlen” segítésével foglalkozott, a tüntetés híre elsőként a Magyarországon tartózkodó illegális migránsokhoz jutott el, tehát gyakorlatilag ez volt a célközönség a kormányellenes tüntetés szervezéséhez.

Akkor válaszlépésként a magyar hatóságok ingyenes buszjáratokat hirdettek az osztrák határhoz, ezzel megszabadítva Budapestet az ott felgyűlt migránstömegektől. A buszjáratok meghirdetése egyúttal a migránstüntetések tömegbázisát is elapasztotta.

http://www.hidfo.ru/2018/03/nemet-tipusu-migranseroszakot-keszit-elo-a-migration-aid/

A civilek szerint már faji háború van Amerikában

Egy amerikai emberi jogi szervezet vezetője szerint a hatóságok “háborúban állnak a feketékkel”.

A The Intercept napilap újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra, melyek igazolják, hogy az FBI és a Department of Homeland Security (DHS) kifejezetten a fekete aktivisták megfigyelésére összpontosít. Ennek részeként már nem csak online tevékenységüket figyelik meg, de fedett ügynököket is küldenek a fekete aktivisták otthonainak környékére.

A feketék elleni hatósági fellépéssel kapcsolatos dokumentumokat két civil szervezet kérte ki az információszabadság törvényre hivatkozva, amit a szövetségi hatóságok így nem tudtak megtagadni. Kiderült; a feketék etnikai alapon szerveződő függetlenségi mozgalmaira fokozott fenyegetésként tekintenek a hatóságok.

A Szputnyik rádiónak nyilatkozva egy civil szervezet képviselője elmondta, hogy az amerikai hatóságok a fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezetek ellen nem lépnek fel ugyanilyen intenzitással, ehelyett főként a négermozgalmak kordában tartásával foglalkoznak.

“Határozottan úgy gondolom, hogy már háborúban állnak a feketékkel. Mint az a cikk is mutatja, az etnikai alapon szerveződő fehér mozgalmak ellen nem lépnek fel ugyanilyen intenzitással”

– mondta Dr. Dave Ragland, hozzátéve, hogy a fekete közösségek szintén úgy érzik, háborúban állnak a hatóságokkal, emiatt fegyverkeznek és kényszert éreznek a közösségi önvédelem megszervezésére.

A civil vezető szerint a hatóságok fenyegetésként tekintenek minden olyan fekete mozgalomra, ami a feketék etnikai identitását erősíti, és fokozott fenyegetésként tekintenek a feketék függetlenségi mozgalmaira.

“A feketék szerveződnek, megpróbálnak független néppé válni, és úgy tűnik, ez az egyik legnagyobb fenyegetés” – mondta.

Mint kiderült, az amerikai hatóságok nem csak megfigyelés alatt tartják a négermozgalmakat, de beépített ügynökökkel megpróbálnak belső konfliktusokat szítani és bomlasztást is folytatnak ezekben a szervezetekben.


http://www.hidfo.ru/2018/03/a-civilek-szerint-mar-faji-haboru-van-amerikaban/

Március 21. Benedek napja
A bencés rendet alapító Szent Benedek ünnepe. Benedek napján zsírt és fokhagymát szenteltek, amelynek gyógyító erőt tulajdonítottak.
Március 21. – Benedek napja
Most van a tavaszi napéjegyenlőség, a tavasz hivatalos kezdete. „Sándor, József, Benedek, jünek a jó melegek.” „Benedek zsákszámra hoz meleget.” „Benedek zsákba hozza a meleget.” Balázs Mátyás oromhegyesi pásztor mondja, hogy a pásztorok csúfondárosan átköltik a rigmust. A bolondos napokra emlékezve ezt mondják: „Benedek zsákba hozza a hideget.” A pásztorok a szeles, hideg időre is azt szokták mondani: „De benedekes idő van!”
A Benedek-napi időjárás utal a jövendőre. Ha dörög Benedekkor, akkor 40 napi szárazságra számíthatsz.
A hiedelmek közül érdemes megemlíteni a Benedek napján dugdosott fokhagymához fűződőt. Az öreg adatszolgáltatók erősítik, maguk is hisznek benne, hogy a Benedek napján dugdosott fokhagyma elűzi a boszorkányt. A „téteményei” hatástalanok maradnak.

Amerikai helikopterek mentették ki a terrorista vezetőt

Civil források hétfőn arról számoltak be a szíriai állami hírügynökségnek, hogy az amerikai légierő három helikoptere kimentette az Iszlám Állam vezetőit Észak-Szíriában egy körbezárt területről.

A SANA hírügynökségnek nyilatkozó forrás elmondta, hogy az amerikai helikopterek al-Jissi és Kalu nevezetű falvak közt szálltak le, két kilométerre Tal Hamis közelében, a Hasaka kormányzóságban. Ekkor katonák egy a környéken található házból négy embert, köztük az Iszlám Állam egy iraki állampolgárságú vezetőjét elkísérték, majd helikopterrel ismeretlen helyre távoztak.

Korábban a szíriai kormány, emellett Irán és az orosz fegyveres erők is számos alkalommal vádolták azzal az amerikai kormányt, hogy terrorista csoportokat támogat Szíriában.

Februárban a szíriai állami sajtó arról számolt be, hogy amerikai helikopterek az Iszlám Állam parancsnokait és családtagjaikat Sabah al-Khair területére szállították, ahol az USA terrorista kiképzőközpontot állított fel.

Márciusban egy iráni vezető adott át bizonyítékokat az iráni külügyinisztérium számára arral kapcsolatban, hogy a Szíriában működő amerikai fegyveres erők és terrorista csoportok közt “átfedések vannak”.

Tavaly az orosz védelmi minisztérium is azzal vádolta az amerikai vezetésű koalíciót, hogy Szíriában az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel kapcsolatokat ápol, és az Al-Hasakah menekülttábort a militánsok kiképzésére használja. Ezen a helyen az úgynevezett “Új Szíriai Hadsereg” kiképzése zajlott, melynek tagja volt több száz dzsihádista, akik a szíriai kormány elleni harcra készültek amerikai segédlettel.

http://www.hidfo.ru/2018/03/amerikai-helikopterek-mentettek-ki-a-terrorista-vezetot/

Németország nem engedi, hogy az USA megossza Európát

Peter Altmaier német gazdasági miniszter Washingtonban tett látogatása alkalmából egyértelművé tette, hogy az Európai Unió ellenlépéseket fog hozni az amerikai gazdasági szankciókkal szemben.

Az új német nagykoalíció gazdasági és energiaügyi minisztere, Peter Altmaier figyelmeztette az amerikai kormányt, hogy amennyiben kereskedelmi háborúba lép legközelebbi szövetségesével, az Európai Unióval, ennek az Atlanti-óceán mindkét oldalán súlyos következménye lesz. A miniszter a Handelsblattnak nyilatkozva közölte; az Egyesült Államok is komoly veszteségeket szenvedhet egy ilyen konfliktusban, és ebből valószínűleg egy a kereskedelmi háborúban nem érintett harmadik fél fog profitálni.

Altmaier Angela Merkellel együtt utazott az Egyesült Államokba egy német-amerikai csúcstalálkozóra. Ennek során azt tanácsolta az amerikai vezetőknek, hogy ne próbálják meg aláásni a transzatlanti köteléket, valamint kijelentette; az európai vámunió országai közösen cselekszenek, és az USA Európa megosztására tett kísérletei kudarcot fognak vallani.

A tárgyalások célja európai részről elsősorban az, hogy az Egyesült Államok törölje el az acélimportra kivetett 25, és az alumínium-importra kivetett 10 százalékos tarifát.

A miniszter az ARD hírügynökségnek nyilatkozva azt is elmondta, hogy az EU készen áll kompromisszumokat kötni. Ugyanakkor arra a kérdésre nem adott egyértelmű választ, hogy a tárgyalássorozat eredményes lehet-e.

http://www.hidfo.ru/2018/03/nemetorszag-nem-engedi-hogy-az-usa-megossza-europat/

 

Nem szabad hagyni, hogy az USA megossza Európát

Nem szabad hagyni, hogy az európai országok közt megosztottság legyen az Egyesült Államok által tervezett import-tarifák miatt – mondta Heiko Maas német külügyminiszter csütörtökön egy a holland külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

“Egy másik probléma, amivel szembetalálkoztunk, azzal kapcsolatos, amit az Egyesült Államoktól hallunk, elsősorban bizonyos kereskedelmi gyakorlatok és az importtarifák kapcsán. Különösen fontos, hogy itt Európában mi ne hagyjuk, hogy ők megosszanak minket. Úgy gondoljuk, ezek a tarifák károsak, akadályozzák a kereskedelmet, és minden érintett fél komoly veszteségeket fog szenvedni”mondta.

A külügyminiszter egyúttal kifejezte elismerését azzal kapcsolatban, hogy az EU külügyminiszterei konszenzusra jutottak ebben a kérdésben a legutóbbi brüsszeli csúcstalálkozón.

Március elején Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsággal kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva elrendelte, hogy az Európából érkező acélimportra 25, az alumíniumimportra pedig 10 százalákos vámot kell kivetni.

http://www.hidfo.ru/2018/03/nem-szabad-hagyni-hogy-az-usa-megossza-europat/

Az észak-koreai rakéták elérik Európát

Észak-Korea már képes arra, hogy atomfegyver-arzenáljával célba vegye Közép-Európát – derült ki egy német napilap beszámolójából. A Bild szerint zárt ajtók mögött tájékoztatták a német vezetőket a kialakult helyzetről.

A Bild vasárnapi beszámolója szerint a Szövetségi Hírszerző Szolgálat alelnöke, Ole Diehl zárt ajtók mögött tájékoztatta a kormánytisztviselőket arról, hogy az észak-koreai interkontinentális ballisztikus rakétákat már atomtöltettel tudják felszerelni, és az ázsiai ország már képes arra, hogy atomfegyver-arzenáljával elérje Németországot.

A Bild egy olyan forrásra hivatkozva írta mindezt, aki jelen volt a zártkörű tájékoztatón. Diehl szerint a koreai fenyegetést leginkább azzal tudja elhárítani Németország, ha támogatja az Észak- és Dél-Korea közti megbékélési folyamatot.

Szaúd-Arábiában is kudarcot vallott a Patriot rakétakomplexum


Észak-Korea novemberben hajtott végre teszteket egy új típusú ballisztikus rakétával, ami a hivatalos közlemények szerint 4475 kilométer magasra jutott (ez a nemzetközi űrállomás pályamagasságának tízszerese), és útja során összesen 950 kilométer távolságot tett meg.

http://www.hidfo.ru/2018/03/az-eszak-koreai-raketak-elerik-europat/

Oroszországgal közös légvédelmi rendszert javasol egy német parlamenti képviselő

A transzatlanti kapcsolatok erősítése helyett Oroszországgal kezdene kiterjedt gazdasági és katonai együttműködést az Alternatíva Németországnak párt parlamenti képviselője. Az AfD az elhúzódó kormányválság során Németország második legnagyobb pártjává vált.

Dr. Anton Friesen, az Aternatíva Németországnak párt parlamenti képviselője a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozott az orosz elnökválasztások másnapján, Vlagyimir Putyin újraválasztásával kapcsolatban. Elmondása szerint a nyugati vezetők nem fogják elfogadni az orosz választások eredményét, de ez egy előre meghatározott állásfoglalás, amit attól függetlenül hangoztatnak, hogy a gyakorlatban mi történik az orosz választáson.

Ugyanakkor, Friesen kifejtette, hogy a német vezetők és a német nép álláspontja Oroszországgal kapcsolatban egészen eltérő; a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a német lakosság abszolút többsége békés kapcsolatokat és kiterjedtebb együttműködést akar Oroszországgal. Ennél fogva, az AfD politikusainak képviselőként az a feladata, hogy utóbbi álláspontot képviseljék. Friesen elsősorban a gazdasági együttműködést fonná szorosabbra Oroszországgal, de emellett felvázolta egy új európai biztonsági rendszer elképzelését, melyben Oroszország is részt vehetne.

Az AfD elképzelése szerint Európának egy új biztonsági egyezményre van szüksége; ennek részeként egyesítenék az európai országok légvédelmi rendszereit, és egy ilyen egyezmény keretein belül Oroszország is részt vehetne Európa védelmében.

A politikus emellett kifejtette, hogy meg kell vitatni a teljes vízummentesség lehetőségét, majd idővel az Európai Unió szabadkereskedelmi egyezményt kellene kössön az Eurázsiai Gazdasági Unióval.

Az Alternatíva Németországnak párt a friss közvélemény-kutatások szerint Németország második legnagyobb pártja. Bár a szövetségi választásokon első alkalommal jutottak be a parlamentbe, az a tény, hogy Angela Merkel és szövetségesei a választások után fél éven át képtelenek voltak a kormányalakításra, az AfD jelentős megerősödéséhez vezetett – ennek eredményeként támogatottságuk meghaladta a Szociáldemokrata Pártét, ami korábban Németország második legnagyobb pártja volt.

http://www.hidfo.ru/2018/03/oroszorszaggal-kozos-legvedelmi-rendszert-javasol-egy-nemet-parlamenti-kepviselo/

Március 19. József napja
A gyermek Jézus gondviselőjének, Józsefnek az ünnepe. A három jeles nap közül (Sándor, József, Benedek) szokásokban és hiedelmekben a leggazdagabb József napja. E naphoz fűződik az időjárás – és természetjóslás, sőt a haláljóslás is. Ezen a napon érkeznek a fecskék. Ide kapcsolódik ez a kedves mondás: “Fecskét látok, szeplőt hányok!”
Március 19. – József napja
József a meleghozók társaságába tartozik. A népi tapasztalat azt mutatja, hogy az első meleg napok megérkeztek. Most már sok helyen kieresztik a méheket a kaptárból, kitisztogatják a kaptárokat a gondos méhészek. A marhákat is kihajtják a Muravidéken a legelőre, de a rendszeres kihajtás, legeltetés csak később kezdődik. A gólyákat is ezen a napon várják vissza.
József-napkor mindenfele figyelik az időjárást mind a földművesek, mind a pásztorok, mert József időjósló, mégpedig 40 napra előre, ezenkívül még baj- meg termésjósló nap is. Az a hiedelem terjedt el, hogy József napján, ha fúj a szél, sok tűz lesz. Ezért mondták: „Sándor, József a szegény ember ellensége.” Az e napok táján fújó böjti szelek sok kárt tettek régen, nagyon sokszor letépték a kis falusi házak tetejét.
Amilyen az idő József-napkor, olyan várható 40 napig. A Muravidéken, Szécsiszentlászlóban azt mondják, amilyen az idő Józsefkor, olyan lesz Péter-Pálkor és szénahordáskor. Ha József napján derült, hőség hozzánk beül – tartják a muravidékiek.
A termést illetően Csókán, Szajánban, Jázován azt vallják: „József kedvessége jó év kezessége.” Azt is hallani: „Ha szivárvány tűnik fel az égen, jó termés lesz.”
A háziasszonyok házi regulája szerint most kell vetni a krumplit, a hagymamagot, eldugdosni a fokhagymát. A bánáti székelyek azt ajánlják, hogy olyan sekélyre ültessük a krumplit, hogy meghallja a déli harangszót.
Bácska népe tapasztalatból tudja, hogy József-nap után kalapáccsal sem lehet visszaverni a füvet, végleg kizöldült a rét, a legelő. De azt is mondták, hogy ha a gazda kiad valamit ezen a napon a házból, akkor a méhek rajzáskor elrepülnek. Tilos e napon a gazdának elmenni a házból.
Tisztítónap is József. József-napkor illik mindenkinek megfürdeni és tiszta fehérneműt venni – tartották és gyakorolták a szlavóniai nagycsaládban.
Általában mindenütt felköszöntik a Józsefeket, hisz sokan kaptak valamikor ilyen nevet, kialakult tehát elég szép számú köszöntővers a tiszteletükre. A baranyaiak híresek köszöntőikről, névnapozásaikról. Várdarócon pl. Lábadi Klára ezeket hallotta:
„József, a neved napján a boroskancsót érd el,
Amíg a halál a torkodra nem térdel.”
Laskón hallotta:
„Adjon az isten száz ólat, egy malacot!
Ez legyen az utolsó névnapod!”
Kiss Lajos Sepsén jegyzett fel egy igen régi és a XVII–XVIII. századi népi éneklésmódot visszaidéző köszöntőt.
„Serkeny fel, miért aluszol,
Hózsán indulj nótádra!
Kelj fel, miért szunyadozol
E nap víg hajnalára?!
Ez József, melyet kére
Szive isten estére:
Ez napra hogy felvirradtál,
Békességben megtartottál.”
Egy másik köszöntő:
„Békességgel, víg örömmel
Köszöntünk e házhoz:
Eljutottunk, felvirradtunk
Szent József napjához.
Szomorúság, nyomorúság
Tőlünk távol járjon!…”
Bácsszőlősön hallottam:
„Jézus, Mária, Szent József!
De megijedtem:
Amit mára megtanultam,
Mind elfeledtem.
Csak azt tudom, József van ma,
Áldja meg az ég hatalma.
Adjon neki szénát, zabot,
A lovának.
Sok szerencsét, boldogságot
Ő magának.
Rakott asztalt, tele kancsót
Vendégének.
Szolgáljanak örömére

Számos évek!”