Égi édesanyánk könnyező figyelmeztetése után következik a Nagy Figyelmeztetés, majd 100 nap olyan keresztényüldözés, amilyen még nem volt a világon, aztán elragadtatva a 4 év alattiak és a mennybe tartozók, a többiek haladnak az utolsó ütközet felé

Armageddon nyomában

A német titkosszolgálatok éveken át lehallgatták az amerikaiakat

2017. június 23. - Andre Lowoa

A Bundesnachrichtendienst (BND) német szövetségi hírszerző szolgálat éveken át lehallgatta az amerikai külügyminisztériumot, pénzügyminisztériumot, és az elnöki hivatalt – derült ki a Der Spiegel által megszerzett dokumentumokból.

Évekkel ezelőtt komoly gondot okozott az Obama-adminisztrációnak, amikor az NSA egy alkalmazottja, Edward Snowden nyilvánosságra hozta a globális megfigyelési programra vonatkozó adatokat, valamint az is kiderült, hogy az NSA lehallgatja a német kancellár telefonját. Belföldön a német titkosszolgálatokba vetett bizalmat is nagy mértékben lerontotta, hogy később kiderült: az amerikai titkosszolgálatok az ő felhasználásukkal figyeltek meg több mint nyolcvanezer európai célpontot, köztük európai vezető politikusokat, nagyvállalatok vezetőit.

A Der Spiegel beszámolójában most azt írja, hogy nem csak az amerikaiak használták eszközként a német titkosszolgálatokat, de a BND is lehallgatta az amerikaiakat. A cikk – hazai szemszögből nézve – arcmentést próbál csinálni a német külföldi hírszerzés számára, és azt írja, a BND egészen a külügyminisztériumig, pénzügyminisztériumig, sőt, a Fehér Házig felmenően le tudta hallgatni az amerikai partnereket.

A Der Spiegel cikke szerint a lehallgatás 1998 és 2006 közt zajlott, ám arról nem ír, hogy 2006 után is lehallgatták-e az amerikaiakat. Márpedig ez lenne a legfontosabb vonatkozás, hiszen Angela Merkel 2005-ben lett először kancellár, és sokan egyszerűen CIA-ügynöknek tartják Merkelt, hiszen vezetése idején semmilyen következménye nem lett annak, hogy az amerikaiak lehallgatták a német vezetőket.2006 előtt viszont – a Spiegel szerint – a BND még megengedhette magának, hogy megfigyelje az amerikai védelmi apparátust. E szerint a BND információkat szerzett a Lockheed Martin működéséről, de behatolt a légierő, a haditengerészet és a DIA rendszereibe is. A BND-nek emellett hozzáférése volt a NASA, és számos, az USA területén működő nem-kormányzati szervezet belső adataihoz, emellett lehallgatták a Nemzetközi Valutaalap és az Arab Liga washingtoni irodáját is.

A német lap azonban nem részletezi, hogy a BND hőskorszaka 2006 után is kitartott-e, vagy Angela Merkel kancellárrá emelkedése idején már elfordították a német titkosszolgálatok figyelmét az amerikai célpontok felől. A kiszivárogtatás – ami érdekes módon nem amerikai, hanem német sajtóorgánum részéről történt – hazai szemszögből egyszerű arcmentésnek tűnik, amerikai nézőpontból azonban egy olyan ügy, ami alkalmassá válhat diplomáciai nyomásgyakorlásra a Trump-adminisztráció kezében.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-nemet-titkosszolgalatok-eveken-at-lehallgattak-az-amerikaiakat/

Közeleg a kriptolufi kipukkadása?

A héten már mi is alaposan körüljártuk a Bitcoin témát, ahol kitértünk annak kockázataira, előnyeire, illetve arra, hogy egyre többen egyenesen a 17.századi holland tulipánmánia modern megfelelőjeként tekintenek a szuperpénzre az elképesztően gyors árfolyamemelkedés miatt. Most az alapblogon a Fizikus, aki már évek óta foglalkozik a témával, hasonló felütésből írt egy érdekes bejegyzést arról, hogy vajon mi állhat az extrém árfolyamemelkedések mögött.

2014 nyarán az Ethereum projekt megvalósítására közösségi finanszírozásban gyűjtöttek forrást. Akkor 35-36 centért lehetett elővásárlásban étert venni (erre a lehetőségre amúgy akkoriban felhívtuk az Alapblog olvasóinak a figyelmét). Az éter ára jelenleg 360 dollár, vagyis aki akkor vett és kibírta, hogy eddig ne adjon el, az most ezerszeres nyerőnek örülhet. Az ezer még százalékban is durva, nem hogy így. (Update: az éter a cikk megírása óta némi korrekcióba kezdett.)

Brutális áremelkedésen van túl a többi kriptoeszköz is. A régebbiek közül a bitcoin ára egy év alatt ötszöröződött, a litecoin tízszereződött. De nem maradtak le az újabb kiadású kriptopénzek sem, a zcash fél év alatt tízszereződött, az éter klasszik pedig ezalatt húszszorosára emelkedett. Mi ez az őrület és meddig tart?

A jelenlegi helyzet több független tényező egymást erősítő hatására, azok szuperpozíciójaként alakult ki. Ha megnézzük a tradicionális befektetések piacát, akkor azt láthatjuk, hogy a legtöbb tőzsdeindex immár nyolc éve gyakorlatilag töretlenül emelkedik, és ma már bizony elég magas az értékeltségük. A kötvények hozama nagyon alacsony, néhol egyenesen negatív. Nekem személy szerint ezeken az árakon már nincs kifejezetten kedvem túl sokat vásárolni sem részvényekből, sem kötvényekből, és valószínűleg sokan mások is így vannak ezzel. Citadella kolléga is arról ír, hogy az elkövetkező tíz évben a passzív befektetéseken várhatóan nem lesz hozam. De akkor mit kellene venni?

Itt jönnek képbe alternatívaként a kriptoeszközök. Sokan ugyan nem értik pontosan, hogy micsodák, de már csak azért is megveszik, mert egyre többet hallani ezekről és olvastak róluk valami érdekeset az újságban. Segíti a dolgukat, hogy egyre könnyebben elérhetőek és használhatóak. Helyét kereső megtakarítás pedig van bőven a rendszerben (többek között a jegybanki pénznyomtatásnak köszönhetően).

Amellett azonban, hogy ezeknek az egzotikus eszközöknek aktuálisan divatjuk van, még ráadásul hasznos találmánynak is számítanak, van értelmük. Az internetet eddig csak adat továbbítására használtuk, értéket közvetlenül nem tudtunk továbbítani rajta. A bitcoinnal azonban ez megváltozott. Az interneten keresztül egymásnak közvetlenül továbbítható értékes eszközök azonban nem feltétlenül csak pénzszerűek lehetnek, mint a bitcoin. Hanem hasonlíthatnak inkább részvényekre, vagyis reprezentálhatnak akár üzletrészt is. Erre példa egy programhiba miatt tavaly bebukott The DOA nevű cég, de jelenleg minden napra jut ilyen "részvénykibocsátás", úgynevezett ICO (initial coin offering), ami a tradicionális részvények világában az IPO-nak (initial public offering) felel meg. Ezzel pedig a projektek finanszírozása sokkal egyszerűbbé és olcsóbbá válik, de ez a potenciális felhasználási lehetőségeknek csak egy szűk köre.

Az Ethereum okos szerződései pedig lehetővé teszik számunka, hogy a különböző fajta kriptoeszközöket manipulálhatatlan és önmagukat végrehajtó okos szerződések segítségével cserélgessük közvetítő nélkül, közvetlenül egymás között, az előzetesen megállapodott feltételrendszer betartásával. És ismét elmondható, hogy ez a potenciális felhasználási lehetőségeknek csak egy szűk köre.

Az Ethereum hasznosságát ráadásul kezdi felismerni az üzleti szféra is. Február végén alakult meg az Enterprise Ethereum Alliance (EEA), melyet harminc vállalat hozott létre, azonban azóta további cégek csatlakoztak hozzájuk. A névsor impozáns és a gazdaság számos szektora képviselteti magát benne: Microsoft, Intel, Credit Suisse, J.P. Morgan, Toyota, BP, Deloitte, csak hogy néhányat említsek közülük. Céljuk az Ethereum üzleti felhasználásának elősegítése olyan decentralizált alkalmazások kifejlesztésével, melyeket a vállalatok használni tudnak.

Közben viszont számos kockázat is jelen van a kriptoeszközök piacán. A bitcoin blokkméret vitája továbbra sincs megoldva, aminek következtében a bitcoin tranzakciók rendkívül drágák vagy szélsőséges esetben akár nem is teljesülnek. A közösségben a vita ráadásul a közeljövőben könnyen odáig fajulhat, hogy a bitcoin blokklánca elágazik (forkol). Ezután pedig két, egymással versengő bitcoin fog létezni. Egy ilyen esemény biztosan nem növelné a bitcoinba vagy a kriptoeszközökbe vetett bizalmat, és várhatóan árfolyamesést okozna.

Másrészt az Ethereum sem érett még a tömeges felhasználásra. Ugyan a rendszer nem érte el a jelen állapotában való működésének korlátait, de már közel van hozzá. Ha holnaptól hirtelen az egész világ okos szerződéseket szeretne futtatni, azt bizony most még egyáltalán nem tudná kiszolgálni - nagyon nem. A technológia még kiforratlan. Tervek vannak, folynak a fejlesztések, de még nagyon-nagyon hosszú munka van hátra, és a kimenetel is rejt magában bizonytalanságot.

Ettől függetlenül minden okunk megvan azt feltételezni, hogy a kriptoeszközök mögött álló technológia, a blokklánc valóban hatalmas jelentőségű találmány. Ugyanakkor azt még nem tudjuk pontosan, hogy mire fogjuk használni. Az 1990-es években az internet pont ilyen volt. Szinte szükségszerű, hogy egy ilyen innováció piaci buborékot okozzon. Hiszen vitathatatlanul jelentőségteljes, várhatóan hatalmas hatása lesz a mindennapjainkra, ugyanakkor ez a tény már viszonylag rövid idő (néhány év) alatt tudatosul az emberiség számára. Jóval gyorsabban, mint amennyi idő alatt az ehhez kapcsolódó fejlesztések eljuthatnának egy érettebb állapotba.

Mindebből pedig az következik, hogy a találmány jelentőségének felismerése, vagyis a tantusz leesése után rengeteg pénz akar áramlani az új technológiával kapcsolatos eszközökbe felhajtva az árakat, miközben akkor az még nem igazán látszik, hogy a kriptovilágon belül pontosan minek van értelme és jövője. De vesznek mindent, aminek köze van hozzá, még ha nyilvánvaló badarság is. Ekkor jelennek meg azok a lehúzós projektek is, amik magukat ambíciózus vállalkozásoknak álcázzák, de amiket valójában csibészek irányítanak. ICO-kból finanszírozzák magukat, és a technológia népszerűségét meglovagolva a naiv befektetők pénzére utaznak. Ezt már láttuk egyszer a dotkom lufiban és meggyőződésem, hogy a kriptoeszközök piacán is éppen egy ilyen fázisban vagyunk. Egyre szélesebb körben esik le az a bizonyos tantusz, egymást taposva vesznek válogatás nélkül mindent, és jelennek meg sorban olyan projektek is, amelyek megtérülése erősen kérdéses. Alakul a kriptolufi.

Arról azonban szokás szerint fogalmam sincs, hogy pontosan hol tartunk a buborékfújásban. Még tarthat akár nagyon sokáig, vagy holnap kezdődhet egy hatalmas és hosszadalmas korrekció. Azzal kapcsolatban azonban elég magabiztos véleményem van, hogy a kriptoeszközök piaci kapitalizációja öt vagy tíz év múlva jóval magasabb lesz a mostaninál, még ha időközben lesz is benne egy vagy több újabb mélypont, és átalakul az összetétele.

(www.superposition.hu)


Jézus Szent szíve

Az Úrnap nyolcadát követő péntek, az egyházi év utolsó változó ünnepe. A Szent Szív a vallásos lélek számára Jézusnak az emberért való önfeláldozó, megváltó szeretetét állítja oda követelményül.
A kultuszt Alacocque Szent Margit látomásai szentesítették: a megjelenő Jézus különösen az emberi hálátlanságot fájlalta, és a Szív tisztelőinek az engesztelést, a hónap első péntekjén való gyónást, áldozást kötötte lelkükre. Margit mindjárt a Szent Szív különös oltalmába ajánlotta magát. Ezt a felajánlást később egészen napjainkig jámbor egyének és közösségek, városok és nemzetek követik. Maga XI. Pius az Egyházat is a Szív oltalmába ajánlotta.

Menekültügyi biztos: beengedtünk egymillió migránst, most tíz éven át el kell tartsátok őket

A Németországba érkezett menekültek háromnegyede alkalmatlan arra, hogy öt éven belül munkába álljon, de akik munkaképesek, azok is csak a következő öt évben, egy nem meghatározható időpontban fognak munkába állni.

A menekültek integrációjáért felelős németországi biztos, Aydan Ozoguz a Financial Timesnak nyilatkozva azt mondta, Németország számára komoly kihívást jelent a menekültek integrációja, mert a következő öt évben csak minden negyedik menekült tud belépni a munkaerőpiacra.

„A többiek esetében pedig akár tíz évre is szükség lehet.”

– mondta.

Korábban a bevándorlást támogató liberálisok azzal indokolták a bevándorlás szükségességét, hogy ezzel lehet orvosolni a munkaerő-hiányt. Számos nagy német cég vezetője is tett ehhez hasonló kijelentéseket, a Daimler vezérigazgatója szerint például a menekülteknek lesz köszönhető a “következő német gazdasági csoda”.

Csoda, ha integrálni lehet őket

Ozoguz azonban az elmúlt két év tapasztalatait összegezve azt mondta, hogy a menekültek többsége “híján van bármilyen fajta szakmai képzettségnek vagy nyelvi képességnek”, ami segítené őket az elhelyezkedésben. Bár évekkel ezelőtt valóban érkeztek menekültek más országok felsőbb társadalmi rétegeiből is, a milliószámra érkező migránsok tekintélyes hányada analfabéta, és nemhogy németül nem tud, de saját nyelvén sem tud írni-olvasni. A német hatóságok rajzos ábrákkal próbálták megtanítani őket az alapvető viselkedési normákra, hogy legalább a konfliktusok valószínűségét csökkenteni lehessen.
A szövetségi munkaerőpiaci ügynökség kutatásából például kiderült, hogy a szíriai menekülteknek csak 45%-a végzett el valamilyen iskolát. Ozoguz elmondása szerint az a fő prioritás, hogy megtanítsák a menekülteket németül, mert ezáltal hozzáférhetnének olyan képzésekhez, melynek segítségével később munkát találhatnának. Erre amiatt van szükség, mert a menekültek többsége korábban is csak olyan helyen tudott elhelyezkedni, ahol nem kellett beszélniük.

„A múltban nagyon gyorsan elhelyeztük az embereket olyan állásokba, ahol nem kellett beszélniük, és most 40 év után azt kérdezzük tőlük – hogyan lehet, hogy még mindig nem tudtok németül?”

Nem akarjuk megismételni ezt a hibát” – mondta.

A menekültügyi biztos gyakorlatilag azt közölte a német lakossággal, hogy beengedtek az országba több millió analfabétát, akiket most jó eséllyel tíz éven át a német adófizetők kell eltartsanak, de a korábbi tapasztalatok alapján évtizedek után sem várható, hogy megtanuljanak németül és integrálódjanak.

Korábban a pénzügyminiszter azonban egyértelműbben fogalmazott: Wolfgang Schauble egy interú során teljesen nyíltan beszélt arról, hogy nem a munkaerőhiány miatt engedik be az afrikai és arab migránsokat, hanem abból a célból, hogy közösüljenek az európaiakkal.
http://www.hidfo.ru/2017/06/menekultugyi-biztos-beengedtunk-egymillio-migranst-most-tiz-even-at-el-kell-tartsatok-oket/

A szabadságjogok korlátozására készülnek a felvilágosult nyugatiak

Az Európai Unió arra készül, hogy a terrorizmus elleni harcra hivatkozva eltüntessen olyan alapvető európai értékeket, mint a szólásszabadság, a magánszféra sérthetetlenségéhez való jog, vagy a gyülekezési jog. A terrorizmus azonban csak ürügy: a nyugati vezetők más indokra hivatkozva is ugyanezen jogok korlátozását tartják kívánatosnak.

Ha Theresa May megteszi, amivel fenyegetett, úgy fog bevonulni a történelembe, mint a miniszterelnök, aki megadta a terroristáknak az elképzelhető legnagyobb győzelmet. Olcsó politikai haszonszerzésért szándékában áll aláásni a demokráciánkat, a szabadságunkat és jogainkat – azon alapvető értékeket, melyeket ezek a gyilkosok is el akarnak tüntetni.” – ezzel összegezte Martha Spurrier, egy brit jogvédő csoport vezetője a kormányfő azon kijelentését, miszerint nem megengedhető, hogy a szabadságjogok a terrorizmus elleni harc útjába álljanak. A jelenség lényege, hogy a tervezett korlátozások nem csak a terrorgyanús személyeket, vagy a nem-európai bevándorlókat és azok leszármazottait érintik, hanem az Európába szándékosan beengedett terroristákra hivatkozva a társadalom egészétől megvonnak bizonyos alapjogokat.

A brit kormányfő a Westminster Bridgenél történt terrortámadást követően jelentette ki, hogy ha az emberi jogok a terrorizmus elleni harc útjába állnak, akkor meg kell változtatni őket. A társadalom tekintélyes hányada pedig egyetért ezekkel a kijelentésekkel: elvégre nehéz lenne úgy megtalálni, majd elfogni egy terroristát, ha a titkosszolgálatoknak nincs joga lehallgatni, vagy a rendőröknek nincs joga házkutatást tartani egy terrorgyanús személynél. A látszólag nagyon is indokolt szigorítások mögött azonban van egy logikai bukfenc: a nyugat-európai vezetők meg sem próbálják leszűkíteni a korlátozások által érintett személyek körét, hanem az egy-két millió migráns közt megbújó terroristákra hivatkozva ötszáz millió európai állampolgár szabadságjogait készülnek korlátozni.

A utóbbi évek során a brit titkosszolgálatok jogköreit folyamatosan bővítették a terrorfenyegetésre hivatkozva; mostanra gyakorlatilag elég a puszta gyanú is, hogy valaki kapcsolatban állhatott terroristákkal, erre hivatkozva teljes megfigyelés alatt tarthatják. Németországban szintén időről időre bővítik a titkosszolgálatok jogköreit. Thomas de Maiziere belügyminiszter legutóbbi indítványa szerint a hatóságok bárkinek átkutathatják a számítógépeit és okoseszközeit, ha azok rendelkeznek internetkapcsolattal és lehetőség van a behatolásra – vagyis már közvetlen bizonyíték nélkül zajlik az adatgyűjtés, a terhelő bizonyítékokat éppen ilyen „virtuális házkutatás” segítségével szerezhetik meg a hatóságok. Franciaországban, amióta 2015-ben egy terrortámadás miatt kihirdették a rendkívüli állapotot, több mint 150 tüntetést tiltottak be. Már a mostani gyakorlatban megjelenik a magánszférához való jog teljes megvonása, a gyülekezési jog korlátozása – és ezek Európa vezető hatalmai, az ő politikusaik szabják meg, milyen irányba haladjon az Európai Unió.

A jogok megvonásával a probléma ott kezdődik, hogy ezt a korlátozást meg sem próbálják leszűkíteni egy adott csoportra, amelyen belül nagyobb arányban reprezentáltak a potenciális terroristák. Példának okáért: egyetlen európai ország vezetői sem mondják azt, hogy korlátozni lehet azon személyek jogait, akik nem-európai országból származnak és sokadik generációs bevándorlók, vagy nemrég érkeztek háború sújtotta övezetből és első generációs bevándorlók. Ehelyett megvonják ötszáz millió európai állampolgár szabadságjogait. Európai tizenévesek személyes fotóit, személyes adatait, magánlevelezéseit gyűjtik be korlátozás nélkül, békés családapák levelezésében túrnak amiatt, mert Ahmed és Abdul határvédelem híján gond nélkül besétált Európába.

Ebbe az irányba halad Európa: az utcán néha agyonlőnek civileket, és erre hivatkozva újabb és újabb szabadságjogokat vonnak meg, de valahogy mégsem sikerül megfigyelni a Londonban élő 500 dzsihádistát, mert a nyugati vezetőknek nagyon kényelmes ez a helyzet.

A folyamat lényege, hogy a nyugati vezetők valójából nem a terrorizmus miatt akarnak szabadságjogokat megvonni – mert ha a terrorizmust akarnák legyőzni, elég lenne az első és sokadik generációs bevándorlók jogainak korlátozása. A szabadságjogok megvonásának akarása, ami állandó – de az indok, az ürügy változó. Külső és belső fenyegetésre hivatkozva egyaránt ugyanazokat a jogokat akarják megvonni – mindegy, hogy emberkereskedelem, terrorizmus, vagy a kábítószerkereskedők elleni harcról van szó, vagy orosz veszélyről, a megoldás mindig ugyanaz: a szabadságjogok megvonása.

A napokban épp egy liberális sajtóorgánum közölte örömittasan egy amerikai agytröszt tanulmányát, miszerint az orosz propaganda elleni harc egyetlen megoldása, hogy korlátozni kell a szólásszabadságot. Éljen, éljen! Ellenérvek nincsenek – tiltsuk be. Sokáig hihető volt a szabad világért folytatott harc látszata, de ezt már hiába szépítik – az úgynevezett liberális Európa is csak egy a sok totalitárius rezsim közül. A német rendőrség épp kommentelőket tartóztat le a saját lakásukban, amiért nem tetszettek nekik az illegális bevándorlással járó bűncselekmények. Egyetlen bűnük, hogy nem bölcsészek, és ha a lányaikat megerőszakolja valaki, nem politikailag korrekten fogalmaznak.

Eddig a Bábel tornya szerű Európai Parlament volt Európa jelképe – mostantól a brüsszeli Manneken Pis, a „pisilő kisfiú” szobor lesz az. Ti, felvilágosult nyugatos liberálisok pont úgy tesztek a szabadságjogokkal, mint ez a szobor is. Valljátok be, hogy soha nem is gondoltátok komolyan!


http://www.hidfo.ru/2017/06/a-szabadsagjogok-korlatozasara-keszulnek-a-felvilagosult-nyugatiak/A „nyílt társadalom” védelmében:
kommentelőket tartóztat le a német rendőrség

Válasz a Kölnben és több nagyvárosban történt tömeges nemi erőszakra - elkezdték cenzúrázni a közösségi médiát, ahol kitudódott a dolog.

A német rendőrség 36 ember otthonait rohamozta meg és tartott házkutatást, amiért bevándorlásellenes véleményeket tettek közzé a Facebookon.

Németországban a rendőrség kedden egy összehangolt akció keretén belül 36 embert tartóztatott le saját otthonaikban, amiért a bevándorláspárti kormánynak nem tetsző véleményt tettek közzé a Facebookon. A véleménybűnözőket rasszizmus terjesztésével és gyűlöletkeltéssel vádolják.

A New York Times beszámolója szerint a szövetségi rendőrhivatal megerősítette, hogy a rajtaütések politikai témájú jobboldali hozzászólások miatt történtek, melyek miatt házkutatásokat hajtottak végre, majd valamennyi érintett személyt kihallgatták. A rajtaütések során néhány olyan személy is érintett volt, aki baloldali extrémista tartalmakat terjesztett, egyvalakit pedig amiatt fogtak el saját otthonában, mert a Facebookon inzultált egy homoszexuális személyt.

Holger Münch, a szövetségi bűnügyi hivatal elnöke elismerte, hogy a Soros-féle nyílt társadalom védelmében tartóztatták le a kommentelőket.

Nyílt társadalmunk nem engedhet teret a félelemnek, fenyegetéseknek se az utcákon, se az interneten.” – mondta, egyértelmű utalást téve George Soros ideájára, a nyílt társadalomra.

A rajtaütések azt követően történtek, hogy a német parlament elkezdte tárgyalni a közösségi média használatát korlátozó új gyűlöletbeszéd-szabályozást. A Heiko Maas igazságügyi miniszter által javasolt intézkedések többek közt a gyűlöletkeltő hozzászólások és bejegyzések eltávolítására kötelezik a közösségi média üzemeltetőit, ennek elmaradása esetén pénzbírságot helyeznek kilátásba.

Ezen felül a német törvények a kommentelők megbüntetését is előírják. Azok a személyek, akik a törvény által tiltott tartalmakat közölnek, faji gyűlöletkeltés miatt akár öt évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetőek.

A német rendőrség közleményéből kiderült, hogy a brutális hatósági fellépés annak a társadalomképnek a védelmében történik – Münch közleménye szó szerint említette a „nyílt társadalmat” -, amit G. Soros amerikai milliárdos külföldről finanszírozott civil szervezeteken keresztül, a többségi lakosság akarata ellenére próbál megvalósítani számos európai országban.

Korábban a német hatóságok nyomására a sajtó nem számolhatott be a tömeges nemi erőszakról, az afrikaiak és arabok által elkövetett csoportos zaklatás híre csak a közösségi médiában tudott elterjedni. Úgy tűnik, ez a német hatóságok válasza arra, hogy a 2015-ös bevándorlási hullám után tömegessé vált a bevándorlók által elkövetett szexuális zaklatás és nemi erőszak: elkezdték cenzúrázni az egyetlen olyan eszközt, amivel az emberek sikeresen megkerülték az állami cenzúrát.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-nyilt-tarsadalom-vedelmeben-kommenteloket-tartoztat-le-a-nemet-rendorseg/

A Facebook megint gyomlálgatni kezdte a magyar közéletet

A Facebook ismét azzal próbálkozik, hogy ideológiai alapon szűrje a magyar nyelvű politikai tartalmakat. A Zuckerberg-birodalom ezúttal a felhasználók privát üzeneteit cenzúrázza; nem enged olyan üzenetet küldeni, amiben a Kuruc-info egy cikke szerepel.

A nemzeti radikális tábor intézményeinek, zenekarainak Facebook-oldalait szinte mind törölték már Zuckerbergék, kezdve a Kuruc.info 72 ezer követővel rendelkező oldalával sok évvel ezelőtt. Most viszont már maguk az egyszerű felhasználók is a Facebook-cenzúra célkeresztjébe kerültek, korlátozzák még a privát üzenetek tartalmát is.” – áll a Kuruc.info beszámolójában.

A lap egy képet is közölt a Facebook által bevezetett újfajta cenzúráról, amelyen az látható, hogy a közösségi oldal nem enged elküldeni egy privát üzenetet, melyben a felhasználó a Kuruc.info egy cikkének elérhetőségét is továbbította volna.

A Facebook üzemeltetői szerint “ezt nem oszthatod meg”

A megosztások, idézések, említések tiltásával az egyes személyek szólásszabadságának korlátozása van érvényben a legolvasottabb jobboldali hírportál ilyen abszolút tiltása által.” – írták. A lap olvasói segítségét kéri a tiltás megszüntetéséhez. Emellett azt írták, ez egy utolsó próbálkozás a Facebook szolgáltatásainak igénybevételére; a nemzeti radikális szervezetek közt folyamatban van valamiféle egyeztetés annak kapcsán, hogy a továbbiakban a Facebook helyett egy másik közösségi médiát használnának.

„Portálunk egy ideje már fontolgatja, és a nemzeti radikális tábor intézményei közt is elindult egy egyeztetés, hogy a Vkontakte oroszországi közösségi oldalra való átköltözésre buzdítsunk.”

A Facebook korábban számos nemzeti radikális szervezet felhasználóját törölte, vagy tette elérhetetlenné. Az utóbbi hónapok során már kormánypárti sajtóorgánumok letiltásával is próbálkoztak, ám arra mindeddig nem volt példa, hogy liberális, bevándorláspárti weboldalakat tegyenek elérhetetlenné a felhasználók számára – ezáltal egyértelművé téve, hogy ideológiai alapon cenzúrázzák a magyar nyelvű politikai tartalmakat.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-facebook-megint-gyomlalgatni-kezdte-a-magyar-kozeletet/

Hatalmas felháborodás a Youtube migránspárti propagandája miatt

Több százezer negatív szavazatot kaptak a Nemzetközi Menekült Bizottság és a Youtube által közösen készített propagandavideók, melyek a tömeges bevándorlást próbálják elfogadhatóbb színben feltüntetni.

A „menekültek világnapja” alkalmából készült felvételek célja, hogy az emberek megismerjék néhány menekült egyéni történetét, és ezáltal – érzelmi alapon – elfogadóbban viszonyuljanak a bevándorláshoz.

A kitűzött célt azonban láthatóan nem érték el ezek a videók, hiszen többségében jóval több negatív szavazatot kapnak, mint ahányan pozitívan értékelik.

Az egyik, #MoreThanARefugee hashtag alatt terjesztett propagandavideó például 85 ezer „tetszik” jelölés mellett jóval több, közel negyedmillió „dislike”-ot kapott. A kommentelőket ráadásul örömmel tölti el, hogy az emberek többsége elutasítja a migránspárti propagandát.

Örömmel látom, hogy ennyire tömegesen elutasítják ezt a videót. Helyreállt az emberiségbe vetett bizalmam.” – írja az egyik kommentelő, aki erre a válaszra alig egy óra alatt több mint ezer „like”-ot kapott.

http://www.hidfo.ru/2017/06/hatalmas-felhaborodas-a-youtube-migransparti-propagandaja-miatt/

Hadseregnyi rendőr kell védje a fesztiválozókat ebben a befogadó országba

Franciaországban ötvenezer rendőr kell biztosítson egy zenei fesztivált, hogy ne történjen újabb tömeggyilkosság.

Tömeges rendőri jelenlét szükséges Franciaországban ahhoz, hogy békében megtarthassák a „zene ünnepét”, és közben ne történjen újabb tömeggyilkosság. A kormányszóvivő Christophe Castaner közlése szerint a június 21-én országszerte megtartott rendezvényeket közel ötvenezer rendőr fogja biztosítani.

„Nem kell pánikba esnünk. Meg kell erősítsük pozícióinkat. Összesen 48000 rendőrt és a csendőrséget mozgósítottuk a francia állampolgárok biztonságának védelmére ezen a napon. Nincs okunk félelemre.”

Castaner az Europe 1 hírügynökségnek nyilatkozva mondta el ezt, arra a kérdésre válaszként; ésszerű-e tömeges rendezvényeket tartani nem sokkal azután, hogy terrortámadás történt Belgiumban.

A Fete de la Musique évente megtartott zenei fesztivál Franciaországban. A terrorfenyegetés miatt idén a médiában visszatérő jelleggel felmerült az a kérdés, hogy a francia állampolgárok el merjenek-e menni valamilyen rendezvényre.

2015. november 13-án Párizsban éttermeknél, egy koncertteremben és a nemzeti stadion környékén történt az Európai Unióban eddig legtöbb halálos áldozattal járó terrortámadás. A közel-keleti származású terroristák 130 embert gyilkoltak meg a nyílt utcán.

http://www.hidfo.ru/2017/06/hadseregnyi-rendor-kell-vedje-a-fesztivalozokat-ebben-a-befogado-orszagban/

Alajos és Szent Iván


Alajos napján ránk köszönt a csillagászati nyár. A nyári napfordulat - amint az közismert - egyben a Nap visszaútját is jelzi, és a hónap végéig 3 perccel csökken a nappalok hossza.
Előestéjén sokfelé ágat tűztek a tyúkólakra a rontás és a boszorkányok ellen. A Szent Iván éjjelén szedett gyógyfüveknek különleges hatást tulajdonítottak. Hajnalán az öregasszonyok meztelenül járták körül a földjüket, és harmatot szedtek.
Ezen a napon került sor a híres tűzgyújtásra is. A faluvégen, erdőszélen rakott tüzet háromszor kellett átugrani, hogy Szent Iván - vagy Szent János - közbenjárásával a Szentháromságnál kegyelmet nyerjenek. Ám leginkább a "párosítók", a közös átugrás, az összeéneklés színhelye volt az Iván-napi tűz. A palóc lányok a tűzgyújtás után a legényekkel a kenderföldre mentek, ahol egyenként a kenderbe heveredtek. Azt tartották, hogy amelyikük után a kender feláll, az egy éven belül férjhez megy. A tűzgyújtás alkalmával a tűzbe vetett gyümölcsnek, főként a Szent Iván-i almának gyógyító erőt tulajdonítottak. Egyes helyeken, hogy a ház le ne égjen, a tűzgyújtáskor viselt koszorút feltűnő helyen a falra akasztották. Úgy tartották, hogy a Szent Iván-napi tűz megvéd a jégesőtől, a dögvésztől, a gonosztól és jó termést biztosít.
Szent Iván a korán elhunyt gyermekek védőszentje. A gyermeküket korán elvesztett fiatalasszonyok, a tüzet körülülő gyermekeknek gyümölcsöt osztogattak, míg ők maguk nem ehettek belőle.

Szír falvakat hoznának létre Kelet-Európában a bevándorláspártiak

Egy német EP-képviselő kezdeményezte, hogy az Európai Unió hozzon létre szír falvakat Kelet-Európában, akár a helyi lakosság akarata ellenére is. Elmondása szerint „a menekültek befogadásának elutasítása ellenkezik az EU alapelveivel.”

Ska Keller, az Európai Zöldpárt tagja kedden a Neue Osnabrücker Zeitung német lapnak nyilatkozva beszélt arról a kezdeményezésről, mely szerint egész közel-keleti népcsoportoknak adnának át területeket Kelet-Európában. A politikus által említett példa szerint szíriai falut hoznának létre Lettországban, mert „a menekültek nem szívesen mennek olyan helyekre, ahol még nincsenek menekültek.”

A politikus elmondása szerint kiderült, hogy a menekültek szívesebben mennek azokba az országokba, ahol már eleve él egy erős közösség a saját népükből, és így sajátjaik közé tudnak beilleszkedni.

Keller a lapnak nyilatkozva kifejtette, hogy ezt az elképzelést akár az érintett országok akarata ellenére is meg kell valósítani, hiszen „a menekültek befogadásának elutasítása sérti az uniós szabályokat”.

Az Európai Bizottság korábban kötelezettségszegési eljárást indított a Cseh Köztársaság, Magyarország és Lengyelország ellen, amiért nem akarnak befogadni migránsokat az EU kvótarendszere alapján.
http://www.hidfo.ru/2017/06/szir-falvakat-hoznanak-letre-kelet-europaban-a-bevandorlaspartiak/

London muszlim polgármestere megerősítette a mecsetek rendőri védelmét


Sadiq Khan, London pakisztáni származású polgármestere elrendelte a mecsetek rendőri védelmének megerősítését, miután támadás érte a Finsbury mecsetnél az éjféli ima után távozó híveket.

Khan arra kérte a londoniakat, hogy maradjanak nyugodtak, emellett kijelentette, hogy a város lakóit „soha nem fogják egymás ellen fordítani”.

Hétfőn egy ember kisteherautóval a mecsetből távozók közé hajtott a Finsbury Parkban. Az incidens során tízen megsérültek, később egy ember belehalt a sérüléseibe. A támadás valamennyi áldozata muszlim volt, az incidenst terrortámadásként kezelik a hatóságok.

Khan szerint a brit kormány fel kellene hagyjon a rendőrség további forrásmegvonására vonatkozó tervekkel, tekintve, hogy az utóbbi hónapok során több terrortámadás is történt az országban.

Mostanra már 13 hónapja mondom, hogy komoly aggodalmakat vet fel a rendőrség forrásainak elapadása. A kormánynak azt üzenem, hogy ne hajtsák végre azt a tervet, amivel további 400 millió fontot vonnának el a rendőrség költségvetéséből” – mondta.

Khan ellátogatott a támadás helyszínére, innen nyilatkozott a Sky News tudósítóinak.

http://www.hidfo.ru/2017/06/london-muszlim-polgarmestere-megerositette-a-mecsetek-rendori-vedelmet/